Terug

Swingende cooling-down voor deelnemers Alkmaar City Run by night

Op woensdagavond 9 mei strikken 9.000 hardlopers de veters voor de 6e editie van de Alkmaar City Run by night. Van 19.00 tot 23.30 uur is het centrum van Alkmaar het terrein voor de deelnemers aan de Rollebol Kids Run, de 5 en de 10 km. Maar ook daarna belooft het nog lang gezellig te blijven in de stad. Diverse horecagelegenheden hebben de handen ineen geslagen om de hardlopers én hun supporters een swingende afterparty te geven.

Na de finish bij de Grote Sint Laurenskerk is het slechts enkele meters naar onder andere Grand Café Klunder, het nieuwe Stadskaffee Laurens en Bar Restaurant Hofman. Het officiële Blarenbal vindt voor het zesde jaar op rij plaats in Grand Café Klunder. In Proeflokaal de Boom! zorgt Texas Sugar ervoor dat alle vermoeide voetjes zeker nog even van de vloer gaan. In Stadskaffee Laurens kan er van 22.00 tot 03.00 uur gedanst worden op de beats van DJ’s Johnny Black en Walter Looks. Al vroeg de kroeg in duiken? Dan kan je vanaf 20.00 terecht in Café ’t Hartje, hier zal Tom Haver zorgen voor heerlijke nummertjes. Voor de 90’s kun je naar Mojo’s Alkmaar, daar draaien DJ’s Sweet Le Freak & Trafassi lekkere beats.

Daarnaast zorgen swingende sambabands, DJ’s met lekkere beats en diverse lichtacts langs het parcours voor een unieke hardloopsfeer voor de deelnemers en de bezoekers.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Voor een veilig verloop van de Alkmaar City Run by night moeten diverse tijdelijke verkeersmaatregelen worden genomen waardoor het centrum van Alkmaar vanaf 19.00 uur zeer beperkt bereikbaar is. De straten die in het parcours zijn opgenomen worden 30 minuten voor doorkomst van de eerste loper afgesloten. Kijk voor meer informatie op www.alkmaarcityrun.nl/bewoners