Pre-Run Dam tot Damloop

In 2021 introduceerde Le Champion een nieuwe reeks Pre-Runs in voorbereiding op onze hardloopevenementen. De tweede Pre-Run gaat plaatsvinden als voorbereiding op de Dam tot Damloop. Op vrijdagavond 26 augustus kunnen 1.000 deelnemers meedoen aan deze tweede editie die plaatsvindt op de Zaanse Schans.

Wanneer je in training bent voor de Dam tot Damloop, mag deze Pre-Run Dam tot Damloop niet ontbreken in je trainingsschema. Er staan een 3.5 Engelse Mijl (5,6 km) en 7 Engelse Mijl (11,3 km) op het programma. Ideaal ter voorbereiding op jouw Damloop by night en de Dam tot Damloop. De start en finish vindt plaats op de Kalverringdijk langs de Zaan en het parcours van de Pre-Run gaat over de Zaanse Schans in Zaandam. Een unieke locatie waar eeuwenlange herinneringen liggen, houten gevels, knijpraampjes en lage deuren te zien zijn.

Bekijk hier de uitslagen van de Pre-Run Dam tot Damloop 2021
Datum
Vrijdag 27 augustus
Afstanden
5,6 en 11,3 km
Inschrijven
Het is nog niet bekend wanneer de inschrijving opent.
Start en finish
Schansend 7, 1509 AW Zaandam

Tarieven

3.5 Engelse Mijl (5,6 km) € 7,-
7 Engelse Mijl (11,3 km) € 10,-

Eventueel extra te bestellen
Parkeerkaart Zaanse Schans € 5,- (voorraad beperkt)

Datum: vrijdagavond 26 augustus 2022
Afstanden: 3.5 en 7 Engelse Mijl 
Inschrijven: alleen online voorinschrijving mogelijk
Inbegrepen bij jouw inschrijving: een volledig uitgepijld parcours, een startnummer (thuisgestuurd) met chip, tijdregistratie, officiële uitslagenpagina en verzorging.

Start en finish

Start
De Pre-Run Dam tot Damloop 3.5 EM start om 19.00 uur (limiet 45 minuten). De 7 EM start om 20.00 uur (limiet 1 uur en 30 minuten).

Finish
De finish is dezelfde locatie als de start. Na de finish ontvang je een flesje sportdrank. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen.

Parcours

De 3.5 en 7 Engelse Mijl starten op de Kalverringdijk in Zaandam. Daarna volgt de prachtige passage over de Zaanse Schans, waar de molens en karakteristieke huizen het decor vormen van deze Pre-Run Dam tot Damloop. Aan het einde van de weg gaan de lopers rechtsaf richting het fietspad 'Engewormer'. Vervolgens gaat het parcours over de Ringdijk richting de Leeghwaterweg terug naar de Zaanse Schans, waar ook de finish plaatsvindt. 

Bereikbaarheid

Vanwege de beperkte parkeergelegenheid op de Zaanse Schans, vragen wij jou indien mogelijk, met het openbaar vervoer af te reizen naar Zaandam. Het dichstbijzijnde treinstation is Zaandijk-Zaanse Schans. Dit station bereik je met de stoptrein vanaf Station Amsterdam Centraal Station in 17 minuten. Vervolgens is het zo'n 15 minuten wandelen naar de Zaanse Schans. Indien je graag met de auto richting Zaandam komt, kun je bij online inschrijving, tegen een gereduceerd tarief van € 5,-, een parkeerkaart kopen, nabij de start/finish locatie. Let op! Er is een beperkt aantal parkeerkaarten, op=op!

Indien je met de auto komt, gebruik dan het volgende adres: Schansend 7 in Zaandam.

Goede doel

Le Champion stimuleert hardlopen voor een goed doel. Bij de Pre-Run Dam tot Damloop is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je loopt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! 

Right To Play, het officiële goede doel van de Dam tot Damloop, is ook het goede doel van deze Pre-Run. Right To Play zet al meer dan 20 jaar de kracht van spelen in om het leven te verbeteren van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld. Jaarlijks bereikt de organisatie 2,3 miljoen kinderen die opgroeien in armoede, die gevlucht zijn voor oorlog of die te maken hebben met uitbuiting en geweld. Via sport, creatief- en educatief spel ontwikkelen kinderen vaardigheden die ze hard nodig hebben in de omgeving waarin ze opgroeien. Le Champion vindt net als Right To Play sporten en spelen belangrijk. Het zorgt ervoor dat kinderen weerbaar worden, fysiek en mentaal gezond zijn en goed presteren op school. Geef samen met Le Champion de kracht van spelen door en doneer aan Right To Play bij jouw online inschrijving voor de Pre-Run Dam tot Damloop.

De Pre-Run Dam tot Damloop wordt mede mogelijk gemaakt door