Terug

Sportbonden

Le Champion werkt met diverse partners samen om alle sportevenementen mogelijk te maken. Leden van Le Champion hebben de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief lid te worden van deze overkoepelende organisaties.

Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU)
NTFUDe NTFU behartigt de belangen van in totaal 50.000 sportfietsers, mountainbikers en recreatieve fietsers, die zijn aangesloten bij een (regionale) vereniging. Zij ondersteunt ruim 500 verenigingen met specialistische en praktische informatie. Leden van Le Champion zijn standaard verzekerd voor fiets- en persoonlijke schade en ontvangen het Toer Evenementen Programma en het Fietssport Magazine.

Leden die aan de Le Champion Fietscompetitie meedoen en hun kilometers willen registreren in het toerboekje, zijn verplicht een lidmaatschap de NTFU af te nemen. Hiervoor is een afzonderlijke bijdrage van € 39,50 (2014) verschuldigd. Overige deelnemers zijn niet verplicht dit af te nemen, maar dit is wel aan te bevelen ivm met de verzekering en kortingen bij meer dan 3.000 toertochten die onder de NTFU vallen.

NTFU
Landjuweel 62
3905 PH Veenendaal
www.ntfu.nl

Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU)
KNWULe Champion is buitengewoon lid van de KNWU, de overkoepelende sportbond van en voor de wedstrijdwielersport in Nederland. Leden van Le Champion ontvangen korting bij deelname aan cyclosportieven en hebben de mogelijkheid tot het bijwonen van clinics en trainingen.

KNWU
Wattbaan 31-49
3439 ML Nieuwegein
www.knwu.nl

Atletiekunie
AtletiekunieLe Champion is als buitengewoon lid aangesloten bij de Atletiekunie. Dit lidmaatschap geeft Le Champion het recht wedstrijdlopen te organiseren volgens de voorwaarden van de Atletiekunie. Voor individuele leden heeft dit lidmaatschap geen voordelen. Zij kunnen via Le Champion geen wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanvragen.

Atletiekunie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
www.atletiekunie.nl

kwbn-logo-150x67Koninklijke Wandel Bond Nederland
Le Champion is lid van KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland), de grootste sportbond die zich volledig richt op wandelen en wandelaars. Deze bond is nationaal en internationaal actief voor ruim 50.000 leden, verenigd in meer dan 1.000 wandelsportorganisaties. Het lidmaatschap van KWBN is voor Le Champion-leden beschikbaar voor slechts € 10,20 per jaar. Je ontvangt hiervoor vijf keer per jaar het Wandelsportmagazine, de jaargids Landelijk Wandelprogramma en korting bij diverse winkelketens en bedrijven op vertoon van de KWBN-wandelvoordeelpas. Er wordt geen korting verstrekt bij de wandelevenementen van Le Champion, maar wel bij bijna 1.500 andere wandelevenementen die onder de vlag van KWBN worden georganiseerd. De korting varieert van € 0,50 tot € 5 bij deelname aan de Vierdaagse Nijmegen.

Als wandelaar kunt u ook direct lid worden van KWBN. U betaalt in 2015 dan slechts € 25,00. Deelnemers aan de topevenementen van Le Champion kunnen echter vaak ook nog eens profiteren van speciale kortingsacties. Hou hiervoor deze site goed in de gaten.

KWBN
Postbus 1020
6501 BA Nijmegen
www.wandel.nl