Privacy statement

Uw privacy

Le Champion is er voor en door sporters. Onze missie is het bevorderen van een gezonde en actieve samenleving. We hechten daarnaast ook veel waarde aan uw privacy. Daarom bieden we u in dit privacy beleid op een heldere en transparante manier inzicht in hoe Le Champion persoonsgegevens verwerkt van leden, sporters, vrijwilligers en andere gebruikers van onze websites en apps.

Het met grote zorgvuldigheid behandelen en beveiligen van persoonsgegevens van leden, sporters, vrijwilligers en andere gebruikers van onze websites en apps zien we dan ook als een vanzelfsprekendheid. Le Champion houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (hierna te noemen: ‘AVG’).

Verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is Stichting Sportevenementen Le Champion, Berenkoog 54, 1822 BZ Alkmaar.

Stichting Sportevenementen Le Champion en de Le Champion sportvereniging opereren beide onder de naam ‘Le Champion’.

Welke persoonsgegevens worden verzameld en wanneer?

In het kader van haar dienstverlening verzamelt en verwerkt Le Champion bepaalde persoonsgegevens van u. Le Champion vraagt u om bepaalde persoonsgegevens in de volgende gevallen:

  • INSCHRIJVEN EVENEMENT/WEDSTRIJD

Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

Wanneer u deelneemt aan een evenement of wedstrijd georganiseerd door Le Champion verzamelt en verwerkt Le Champion uw contactgegevens (zoals naam, e-mail en telefoonnummer), uw persoonsgegevens (geboortedatum, adres en geslacht), eventuele login- en/of accountgegevens en betalingsgegevens. Deze persoonsgegevens worden verwerkt zodat wij u bijvoorbeeld informatie kunnen toezenden over het evenement en de reserveringsbevestiging.

Als u via uw werkgever deelneemt aan een door Le Champion georganiseerd evenement, verwerkt Le Champion de volgende gegevens:

  • Uw naam en volledige adres en e-mailadres, voor het toezenden van het startbewijs of stuurbordje en relevante informatie over uw deelname aan het evenement.
  • Afhankelijk van het evenement de verwachtte eindtijd zodat we u kunnen indelen in het juiste startvak.
  • Afhankelijk van het evenement optionele gegevens over uw deelname, zoals de hoeveelste keer het is dat u mee doet, of vragen over uw sportvoorkeuren.

Daarnaast worden de tijdens het evenement gemaakte foto’s, eventuele video’s, uw eindtijd en gemiddelde snelheid op de website van het evenement geplaatst en op de site van onze partner in timing en foto en video: MyLaps. Ook delen we wedstrijduitslagen, impressie foto’s en filmpjes op social media zoals Facebook, LinkedIn en Instagram.  

Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens die doorgestuurd worden aan derden, worden alleen gebruikt om u te voorzien van de bovengenoemde diensten. Uw persoonsgegevens worden doorgestuurd aan een select aantal bedrijven (te weten; MyLaps, Promess en Nic Oud) in verband met de levering van uw bestelling/startnummer en aan betalingsdienstaanbieders voor uw betaling.

Wat is de juridische grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

De verwerking van uw persoonsgegevens is noodzakelijk voor de uitvoering  van onze overeenkomst met u om zo bijvoorbeeld uw inschrijving van het evenement georganiseerd door Le Champion te verwerken en jouw betaling te kunnen aanvaarden.

Het plaatsen van foto’s, video’s en uw tijd wordt verwerkt op grond van uw toestemming. U kunt te allen tijde uw toestemming hiervoor intrekken.

Hoe lang bewaren we uw gegevens?

We bewaren uw naam, email en eindtijd in principe zolang de uitslagen van evenementen gepubliceerd zijn op internet. Op dit moment zijn de oudste evenementen waarvan deze gegevens nog beschikbaar zijn uit 1999. Andere gegevens die niet relevant zijn voor de registratie van de eindtijden verwijderen we binnen 90 dagen. De persoonsgegevens worden alleen langer bewaard in het geval van wettelijke voorschriften, of als ze onderdeel zijn van uw lidmaatschap bij Le Champion.

