Terug

Le Champion viert 50 jaar bestaan

Le Champion viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. De Noord-Hollandse organisatie is in 50 jaar uitgegroeid tot één van de grootste sportorganisaties van Nederland, met meer dan 20.000 leden en maar liefst zestig toonaangevende fiets-, hardloop- en wandelevenementen. Het bijzondere jubileumjaar wordt dit weekend feestelijk afgetrapt in Hotel Zuiderduin. Voorzitter Ruud van der Velde over het jubileumjaar: “50 jaar Le Champion, een bekroning voor de vrijwilligers en medewerkers.”

Toerclub Le Champion werd op 1 maart 1969 opgericht. De Noord-Hollandse sportvereniging is trots op de maatschappelijke betekenis die zij gedurende 50 jaar voor vele honderdduizenden mensen heeft gehad. Le Champion ging in 1969 voorzichtig met twee mensen van start die graag fietsten en dat met anderen wilden delen. In 2019 is Le Champion gevestigd in Alkmaar en zijn er 31 professionals werkzaam, in samenwerking met 3.500 vrijwilligers.

De drive om iets voor de samenleving te betekenen heeft Le Champion groot gemaakt. Niet door het bestaande te kopiëren, maar door een eigen weg te vinden. Vanaf het eerste jaar was dat het geval. Met het doel om andere mensen te laten genieten, werden er ook trimlopen georganiseerd. Later kwamen daar onderscheidene sportreizen bij en volgden er vele fiets-, hardloop en wandelevenementen. Die drang naar het bedenken van eigen evenementen is in de hele 50-jarige geschiedenis een voortdurende ambitie geweest.

Het pionieren heeft Le Champion onder andere groot gebracht. Een mooi voorbeeld is de Dam tot Damloop, die na de eerste keer elk jaar wat nieuws bedacht. Eerst een Miniloop voor kinderen, daarna een Businessloop voor bedrijven met een zelfbedacht, onderscheidend concept. Inmiddels doen er meer dan 3000 verschillende bedrijven mee met meer dan 30.000 lopers. Een uniek succes en de basis voor het bestaan van Le Champion.

In het weekend van 8 t/m 10 maart vinden er diverse feestelijke activiteiten plaats in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Een compleet weekend vol sport, spel en gezelligheid. Daarbij worden meerdere vrijwilligers en partners in het zonnetje gezet. Leden en vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden voor dit exclusieve jubileumweekendEen weekend om mooie herinneringen aan Le Champion op te halen.

Le Champion; één van de grootste sportverenigingen van Nederland
Met ruim 20.000 leden en jaarlijks meer dan 250.000 deelnemers aan de sportevenementen is Le Champion één van de grootste sportverenigingen van Nederland. Bekende evenementen zijn de Dam tot Damloop, NN Egmond Halve Marathon, Runner’s World Zandvoort Circuit Run, TCS Amsterdam Marathon, LBL Ardennen Classic, Ronde van Noord-Holland, Egmond Wandel Marathon tegen reuma, Dam tot Dam Wandeltocht en Plus Wandel4daagse Alkmaar.