Terug

Routes Cycle Tour Amsterdam vallen in de smaak bij fietsers

Ruim duizend wielerliefhebbers keken vandaag hun ogen uit tijdens de Cycle Tour Amsterdam. Vanaf een zonovergoten Johan Cruyff ArenA werd de hoofdstad al snel verlaten. De prachtige en verrassende routes over 50, 80, 110 en 145 km gingen langs pittoreske dorpjes, molens en natuurgebieden. Na afloop werd in een ontspannen sfeer nagenoten van het Amsterdamse fietsevenement. Voor vele fanatieke fietsers was dit dé perfecte voorjaarstoertocht.

Om zoveel mogelijk fietsers te laten genieten van de Cycle Tour Amsterdam, was er ook de mogelijkheid om op de dag zelf in te schrijven. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Veel fietsers, zowel op de racefiets als de gewone fiets, besloten op het laatste moment om mee te doen.

De korte tochten, over 50 en 80 kilometer, lieten de deelnemers kennis maken met het zuidelijke deel van de provincie Noord-Holland. Na de brug over het Amsterdam Rijnkanaal splitsten de afstanden. De 50 kilometerroute ging in de richting van Ouderkerk aan de Amstel en langs het prachtige Ronde Venen. De 80 kilometer ging richting Uithoorn en via de Westeinderplassen terug naar de finish op de ArenA Boulevard.

Groot Amsterdam
Op de langere afstanden van 110 en 145 kilometer gingen de deelnemers de uitdaging met elkaar aan. Beide routes liepen in de richting van Landsmeer waarna er door unieke natuurgebieden werd gefietst. Aangekomen bij de wielerbaan van DTS konden de deelnemers zich opmaken voor een heuse tussensprint. Bij Spaarnwoude werden de benen nogmaals getest met een heuse klimtijdrit. In Velserbroek kwamen de routes van de 110 en 145 km weer bij elkaar om via het Amsterdamse Bos en Ouderkerk aan de Amstel de tocht te vervolgen richting de finish.

Goede doel: Stichting Spieren voor Spieren
Deelnemers konden tijdens hun inschrijving geld doneren aan het goede doel van Cycle Tour Amsterdam: Stichting Spieren voor Spieren. Samen haalden zij EUR 1490,00 op. Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in wat ze willen en kunnen. Stichting Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte.

De Cycle Tour Amsterdam vindt volgend jaar plaats op zondag 16 juni. Ben je op zoek naar een nieuwe fietsuitdaging deze zomer, kijk dan op www.lechampion.nl/evenementen.