Terug

Benoeming erelid en lid van verdienste

De volgende mensen hebben tijdens het jubileumweekend onder groot applaus een benoeming tot erelid of lid van verdienste ontvangen. 

 

Gerrit Koopman Erelid
Gerrit was in maart 1969 een van de twee oprichters van toerclub Le Champion. Gerrit heeft in de beginjaren van Le Champion buitengewoon veel betekend voor de club. Zijn inzet en ideeën zijn een uitstekende basis geweest die na zijn plotseling overlijden in september 1972 uitstekend zijn opgevolgd. Zo stond Gerrit aan de basis van het samenstellen en drukken van de Championner, het clubblad in die tijd. Daarnaast had Gerrit een vooruitziende blik met betrekking tot het organiseren van aantrekkelijke fietsevenementen die fietsers niet alleen trok naar Le Champion, maar mensen ook deed besluiten lid te worden en te blijven. Toen Gerrit overleed kende Le Champion nog geen reglement voor het benoemen van leden tot erelid of lid van verdienste. Bij de viering van het 50 jarig jubileum van Le Champion heeft het bestuur besloten Gerrit Koopman als medeoprichter van Le Champion het erelidmaatschap postuum toe te kennen. De oorkonde is tijdens de viering van het jubileum aan zijn zoon Ron uitgereikt.

 

Hessel Kraaij Erelid
Is in 1979 benoemd tot lid van verdienste. Hessel heeft van eind 1972 tot en met 1984 met onderbreking van een jaar in bestuur gezeten. Zijn grootste klus was in die tijd de redactie van ons verenigingsorgaan. Dit heeft hij samen et zijn vrouw Tineke van eind 1972 tot en met 1984 gedaan.
Hessel heeft vanaf 1973 tot en met 1988 (16 jaar) als eindcoördinator de Ronde van Noord-Holland op de kaart gezet; is daarna nog minimaal 10 jaar vrijwilliger betrokken gebleven bij Ronde Noord-Holland.
Naast deze loodzware klussen die veel tijd in beslag namen, heeft Hessel veel fietstochten (vooral recreatief) in jaren 70 georganiseerd. Daarnaast is Hessel als vrijwilliger bij tal van evenementen waaronder Halve Marathon in Egmond maar ook aantal jaren bij de Dam tot Damloop. Voor al deze verdiensten is Hessel tijdens de viering van het 50 jarig jubileum van Le Champion benoemd tot Erelid.

 

Ruud van der Meer Lid van verdienste
Ruud heeft in de jaren negentig een aantal jaren belangen van de trimmende leden als bestuurslid behartigd. Daarnaast maakte Ruud zo’n tien jaar deel uit van de trimloopcommissie. Na een tussenpoos van een aantal jaren is Ruud opnieuw toegetreden tot de trimloopcommissie. Ruud is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij de Halve marathon van Egmond aan Zee en eenzelfde periode vervult Ruud een leidinggevende taak bij het kledingvervoer tijdens de Dam tot Damloop. Op basis van al zijn inzet ten behoeve van Le Champion is Ruud tijdens de viering van het 50 jarig jubileum het lidmaatschap van verdienste toegekend.

 

Harry Steur Lid van Verdienste
Harry heeft van 1976 tot 1986 deel uitgemaakt van de toercommissie van Toerclub Le Champion en was in die hoedanigheid betrokken bij de organisatie van vele fietsevenementen. Harry is daarna altijd betrokken gebleven als vrijwilliger bij de organisatie van vele evenementen van Le Champion. Harry behoort tot het team van uitpijlers die zorg draagt dat de fietstochten van Le Champion voor de deelnemers gemakkelijk te volgen zijn. Ook brengt Harry vele uren door in het magazijn van Le Champion en draagt bij aan de materiële voorbereidingen van onze evenementen. Tot slot maakte Harry een aantal jaren deel uit van de ledenraad van Le Champion. Tijdens de viering van het 50 jarig jubileum is Harry benoemd tot lid van verdienste.

 

Richard Ingenbleek lid van verdienste
Richard is ruim 30 jaar vrijwilliger bij vele evenementen van Le Champion. Zo is hij bijvoorbeeld een vast en vertrouwd medewerker bij de Egmond wandelmarathon waar hij de deelnemers al vanaf het begin van een startstempel voorziet en achteraf de eindstempel plaatst en een medaille overhandigt. Richard maakte vanaf de oprichting van de Stichting Sportevenementen Le Champion als secretaris 10 jaar deel uit van het bestuur van de stichting. Ook heeft Richard vele uurtjes vrijwilligerswerk verricht op het kantoor van Le Champion. Richard is tijdens de viering van het 50 jarig jubileum van Le Champion het lidmaatschap van verdienste toegekend.

 

Leo van Klink lid van verdienste
Leo is al zo’n dertig jaar een zeer verdienstelijk vrijwilliger van Le Champion. In 2014 is hij benoemd tot vrijwilliger van het jaar. Leo heeft in de jaren negentig vier jaar deel uitgemaakt van het bestuur waar hij verantwoordelijk was voor het secretariaat. Daarnaast maakte Leo vele jaren deel uit van de toerfietscommissie en was hij verantwoordelijk voor het uitzetten en begeleiden van de toeristische Ronde van Nederland en zijn de fietsweekenden welke al meer dan 25 jaar georganiseerd worden door Leo altijd volgeboekt. Leo zet zich de laatste jaren ook in als fietstrainer voor de jeugd. Leo is benoemd tot lid van verdienste tijdens de viering van het 50 jarig jubileum van Le Champion.

 

Peter Lansbergen lid van verdienste
Peter is vanaf eind jaren 70 actief als vrijwilliger, al kan gerust gesteld worden dat Peter als broer van Cees, al vanaf het begin van de oprichting van Le Champion de helpende hand uitstak omdat er in huize Lansbergen geen ontkomen aan was. Vanaf 1993 maakt Peter deel uit van de trimloopcommissie. Het controleren van de trimloopboekjes en afhandelen van de trimloopcompetitie heeft Peter tot aan het afschaffen in 2013 van het trimloopboekje gedaan. Peter is vrijwilliger bij heel veel andere evenementen; vaak eerst helpen, dan zelf lopen en na afloop weer helpen. Peter is benoemd tot lid van verdienste