Terug

Wandelvierdaagse Bali – Dag 4

En dan opeens is het donderdag en realiseer je je dat dit alweer de laatste dag van de Wandelvierdaagse Bali is. Wat is het snel gegaan!

Het weer was opnieuw geweldig, hoewel het rond 13:00 uur behoorlijk warm begon te worden. Even over half 7 was iedereen op weg en het viel al gauw op, dat het op de weg niet krioelde van de brommers met vaders en moeders die hun kinderen naar school brachten. Ik hoefde voor het eerst al fietsend niet te letten op de tientallen brommers die tegen het verkeer in aan de rechterkant van de weg reden. Het bleek dat de scholen en alle overheidskantorengesloten waren, want het was Hemelvaartsdag. Behalve alle Islamitische feestdagen worden ook de Christelijke, Hindoestaanse en Boeddhistische feestdagen gevierd. Dat zijn heel wat vrije dagen, maar het gewone leven gaat gewoon door. Het was dus nog steeds erg druk op de ochtendmarkt van Ubud en op de sawahs wordt ook op Hemelvaartsdag hard gewerkt. 

Onderweg was er weer heel wat te zien. Zo werd er even gestopt bij de Balai Banjar (vergaderzaal) van een desa. Daar stonden enkele grote en een paar hele grote bamboe gamelan instrumenten. Natuurlijk moest er even geprobeerd worden hoe dat klonk. Heel bijzonder, dat die stokoude instrumenten daar zomaar stonden en dat wij konden uitproberen hoe ze klinken. Al gauw kwam de bananenauto in zicht en na gezellig met elkaar gepraat, een banaantje gegeten en water gedronken te hebben, gingen we verder. De groep van de lange afstand, aangevuld met twee personen die ook eens die afstand wilden lopen, ging linksaf en de rest ging rechtdoor. De wandelaars van de lange afstand liepen dezelfde wandeling van dag 1, maar dan in tegengestelde richting. 

Hoewel ze net de bananenstop hadden gehad, vonden de korte afstandlopers het na een klein kilometertje alweer hoogtijd om koffie te gaan drinken. Ze hadden gelijk, want ze kozen voor een prachtig plekje.

Opnieuw was er onderweg van alles te zien en genoot men weer met volle teugen. De vierdaagse zit erop en nu kijken we uit naar de dag van morgen in desa Tarukan.