Nieuws /

DE VRIJWILLIGER | SERGIO FELTER (43)

Sergio Felter (43) uit Amsterdam beheert een Facebook-pagina voor vrijwilligers van Le Champion.

‘Ik vind het een eer dat Le Champion gebruik wil maken van mijn expertise op het gebied van social media.’

‘In het dagelijks leven ben ik webmaster bij het Kerkelijk Bureau Protestantse Kerk Amsterdam. In tegenstelling tot wat je zou denken, ben ik geen praktiserend christen, maar de functie sloot nu eenmaal goed aan bij mijn opleiding Informatiedienstverlening en Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Zeven jaar geleden begon ik als vrijwilliger voor Le Champion. Op zaterdag stelde ik lunchpakketten samen voor vrijwilligers bij de Dam tot Damloop en op zondag liep ik zelf mee.

Via de vrijwilligerscoördinator kwam ik in contact met Rik Keijzer, de Social Media Manager van Le Champion. Met hem kwam ik op het idee om een Facebookpagina voor vrijwilligers in te richten. Veel vrijwilligers posten na een evenement foto’s en teksten op hun eigen pagina; het leek me een goed idee om al die informatie te laten landen op een groter platform. De Facebook-pagina is nu zes maanden online, het is ons streven om hem flink te laten groeien. Er zijn veel vrijwilligers, dus de potentie om een groot platform te creëren is er.

‘Ik ben een ervaren hardloper en ben net zo goed vrijwilliger als consument van Le Championproducten’

Mensen kunnen hun vrijwilligerstaken nog beter en met nog meer plezier uitvoeren als ze kennis, ervaringen en enthousiasme met elkaar delen en doorgeven. Dat is in het kort de achterliggende gedachte. Sommige vrijwilligers leveren complete verhalen aan, die breng ik meestal terug tot teksten met een maximale lengte van tweehonderd woorden. Langere verhalen horen thuis op blogs; als men mij een link stuurt, plaats ik die ook. Maar in principe bepalen de vrijwilligers van Le Champion de content van onze Facebook-pagina, ik faciliteer slechts. De sport ken ik van binnenuit en dat helpt me om deze taak goed uit te voeren.

Het is overigens niet zo dat alleen positieve ervaringen van vrijwilligers op Facebook hoeven te worden gedeeld. Het leven is niet alleen maar hosanna. Ook als het tegenzit, mag je dat best met anderen delen. Maar het leukste is natuurlijk als iemand enthousiast is.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief