Terug

Wandelvierdaagse Bali – Dag 3

Dinsdagavond rond 23:00 uur begon het heel hard te regenen, een echte tropische bui. Met enig gevoel van angst keek ik uit naar de volgende dag. Gelukkig was de volgende ochtend de lucht onbewolkt en werd het weer een prachtige dag.

Na de drukte van de vroege ochtendmarkt van Ubud kwamen we in een wat rustiger gebied, maar wel met een vrij steile afdaling, gevolgd door de onvermijdelijke en even steile klim. Gelukkig stond daar de bananenwagen, zodat er even uitgerust kon worden. Kort na de herstart kwamen we voorbij een prachtig versierde entree van een huis. Nieuwsgierig als we zijn, werd gevraagd wat er aan de hand was en het bleek de laatste dag van een bruiloft te zijn. We werden uitgenodigd om binnen te komen en daar keek je werkelijk je ogen uit. Prachtig opgemaakte grote offers en er was eten in overvloed. Sommigen kregen cake aangeboden en anderen kregen een stokje saté. Als vreemdelingen waren we meteen welkom. Dit bezoek was een geweldige ervaring.

Een paar kilometer verderop kwamen we langs een dorpspasar (markt) en ook daar keek je je ogen uit. Je zag er werkelijk van alles. Er werd tweedehands kleding verkocht, grote trossen bananen, vers geslachte kippen, kortom je kwam ogen te kort. Daarna volgde een mooie wandeling door kleine desa’s, over rustige wegen, langs sawahs en bossen. Het was onderweg genieten geblazen en volgens velen de mooiste van de drie die we gehad hadden.