Terug

Le Champion tekent contract met Rosterfy om vrijwilligersplanning te optimaliseren

Le Champion organiseert jaarlijks 60 sportevenementen op het gebied van fietsen, hardlopen en wandelen, waarbij in totaal 250.000 mensen in beweging zijn. De evenementen kunnen worden georganiseerd door de fantastische inzet van 3.500 vrijwilligers. Een goed planningssysteem is hierbij essentieel. Le Champion investeert daarom in een goed systeem om vrijwilligers optimaal van dienst te kunnen zijn.

Le Champion is in 2015 begonnen met het digitaliseren van de vrijwilligersplanning, wat een goede investering is geweest. Het kostte veel tijd om het planningssysteem op te zetten, maar het resultaat om efficiƫnt te werken en een goed overzicht te hebben van de inzet vrijwilligers mocht er zijn. Le Champion wil graag zijn vrijwilligers nog beter informeren en een aantrekkelijk systeem aanbieden, waardoor Le Champion voor Rosterfy heeft gekozen. Rosterfy heeft een planningssysteem voor het inplannen van vrijwilligers ontwikkeld dat onder andere door de London Marathon, Parijs Marathon en Super Bowl wordt gebruikt.

De samenwerking met Rosterfy zorgt ervoor dat Le Champion een planningssysteem heeft in eigen huisstijl en het aanmelden van zowel nieuwe als huidige vrijwilligers erg eenvoudig maakt. Naast de functionaliteit ziet het programma er aantrekkelijk uit en kan Le Champion vrijwilligers optimaal informeren met documenten, afbeeldingen en filmpjes over de taken tijdens de evenementen. Daarnaast kent Rosterfy veel meer mogelijkheden die in 2019 worden uitgewerkt. Met Rosterfy kan Le Champion de vrijwilligers nog meer betrekken bij de organisatie van de evenementen en beter informeren, iets wat deze groep meer dan verdient!