Terug

Dam tot Dam Wandeltocht feest voor wandelaars en bewoners

Met de Dam tot Dam Wandeltocht ging het Dam tot Dam Weekend 2018 vanmorgen, met uitstekend wandelweer, officieel van start. Aan de start van deze 16e editie mocht organisator Le Champion bijna 16.000 wandelaars verwelkomen. Zij konden kiezen uit vier verschillende routes: 10, 20, 27 óf 42 km. Voor Pink Ribbon, het officiële goede doel van het evenement, werd een bedrag van € 43.720,- ingezameld.

Traditiegetrouw was ook dit jaar de start van de 20, 27 en 42 km voor het Paleis op de Dam in Amsterdam. Op deze unieke startlocatie in hartje Amsterdam verzamelden bijna 14.000 wandelaars zich in alle vroegte voor hun Dam tot Dam Wandeltocht richting de tweede dam, die van Zaandam. In Zaandam gingen later in de ochtend de overige deelnemers op de 10 km van start.

Vernieuwde routes
Nieuw dit jaar was de route door het Noorderpark in Amsterdam-Noord voor de 20, 27 en 42 km wandelaars. En ook werd er voor deze afstanden op de grens van Amsterdam en Zaandam een wijziging in de route aangebracht. Hier wandelden de deelnemers over het snelfietspad Oostzanerdijk langs de Noorder IJplas in Amsterdam-Noord.

Bewoners haalden ook dit jaar weer alles uit de kast voor een warm welkom van de wandelaars. Velen hadden de vlag uitgehangen of muziek aangezet om de wandelaars aan te moedigen. De uitgebreide stempel- en verzorgingsposten met grote terrassen en veelal live muziek maakten de wandeldag compleet.

Feest in het Dam tot Dam Park
Alle wandelaars zijn in de middag gefinisht op de centrale plek van het Dam tot Dam Weekend: het Dam tot Dam Park, waar Dries Roelvink de boel volledig op zijn kop zette. Er werd gezongen, gedanst en ook werd meerdere malen de polonaise ingezet.

Het Dam tot Dam Park staat op zaterdag én zondag in het teken van feest en overwinning voor zowel deelnemers als supporters. Met live muziek, een groot terras en diverse catering de ideale locatie om na te genieten van een sportieve prestatie.