Nieuws /

DE VRIJWILLIGER | DORIEN DEKKER (30)

Dorien Dekker (30) meldde zich tweeënhalf jaar geleden aan als vrijwilliger voor Le Champion. Haar favoriete taak: stempels zetten tijdens tochten.

‘Mijn moeder en ik hebben een sterke band, we liepen altijd mee in de Egmond Wandel Marathon tegen reuma. Omdat we ons wilden inzetten voor het loopplezier van anderen, besloten we te gaan stempelen. Dit jaar helpen we mee met een wandeltocht tijdens de EK Atletiek, doen we voor de derde keer de Amsterdam City Walk en voor de vierde keer de Fjoertoer Egmond.

“Als ik het doe, doe ik het ook goed”

Het is leuk om te doen, iedereen is altijd vrolijk en komt voor hetzelfde goede doel: bewegen. ‘Meestal ben ik dus actief als stempelaar, maar ik heb ook een paar keer geholpen met na-pijlen. Daarbij kijk je of alle bordjes die de route aanwijzen, nog op de juiste plek hangen. Bij de 7-Dorpentocht ontbraken er laatst dertig bordjes, die hebben we dus allemaal opnieuw moeten ophangen. Normaal doe je dat met de fiets, maar het regende nu pijpenstelen. Mijn buurman heeft een motor en toen hij mij een lift aanbood, zei ik daar natuurlijk geen nee tegen. ‘Als ik niet als vrijwilliger betrokken ben bij een evenement, neem ik zelf deel aan wandel- en fietstochten van Le Champion.

Wandelen doe ik samen met mijn moeder, voor fietstochten moet ik op zoek naar ander gezelschap. Toen ik met de ‘Rondom Schagen’ meedeed, stond mijn moeder te stempelen. Ik had afgesproken dat ik onderweg bij haar een stempel zou halen. Tijdens de Plus Wandel4daagse in Alkmaar stond ik alleen te stempelen, mijn moeder liep namelijk mee. Ik stond bij de eerste stempelpost van de 20 kilometer en had mijn moeder niets verteld. Ze was echt verrast toen ze mij zag. ‘Wat doe jij nou hier?’ riep ze. Vrijdagochtend stond ik om zes uur bij de start om haar opnieuw te verrassen. Als ik het doe, doe ik het ook goed.’

Ontmoet meer vrijwilligers van Le Champion

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief