Home

Over onze organisatie

Meer over Sportorganisatie Le Champion

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Sportorganisatie Le Champion. Wie zijn wij? Jaarlijks organiseren wij zo’n ongeveer 60 sportevenementen, met de hulp van 3.500 vrijwilligers en ruim 30 medewerkers. Dat doen we omdat we graag zoveel mogelijk mensen – jong en oud – inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen. Daarmee dragen we bij aan vitale mensen en een gezonde samenleving. Plezier en persoonlijke topprestaties gaan daarbij hand in hand.

Fietsen, hardlopen en wandelen. Dat zijn de disciplines waarin wij zijn gespecialiseerd. Evenementen die je misschien bekend voorkomen zijn op het gebied van fietsen: Egmond-Pier-Egmond, Ronde van Noord-Holland en BinckBank Dam tot Dam Fietsclassic. Op het gebied van hardlopen: NN Egmond Halve Marathon, Dam tot Damloop en TCS Amsterdam Marathon. Betreft wandelen ken je wellicht Plus Wandel4daagse Alkmaar, Amsterdam City Walk en de Fjoertoer Egmond.

Vereniging & Stichting
Van oorsprong is Le Champion een vereniging van toerfietsers, welke in 1969 is opgericht, later kwamen daar hardlopers en wandelaars bij. Gezamenlijk werden de sportevenementen georganiseerd, dankzij het succes hiervan steeg het leden- en deelnemersaantal aanzienlijk en werd het onmogelijk de organisatie louter met vrijwilligers te doen. In reactie daarop werd in 1986 de stichting opgericht om de grote evenementen onder te brengen. Bekende voorbeelden die dit proces hebben ondergaan zijn de NN Egmond Halve Marathon, Egmond Wandel Marathon, Ronde van Noord-Holland en de Dam tot Damloop. De vereniging en stichting werken tot op de dag van vandaag nauw samen en grondleggers van de vereniging zijn nog steeds betrokken.

Le Champion is inmiddels een van de grootste sportverenigingen van Nederland met 20.000 leden en jaarlijks 250.000 deelnemers. We zijn enorm trots dat de vereniging in 50 jaar zo gegroeid is. 70% van onze leden focussen zich vooral op hardlopen, van de overige 30% doet ongeveer de helft aan fietsen en wandelen.

De vereniging bestaat uit 5 tot 9 bestuursleden, die verantwoording afdragen aan de ledenraad van Le Champion. Wil je onze bestuursleden beter leren kennen? Klik dan onderstaand door op het contentblok. Draag jij als lid Le Champion een warm hart toe en wil jij jouw kennis en ervaring inzetten voor de vereniging? Kijk dan bij vacatures alle mogelijkheden om een nog sterker, leuker en sportiever Le Champion te maken.

Bestuur Le Champion

Benieuwd wat het verhaal is achter de gezichten? De bestuursleden van Le Champion stellen zich voor.

Bekijk het volledige bestuur

Vacatures

Heb jij een passie voor sport en wil je dolgraag achter de schermen werken van gave sportevenementen? Dan zit je bij Le Champion goed!

Bekijk alle vacatures

Historie

In 1969 is Le Champion opgericht vanuit een passie voor fietsen. Bekijk hoe het allemaal begon!

Bekijk de historie van Le Champion