  • LIDMAATSCHAP

Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

Wanneer u een lidmaatschap aanvraagt, verwerkt Le Champion uw contactgegevens (zoals naam, e-mail en telefoonnummer), uw persoonsgegevens (geboortedatum, adres en geslacht) en eventuele login- en/of accountgegevens. Deze persoonsgegevens worden verwerkt om een persoonlijk lidmaatschap te creëren en te beheren en om u het e-mail magazine en het papieren magazine toe te sturen.

Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens die doorgestuurd worden aan derden, worden alleen gebruikt om u te voorzien van de bovengenoemde diensten. De partij die de bezorging verzorgt heeft toegang tot uw adresgegevens (Nic Oud en de Persgroep).

Wat is de juridische grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op uw toestemming wanneer u uw lidmaatschap bij Le Champion aanvraagt. U heeft op elk moment het recht om uw toestemming in te trekken voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Uw lidmaatschap zal dan ophouden te bestaan na aflopen van uw lidmaatschapsduur.

Hoe lang bewaren we uw gegevens?

Uw persoonsgegevens worden door Le Champion bewaard zolang u een lidmaatschap heeft. Nadat het lidmaatschap is beëindigd, verwijderen we alle van u verzamelde gegevens behalve uw naam en e-mail adres. Uw naam en e-mailadres gebruiken we tot maximaal 1 jaar na aflopen van uw lidmaatschap om u nog een aanbieding te kunnen doen. U kunt zich hier altijd voor uitschrijven na ontvangen van dit bericht. Uw De persoonsgegevens worden verder alleen bewaard in het geval van wettelijke voorschriften.

  • VRIJWILLIGER

Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

Wanneer u zich als vrijwilliger aanmeldt om te helpen bij een door Le Champion georganiseerd evenement of de voorbereiding hiervan, verwerkt Le Champion uw contactgegevens (zoals naam, e-mail en telefoonnummer) en uw persoonsgegevens (geboortedatum, adres en geslacht). Ook vragen we u om uw t-shirt maat zodat we u een passend shirt kunnen bieden tijdens een evenement. Deze persoonsgegevens worden verwerkt zodat wij met u in contact kunnen treden in verband met de evenementen en uw eventuele hulp tijdens deze evenementen.

Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens die doorgestuurd worden aan derden, worden alleen gebruikt om u te voorzien van de bovengenoemde diensten. Dit betreft het systeem voor leden- en vrijwilligersadministratie (online sport systems) en het vrijwilligers (planbition) inroosteringssysteem.

Wat is de juridische grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op het gerechtvaardigd belang van Le Champion. U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Le Champion zal de persoonsgegevens niet blijven verwerken, tenzij we een rechtsgrondslag kunnen aantonen voor het proces, die zwaarder weegt dan uw belangen en rechten.

Hoe lang bewaren we uw gegevens?

Uw persoonsgegevens worden door Le Champion bewaard zolang u vrijwilliger bent. Nadat het lidmaatschap is beëindigd, verwijderen we alle van u verzamelde gegevens behalve uw naam en e-mail adres. Uw naam en e-mailadres gebruiken we tot maximaal 1 jaar na aflopen van uw lidmaatschap om u nog een keer te vragen of u mee wilt helpen als vrijwilliger. U kunt zich hier altijd voor uitschrijven na ontvangen van dit bericht.  De persoonsgegevens worden alleen bewaard in het geval van wettelijke voorschriften.

  • NIEUWSBRIEF

Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

Wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief, verwerkt Le Champion uw naam, e-mailadres, geslacht en geboortedatum. De persoonsgegevens worden verwerkt zodat wij u de nieuwsbrief kunnen toezenden.

Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens die doorgestuurd worden aan derden, worden alleen gebruikt om u te voorzien van de bovengenoemde diensten. We gebruiken voor het verzenden e-mails MailPlus.

Wat is de juridische grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op uw toestemming wanneer u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief. U heeft op elk moment het recht om uw toestemming in te trekken door u af te melden voor de betreffende nieuwsbrief in de afmeldlink.

Hoe lang bewaren we uw gegevens?

Uw persoonsgegevens worden door Le Champion bewaard zolang u aangemeld bent voor de nieuwsbrief. Nadat u zich heeft afgemeld, worden uw persoonsgegevens binnen 90 dagen verwijderd.

  • KLANTENSERVICE

Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

Alle persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden verwerkt. Zo worden in ieder geval uw contactgegevens (zoals naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer) verwerkt. Daarnaast kan – afhankelijk van de reden waarom u contact opneemt – uw geboortedatum, betalingsgegevens, bestelgegevens, lidmaatschapsnummer en alle correspondentie door Le Champion worden verwerkt. De persoonsgegevens worden gebruikt om uw vragen te beantwoorden via de e-mail, via de telefoon, onze chatfunctie of social media.

Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens worden niet doorgestuurd aan derden, tenzij dit noodzakelijk is om u te voorzien van de bovengenoemde diensten.

Wat is de juridische grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

De verwerking van de persoonsgegevens is gebaseerd op het gerechtvaardigd belang van Le Champion. U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Le Champion zal de persoonsgegevens niet blijven verwerken, tenzij we een rechtsgrondslag kunnen aantonen voor het proces, die zwaarder weegt dan uw belangen en rechten.

Hoe lang bewaren we uw gegevens?

De persoonsgegevens worden twee jaar bewaard.

Hoe worden uw persoonsgegevens beveiligd?

De gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van Le Champion of die van een derde partij, zodat wij u in het vervolg gericht kunnen benaderen voor de hiervoor beschreven doeleinden.

Le Champion bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor de hierboven genoemde doeleinden, tenzij het toepasselijk recht een langere bewaarperiode voorschrijft. De bewaartermijn is afhankelijk van het doeleinde waarvoor de persoonsgegevens worden gebruikt. Nadat uw persoonsgegevens niet meer noodzakelijk zijn, worden deze verwijderd.

Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens worden niet gedeeld met derden, tenzij de uitwisseling van gegevens noodzakelijk is om aan uw vraag te voldoen of u daar zelf expliciet toestemming voor geeft. Omdat we zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens sluiten wij met externe partijen die toegang hebben tot persoonsgegevens een juridisch geldige verwerkersovereenkomst. Dit is een overeenkomst tussen ons en de verwerker, waarin wordt vastgelegd hoe de verwerker met de persoonsgegevens moet omgaan.

Daarnaast kan tijdens de inschrijving voor een evenement u bijvoorbeeld gevraagd worden of u het op prijs stelt benaderd te worden door een van onze sponsoren of partners. In dit geval zal deze partij alleen de noodzakelijke gegevens voor het kunnen benaderen van ons ontvangen en sluiten we met deze partij een verwerkersovereenkomst af voor een veilig gebruik van uw gegevens.

Afgifte op grond van wettelijke verplichtingen

Onder bepaalde omstandigheden zijn wij wettelijk verplicht uw gegevens af te geven aan overheidsinstanties, zoals de politie, justitie of de fiscus. Wij zullen uw gegevens alleen afgeven wanneer wij daartoe wettelijk verplicht zijn. Het is ons niet altijd toegestaan u te informeren over een dergelijke afgifte.

Hulppersonen

Het komt voor dat wij een externe partij inschakelen om bepaalde verwerkingen voor ons uit te voeren, bijvoorbeeld een bepaalde statistische analyse of het verzorgen van een mailing. In die situaties zullen we steeds met die derde afspraken maken over het gebruik, de beveiliging en de geheimhouding van gegevens. Het komt erop neer dat deze derde partijen uw gegevens nooit voor hun eigen doeleinden mogen gebruiken.

