Terug

Deelnemers Le Champion halen bijna 1 miljoen op voor goede doelen

Deelnemers aan de evenementen van Le Champion hebben in 2018 ruim 1 miljoen euro gedoneerd aan goede doelen. Deelnemers aan 25 hardloop-, fiets- en wandelevenementen hebben dit bij elkaar gesport afgelopen jaar. Ruud van der Velde, voorzitter Le Champion: “Ik ben er trots op dat Le Champion zich niet alleen sportief met fraaie sportevenementen profileert, maar op deze wijze ook maatschappelijk een prachtige bijdrage levert die de wereld een beetje mooier kleurt.”

Aan bijna elk evenement van Le Champion is een goed doel gekoppeld waar deelnemers een vrijwillige bijdrage aan kunnen leveren. Zo hebben de deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon bijna €60.000,- aan het Cancer Center Amsterdam gedoneerd. De hardlopers aan de Dam tot Damloop haalden ruim €45.000,- op voor Right To Play, en zijn er goede doelen die startnummers inkopen en die zij verkopen waarmee de winst naar het desbetreffende goede doel gaat. Ook bij de wandel- en fietsevenementen werden behoorlijke bedragen opgehaald. ReumaNederland ontving vorig jaar €24.000 bij de Egmond Wandel Marathon tegen reuma en het Longfonds ontving €13.500 bij de Dam tot Dam FietsClassic.

Goede doelen die in 2018 zijn gesteund, hebben een ANBI status (Algemeen nut beogende instelling) en zijn op verschillende terreinen actief; van gezondheid, welzijn tot internationale hulp. Naast grote goede doelen worden ook lokale projecten in Noord-Holland ondersteund. Zoals Gejut, de renovatie van Meelmolen De Lastdrager in Hoogwoud en het Huis van Hilde in Castricum.

Le Champion; één van de grootste sportverenigingen ter wereld
Met ruim 20.000 leden en jaarlijks meer dan 250.000 deelnemers aan de sportevenementen is Le Champion één van de grootste sportverenigingen van Nederland. Hier werken 28 professionals in samenwerking met 3.500 vrijwilligers jaarlijks aan grote én kleine sportevenementen op fiets-, hardloop- en wandelgebied. Bekende evenementen zijn de Dam tot Damloop, NN Egmond Halve Marathon, Runner’s World Zandvoort Circuit Run, TCS Amsterdam Marathon, LBL Ardennen Classic, Ronde van Noord-Holland, Egmond Wandel Marathon tegen reuma, Dam tot Dam Wandeltocht en Plus Wandel4daagse Alkmaar.

Le Champion bestaat dit jaar 50 jaar. Sinds de beginjaren heeft de Noord-Hollandse sportorganisatie veel gedaan voor het goede doel. Het begon al in 1971 toen er in de Zaanstreek een actie werd gehouden voor de Invaliden Sportvereniging Zaanstreek. Le Champion had daarvoor een Vier dorpenloop bedacht met start en finish in Westzaan. Dit leverde driehonderd gulden op voor het goede doel. De jaren die volgde bleef Le Champion zich maatschappelijk inzetten met fondsenwerving.