Terug

Heerlijke herfstzon tijdens 50ste Markertoer

Op een zonnige zaterdag 5 oktober werd de oudste toertocht van Le Champion verreden, de Markertoer. Voor de 50ste keer reden wielerliefhebbers over kronkelende weggetjes, waar het water soms hoger ligt dan de weg, naar de idyllische vissersplaats Marken. Onderweg genoten de deelnemers van de heerlijke herfstzon en de prachtige omgeving tussen Purmerend, Amsterdam en Marken.

Het was met zo’n 8 graden nog behoorlijk fris buiten toen een kleine 300 deelnemers rond 9 uur vertrokken voor een toertocht over 50 of 90 km. Vanaf restaurant Spijkerman in Purmerend reden de deelnemers eerst naar de historische stadjes Edam en Volendam, om via Monnickendam over de Zeedijk naar de verzorgingspost op het schiereiland Marken te rijden. Marken bleek voor veel deelnemers een welkome rustplaats. De gezellige terrasjes in de haven waren gevuld met toerfietser die nog even van de zon genoten.

De deelnemers sloten hun toertocht ook weer af in Purmerend, bij restaurant Spijkerman. Hier werd rustig nagepraat met elkaar onder het genot van een drankje en gezellige live-muziek. Deelnemers waren enthousiast over de goed uitgepijlde en verrassende routes. Ze fietsten een heerlijke jubileumtocht door een prachtig stuk Noord-Holland in fantastisch herfstweer!