Wat zijn mijn rechten?

U heeft het recht om:

  • informatie op te vragen over de persoonsgegevens die we over u bewaren;
  • uw persoonsgegevens te laten aanvullen, corrigeren of verwijderen;
  • een elektronische kopie van uw persoonsgegevens te verzoeken;
  • bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van een gerechtvaardigd belang;
  • uw persoonsgegevens te beperken;
  • bezwaar te maken tegen direct marketing.

U kunt uw rechten uitoefenen door een e-mail te sturen naar privacy@lechampion.nl. U kunt hier ook terecht voor verdere uitleg, vragen of opmerkingen.  

Tenslotte heeft u op elk moment het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Kinderen

Le Champion staat kinderen onder de 16 jaar niet toe zich te registreren op onze website of onze app. Le Champion verzamelt geen persoonlijke gegevens van kinderen jonger dan 16 jaar zonder voorafgaande toestemming van hun ouders. Daarnaast zal Le Champion ouders om toestemming vragen indien kinderen onder de 16 jaar willen deelnemen aan evenementen of wedstrijden.

Cookies

Le Champion maakt bij het aanbieden van haar diensten gebruik van cookies. Dit is een klein eenvoudig bestandje met gegevens dat of op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen of in de sessie van uw browser staat.

In het Cookie statement leest u alles over het gebruik van cookies door Le Champion.

Social Media

Le Champion gaat graag – via het web en social media kanalen – in dialoog met leden, sporters, gebruikers van apps en bezoekers van de website over haar organisatie, producten en/of diensten. Het doel is om nuttige en relevante informatie te bieden en/of vragen die via social media kenbaar worden gemaakt te beantwoorden. Le Champion volgt actief hiervoor het internet en social media kanalen, zoals Facebook, Twitter en blogs. Het kan voorkomen dat bij het deelnemen aan discussies en het beantwoorden van vragen of het reageren op opmerkingen, Le Champion (persoons-) gegevens vast zal leggen. Deze zullen uiteraard in overeenstemming met dit privacybeleid worden verwerkt. Le Champion is niet verantwoordelijk voor de omgang met persoonsgegevens door andere deelnemers aan zijn social media kanalen of de content op zijn social media kanalen.

Le Champion (event) apps

Le Champion biedt een deel van haar dienstverlening aan door middel van apps. Door apps kunnen persoonsgegevens worden verzameld en verwerkt. Ook het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens via apps valt onder dit privacy statement.

Le Champion kan ten behoeve van een goede werking van de app bij de installatie ervan toestemming vragen voor toegang en verwerking van bepaalde persoonsgegevens. Waar nodig zal er in deze apps een additionele privacy verklaring beschikbaar zijn, controleer hier voor de gebruikte app.

Wijzigingen privacybeleid

Le Champion behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacy- en cookiebeleid. Wij adviseren u dan ook om regelmatig op deze pagina te kijken of er wijzigingen zijn aangebracht. Indien Le Champion een belangrijke wijziging doorvoert, die gevolgen heeft voor de wijze waarop Le Champion uw persoonsgegevens verwerkt, dan zullen wij dit kenbaar maken via een berichtgeving op onze website(s), in nieuwsbrieven of ons leden-tijdschrift.

Indien Le Champion uw persoonsgegevens verwerkt voor een ander doel dan dat waarvoor de persoonsgegevens zijn verzameld, zal Le Champion u hiervoor op de hoogte stellen en waar wettelijk verplicht toestemming vragen.

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze privacyverklaring vragen over de verwerking van uw persoonsgegevens door Le Champion of vragen over deze privacyverklaring, dan kunt u deze richten aan: privacy@lechampion.nl.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief