Nieuws /

DE VRIJWILLIGER | FRITS WOUDA (69)

Tijdens de jubileumeditie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar op 18 juni 2016 werd Frits Wouda uit Heiloo uitgeroepen tot ‘Vrijwilliger van het Jaar’ 2015.

‘Van Le Champion had ik een uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn bij de uitverkiezing ‘Vrijwilliger van het Jaar’. Tot mijn verbazing werd ik toegesproken, in het zonnetje gezet en vervolgens uitgeroepen tot ‘Vrijwilliger van het Jaar’. Ik heb een grote verscheidenheid aan taken uitgevoerd, zowel eenvoudige als coördinerende. In het begin meldde ik mezelf aan om startnummers in enveloppen te stoppen, later werd ik gevraagd om meer verantwoordelijke taken op me te nemen, zoals parcoursleider zijn tijdens de Egmond Wandel Marathon.

“Werken bij Le Champion was een feest.”

Ik werkte als manager in de sociale verzekeringsbranche. Dat was niet eenvoudig, ik moest strategisch opereren en rekening houden met allerlei gevoeligheden. Zeven jaar geleden kon ik stoppen, werken bij Le Champion was een feest. De organisatie functioneert vriendelijk en mensgericht, dat spreekt me nog altijd aan. Mijn uitverkiezing beschouw ik als een gebaar naar alle vrijwilligers die Le Champion rijk is. Ik was blij dat ik niet in de jury zat, want er zijn er veel meer die voor de titel in aanmerking komen.

Velen staan voor dag en dauw op, de grootste beloning is een dankbare glimlach van een deelnemer. Nou, dan moet ik op het hoogtepunt maar stoppen, zei ik tegen de voorzitter van Le Champion. Als je dat maar laat, riep hij. Het is mijn grootste overwinning als deelnemers niets merken van calamiteiten die zich achter de schermen afspelen. Tijdens de Egmond Wandel Marathon was het slecht weer, sommige wandelpaden waren gevaarlijk glad. In samenwerking met PWN ben ik er steeds in geslaagd alternatieve routes te vinden. Wel zou ik wensen dat meer jongeren zich zouden aanmelden voor vrijwilligerswerk. Dat zou niet alleen goed zijn voor Le Champion, maar ook voor jongeren zelf. Ouderen zwaaien op een gegeven moment af, de instroom van een nieuwe generatie houdt de organisatie vitaal. En je krijgt er zo veel voor terug. Het vrijwilligersleven binnen Le Champion heeft sterke familiale trekken.’

Ontmoet meer vrijwilligers van Le Champion

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief