Nieuws /

Vrijwilliger van het jaar: Ton Hol

Zondag 15 oktober, vlak na de TCS Amsterdam Marathon, is de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt: Ton Hol.

Voor, tijdens en na de TCS Amsterdam Marathon zijn er ruim 1300 vrijwilligers op de been! Een van hen is Ton Hol, parcoursleider van de TCS Amsterdam Marathon. Hij is het hele jaar rond bezig met de marathon: In april begint voor hem het nieuwe seizoen met de eerste parcoursmeting. Het parcours moet exact 42,195 meter zijn en we kunnen het ons natuurlijk niet permitteren dat het parcours 100 meter korter of langer is! Vanaf dat moment houdt hij het parcours regelmatig nauwlettend in de gaten in juni, augustus, september en oktober. Alles wordt gecontroleerd, kilometerpunten worden gemarkeerd, de keerlus wordt bepaald, en tot slot wordt het parcours gemeten met vier sectorleiders, want tijdens het event kan Ton het natuurlijk niet alleen! 

In de week voor de marathon is Ton zelfs iedere dag op pad en één dag van tevoren wordt op bepaalde stukken ‘de ideale lijn’ uitgezet. Dat gebeurt vroeg in de ochtend, zodat Ton zo min mogelijk last heeft van het verkeer. Op de dag zelf vertrekt Ton om 6.00 uur in de parcoursauto, om nog één keer de laatste check te doen. Voor de start is hij dan weer terug om vervolgens 15 min voor de eerste lopers uit te gaan. Hiermee ‘waarschuwt’ hij alle andere vrijwilligers, verkeersregelaars en publiek, dat de toplopers eraan komen. 

De rol van Ton als parcoursleider, die hij al sinds 2003 vervult bij de TCS Amsterdam Marathon, is van essentieel belang. Hij is de schakel tussen overheidsinstellingen, vrijwilligers en toplopers. Hij is de spin in het web met als doel om het parcours tijdens de TCS Amsterdam Marathon vlak, snel en veilig weg te zetten.

Je zou denken dat Ton hiermee wel genoeg te doen heeft, maar dit is niet het enige wat hij doet voor Le Champion! Ook bij de Runner’s World Zandvoort Circuit Run is hij actief. Hier vervult hij de rol van één van de vijf sectorleiders. Tijdens de Plus Wandel4Daagse Alkmaar kun je hem ook op het parcours vinden. Ton gaat elke uitdaging aan! Wij zijn super blij dat hij bij ons actief is als vrijwilliger, het is een TOPPER en daar zijn we supertrots op!!!!

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief