Terug

5.000 fietsers zwoegen door de polder tijdens 47e voorjaarsklassieker Ronde van Noord-Holland

Vandaag stapten 5.000 fietsers op de pedalen vanuit Alkmaar, Oostzaan en Hoorn om de traditionele Ronde van Noord-Holland te fietsen. Grote pelotons reden door het Noord-Hollandse landschap, zwoegend door de koude wind en een heerlijke lentezon, langs de prachtige bollenvelden die in bloei stonden. Na 40, 60, 110 of 160 km waren de meeste deelnemers warm gefietst na een frisse start en kon er in het zonnetje, afgewisseld met een enkele bui, worden nagenoten van een sportief begin van het weekend.

 Als één van de oudste toertochten van Le Champion, is het niet voor niets dat de Ronde van Noord-Holland zo populair is! In alle vroegte stonden grote groepen racefietsers vanochtend klaar voor de start van de 40, 60, 110 of 160 km. Deelnemers aan de twee langste afstanden deden een groot deel van de provincie aan via onder andere Castricum, Alkmaar, Schoorl, Medemblik en Purmerend. In een rustig tempo haalden toerfietsers, vriendenclubjes en beginnende racefietsers een stempel op één van de vele gezellige posten. Zo kon er dit jaar een stempel gehaald worden bij de boer! Deelnemers aan de 160 km namen een kijkje op melkveebedrijf Houtenbos in Schagen. Een echte Noord-Hollandse toevoeging. Na het voltooien van hun afstand konden de deelnemers bij de finish het felbegeerde tegeltje in ontvangst nemen. Alle vrijwilligers, fietsers en ieder ander die bijgedragen hebben aan deze prachtige dag, bedankt!

Cheque voor de Hartstichting
Er werd vandaag een bedrag van € 6.936 bij elkaar gefietst voor de Hartstichting. Dit bedrag is het resultaat van alle vrijwillige bijdragen die de deelnemers bij hun inschrijving aan dit goede doel hebben gedoneerd. Bij de sporthal in Oostzaan werd de cheque met dit schitterende bedrag door Ruud van der Velde namens Le Champion aan Stèphanie Karlsson, sponsormanager acties en events van de Hartstichting, overhandigd.

Editie 2019
De 48e Ronde van Noord-Holland wordt in 2020 gereden op zaterdag 25 april. Vanaf november kunnen deelnemers zich weer inschrijven. Voor meer informatie, zie www.rondevannoordholland.nl.