Terug

Wandelvierdaagse Bali – Wandelverslag

Wandelverslag – Dag 1
Na een lange, maar goed verlopen vlucht landde de CX785 keurig op tijd op Bali. Na ongeveer een uur was iedereen “buiten” en werd verwelkomd met een bloemenkrans en een flesje water. Al gauw kwam de bus, die ons naar ons hotel in Ubud moest brengen. Het was druk op de weg, waardoor de rit langer dan normaal duurde. Het leed was echter gauw geleden, want om half 8 stond er een heerlijk buffet voor ons klaar en werden we bovendien verrast door twee Balinese danseressen die een aantal dansen voor ons deden. Op zondagmorgen was er een briefing en werden de T-shirts en de petten, die we van het hotel kregen, uitgedeeld. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch. ’s Middags kon iedereen zijn of haar gang gaan: de een ging uitrusten bij het zwembad en de ander ging Ubud verkennen.

Maandagmorgen was het dan zo ver, de Wandelvierdaagse Bali ging van start. Voor de start werd er eerst een groepsfoto gemaakt en daarna gingen de wandelaars van start. Het eerste stuk ging door de drukke Jalan Monkey Forest. Het krioelde op de weg van de brommers met kinderen achterop, van klein tot groot, die naar school gebracht werden. Na een paar kilometer gingen we van de drukke weg af en wandelden over een wandelpad dat op een heuvelrug was aangelegd. Het was hier ook redelijk druk, maar dan alleen met wandelaars en joggers en de rust deed weldadig aan. Aan het eind van dit stuk stond de wagen met water en bananen op ons te wachten en kon er even gerust en bijgepraat worden.
Hierna splitsten zich de wegen van de korte en lange afstand zich en namen we afscheid van elkaar. De wandelaars van de korte afstand deden het rustig aan en zaten na een pittige klim gezellig met elkaar wat te drinken in een warung met een jonge vrouw, die op een zeker moment meldde dat ze graag wou afrekenen, want de warung ging dicht omdat ze haar kind van school moest halen.

De wandelaars van de lange afstand maakten weer andere dingen mee. Ze hebben o.a. stenen gesjouwd en hebben geholpen met het uitladen van bakstenen uit een kleine truck.
Om 13:00 uur was iedereen binnen en onder het genot van een drankje en de inhoud van een prima lunchbox werd er uitgebreid nagepraat. De eerste dag was het nog wel even wennen aan de warmte en de drukte op sommige stukken, maar wat is het een mooi land en wat zijn de mensen vriendelijk.