Terug

Kleurrijke Clubwandeltocht Zijpe

Afgelopen zaterdag werd onder goede weersomstandigheden de Clubwandeltocht Zijpe gewandeld. Deelnemers uit de Duitsland, Friesland en Soest genoten na de start gelijk van prachtige bollenvelden. De bollenbouwer had wandelaars speciaal toestemming gegeven om over het land te wandelen. Het merendeel van de verschillende bloemen stond in bloei, dit gaf een prachtig kleurenpalet.

Na de kleurrijke bollenvelden ging de wandelroute verder door de duinen en naar de kerncentrale. Hiervandaan had men een bijzonder uitzicht over de kleurpracht van de velden. De volgende stop was de rustlocatie bij het nieuw opgespoten strand. Een aantal jaren geleden is er voor de Hollandse Bossche Zeewering duinen een nieuw strand aangelegd. Na de rust ging de route verder over het strand richting Kaapstad.

Na het strand gingen wandelaars naar de proefkwekerij van het land van Fluwel. Hier kon men kijken naar de nieuwste tulpensoorten. De laatste kilometers gingen door nog meer bollenvelden, langs het Noord-Hollands kanaal en weer verder door de bollenvelden.

De wandeling finishte bij het Land van Fluwel, waar men onder het genot van diverse consumpties de Clubwandeltocht kon evalueren.