Pre-Run Dam tot Damloop

Op vrijdagavond 2 september 2022 is het tijd voor de 2e editie van de Pre-Run Dam tot Damloop. Aan de Pre-Run, die plaatsvindt op de Zaanse Schans, kunnen 1.000 deelnemers meedoen.
Datum en tijd
Vrijdag 2 september 2022 vanaf 19.00 uur
Afstanden
5,6 en 11,3 km
Uitslagen
Benieuwd naar jouw eindtijd? Bekijk hier de uitslagen.

Uitslagen 2022
Start- en finishlocatie
Ter hoogte van Kalverringdijk 19, Zaandam (Zaanse Schans)
Inbegrepen bij jouw inschrijving: een volledig uitgepijld parcours, een startnummer (thuisgestuurd) met chip, tijdregistratie, officiële uitslagenpagina en verzorging.
De Pre-Run Dam tot Damloop mag niet ontbreken in je trainingsschema op weg naar de Dam tot Damloop. Er staan een 3.5 Engelse Mijl (5,6 km) en 7 Engelse Mijl (11,3 km) op het programma. Ideale afstanden ter voorbereiding op jouw Damloop by night en de Dam tot Damloop.

De start en finish vindt plaats op de Kalverringdijk langs de Zaan en het parcours van de Pre-Run gaat over de Zaanse Schans in Zaandam. Een mooie omgeving vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen waar je ongetwijfeld niet vaak hardloopt. Omdat de Pre-Run 's avonds plaatsvindt vragen we deelnemers om lichtjes mee te nemen. Zo ben je niet alleen goed zichtbaar voor anderen, maar maken we er samen ook een extra sfeervolle 2e editie van!

Tarieven

3.5 Engelse Mijl (5,6 km) € 8,-
7 Engelse Mijl (11,3 km) € 11,-

Eventueel extra te bestellen
Parkeerkaart Zaanse Schans € 5,- (voorraad beperkt)

Datum: vrijdagavond 2 september 2022
Afstanden: 3.5 en 7 Engelse Mijl (5,6 en 11,3 km)
Inschrijven: alleen online voorinschrijving
Inbegrepen bij jouw inschrijving: een volledig uitgepijld parcours, een startnummer (thuisgestuurd) met chip, tijdregistratie, officiële uitslagenpagina en verzorging.

Start en finish

Start
De start is ter hoogte van Koopmanshuis d'Mol (adres: Kalverringdijk 19 in Zaandam) op de Zaanse Schans. Let op: kom hier lopend naartoe. Parkeer je auto of fiets op de daarvoor aangewezen locaties buiten de Zaanse Schans.

Starttijden
19.00 uur: 3.5 Engelse Mijl (tijdslimiet 45 minuten)
20.00 uur: 7 Engelse Mijl (tijdslimiet 1 uur en 30 minuten)
Finish
De finish is dezelfde locatie als de start. Na de finish ontvang je een flesje sportdrank. Wij verzoeken je na het passeren van de finishlijn direct door te lopen.

Parcours

De 3.5 en 7 Engelse Mijl starten op de Kalverringdijk in Zaandam. Vervolgens gaat het parcours via de Leeghwaterweg naar de Westerdijk en via de Engewormer terug naar de passage op de Zaanse Schans, waar de molens en karakteristieke huizen het decor vormen van deze Pre-Run Dam tot Damloop. De finish vindt weer plaats op de Kalverringdijk. 

Bereikbaarheid

Vanwege de beperkte parkeergelegenheid op de Zaanse Schans vragen wij jou, indien mogelijk, met het openbaar vervoer af te reizen naar Zaandam. Het dichtstbijzijnde treinstation is Zaandijk Zaanse Schans. Dit station bereik je vanaf Station Amsterdam Centraal Station in 17 minuten. Vervolgens is het zo'n 15 minuten wandelen naar de start- en finishlocatie.
Kom je uit de buurt? Kom dan lekker op de fiets! De Zaanse Schans is vanuit de regio goed bereikbaar met de fiets. Rondom de Zaanse Schans vind je meerdere mogelijkheden om je fiets te stallen.
Indien je graag met de auto richting Zaandam komt, kun je bij online inschrijving tegen een gereduceerd tarief van € 5,-, een parkeerkaart kopen. De parkeerplaats is aan de rand van de Zaanse Schans (navigatieadres: Schansend 7, Zaandam).
Let op: er is een beperkt aantal parkeerkaarten, op=op! Je ontvangt geen fysieke parkeerkaart, maar in de week voor het evenement een QR-code die bij aankomst op de parkeerplaats gescand wordt.

Goede doel

Le Champion stimuleert hardlopen voor een goed doel. Bij de Pre-Run Dam tot Damloop is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je loopt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! 

Right To Play, het officiële goede doel van de Dam tot Damloop, is ook het goede doel van deze Pre-Run. Right To Play zet al meer dan 20 jaar de kracht van spelen in om het leven te verbeteren van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld. Jaarlijks bereikt de organisatie 2,3 miljoen kinderen die opgroeien in armoede, die gevlucht zijn voor oorlog of die te maken hebben met uitbuiting en geweld. Via sport, creatief- en educatief spel ontwikkelen kinderen vaardigheden die ze hard nodig hebben in de omgeving waarin ze opgroeien. Le Champion vindt net als Right To Play sporten en spelen belangrijk. Het zorgt ervoor dat kinderen weerbaar worden, fysiek en mentaal gezond zijn en goed presteren op school. Geef samen met Le Champion de kracht van spelen door en doneer aan Right To Play bij jouw online inschrijving voor de Pre-Run Dam tot Damloop.

Uitslagen

Hier worden na de Pre-Run Dam tot Damloop 2022 de uitslagen gepubliceerd. De uitslagen van de editie van 2021 zijn ook te bekijken.

Uitslagen 2022

Uitslagen 2021

De Pre-Run Dam tot Damloop wordt mede mogelijk gemaakt door