Nieuws /

Wie wil er mee naar de Noordkaap?

In 1973 gingen zes leden van de toen piepjonge toerclub Le Champion de uitdaging aan en fietsten vanuit Amsterdam 3692  historische kilometers naar de Noordkaap. Een publiciteitsstunt, welke in die dagen door de regionale bladen zoals De Typhoon werd omarmd. De verslagen van de strijd tegen de elementen: koude, wind en regen en deelnemers die ’s avonds – vanwege het fietsen zonder spatbord – er uitzagen als mijnwerkers, vonden gretig aftrek.

Vanwege de viering van het 50 jarig Jubileum van Le Champion is het idee ontstaan om in 2019 een replay van de legendarische fietstocht naar het uiterste Noorden van Europa te organiseren. Dit gaat dan plaatsvinden in de maand juli.

Anno nu zijn de wegen van een beter wegdek voorzien en zijn fietsen, kleding en accommodaties sterk verbeterd. De  moderne versie, begint met een KLM vlucht naar  Stavanger en eindigt na 22 fietsdagen en 2.450 km op de Noordkaap. De terugvlucht is gepland vanaf het vliegveld Alta in het uiterste Noorden. Een materiaal/verzorgingswagen zal de gehele fietstocht begeleiden. De dag- afstanden bedragen gemiddeld 125 km. Er is plaats voor maximaal 16 personen. De deelname gaat rond de € 3600,- (*) kosten. Inclusief drie vliegtrips en accommodatie in veelal hotels op basis van half pension. 

Een van de deelnemers uit 1973 Cees Lansbergen: “Er zijn in de loop der jaren vele schitterende buitenlandse fietstochten door Le Champion georganiseerd. Die tocht naar de Noordkaap is me altijd bijgebleven als heel bijzonder en uiterst fraai in het uitgestrekte Noorse fjordengebied.”

Wil je hier graag bij zijn, neem dan vrijblijvend een optie op één der beschikbare plekken. Bij definitieve inschrijving heb je dan voorrang bij aanmelding. Bij  voldoende belangstelling volgt op een later tijdstip de definitieve inschrijving.

Aanmeldingen en inlichtingen: p.reek@quicknet.nl

(*) definitieve deelnameprijs is nog niet bekend.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief