Nieuws /

Kijk met ons terug op september en vooruit naar oktober!

De maand september stond natuurlijk helemaal in het teken van het Dam tot Dam weekend, een fantastisch succes! Prachtig weer, blije deelnemers, wat wil je nog meer… Alle drie onze disciplines waren vertegenwoordigd; de Dam tot Dam Fietsclassic, Dam tot Dam Wandeltocht, Damloop by night, Mini Dam tot Damloop en natuurlijk de Dam tot Damloop.

Met 65.000 hardlopers, 16.000 wandelaars, 6.000 fietsers, 3000 rennende kids, 1300 vrijwilligers en 150.000 toeschouwers, is het het grootste sportweekend van Nederland. We haalden met alle evenementen ruim een ton op voor het goede doel wat een prachtig resultaat is waar we enorm trots op zijn. Bekijk de aftermovie en beleef de sfeer van de Dam tot Damloop even opnieuw:

Met een grote glimlach op ons gezicht van alle Dam tot Dam evenementen in september, starten we met frisse moed met oktober. Natuurlijk denk je dan meteen aan de TCS Amsterdam Marathon, maar er is meer!

Markertoer – 7 oktober
Zaterdag 7 oktober, fietsen we met de Markertoer door een prachtige gebied met extra aandacht voor de watersnoodramp die aanleiding is geweest voor de aanleg van de afsluitdijk. Fiets je mee? Je kunt vertrekken tussen 9:00 en 12:00 vanaf Purmerend voor 50 of 90 km. Lees hier alles over de Markertoer.

Amsterdam City Walk en Good Morning City Run – 14 oktober
In dit weekend vindt niet alleen de TCS Amsterdam Marathon plaats op zondag 15 oktober, maar is er de dag ervoor al vanalles te beleven in de stad. Zo is de Amsterdam City Walk met ruim 10.000 deelnemers de hele dag in volle gang. Er zijn maar liefst vijf wandelroutes, van 12 tot 33 km, die wandelaars een unieke beleving bieden in Amsterdam. Ook hardlopers kunnen hun hart ophalen op de dag voorafgaand aan de marathon, namelijk met de Good Morning City Run. Deze run gaat niet om de prestatie, maar om de beleving. Met een stadsgids ga je hardlopend door de stad, langs highlights en culturele hoogtepuntjes. Een bijzonder evenement dat dus ‘best of both worlds’ combineert van het culturele wandelevenement de Amsterdam City Walk, en de klassieke hardlooproutes van de TCS Amsterdam Marathon. De inschrijving voor de City Walk is gesloten, voor de Good Morning City Run kun je je ter plekke inschrijven, klik hier voor meer info! 

Of bekijk deze aftermovie: 

Ten slotte is er op zaterdag 21 oktober een clubwandeltocht, deze keer een wandeling van 15 km door het buitengebied van het Heemskerkerduin. Hier lees je alles over deze wandeltocht. 

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief