Terug

Running tips van Ron – september 2019

De leukste loopjes

Wat een gekkenwerk deze maand In de hardloopkalenders! Ook in mijn selectie hieronder – met de leukste loopjes voor september – kom je de meest bijzondere evenementen tegen. Van een ‘Stiletto Run’ op hakken, over een parcours van slechts 230 meter, tot en met een hele serieuze ultrarun: het jaarlijkse NK op de 100 kilometer in Winschoten. Verder zien we concepten als een Ladies Run en een Finance Run. En grappige namen, zoals de Loop naar de Pomp en de Fish Potato Run. Het kan ook niet anders: er is een enorm aanbod aan hardloopevenementen, dus organisatoren verzinnen van alles om zich te onderscheiden. Beproefde formules worden snel overgenomen. Een Singelloop, een Bruggenloop, een Vestingloop of een Cityrun zien we elke maand wel ergens. Het is ook lastig om écht nog iets unieks te bedenken, zoals hardlopen door een autovrije IJ-tunnel of een start vanaf de veerboot. Bovendien kost het tijd om een naam op te bouwen. De echt grote, bekende evenementen hebben vaak een lange historie. Zo zijn daar in september de Posbankloop, de 30 van Amsterdam-Noord, de Tilburg Ten Miles en natuurlijk de Dam tot Damloop, het grootste hardloopevenement van Nederland. Per saldo valt er dus veel te kiezen. Ik kan je aanbevelen om er ook echt een paar uit te kiezen en je aan te melden. Want waarom zou je niet wat vaker genieten van zo’n leuk evenement, met verzorging en gezelligheid, en met een lang lint aan enthousiaste hardlopers die allemaal genieten van de mooiste routes? Bovendien word je tijdens zo’n evenement automatisch geprikkeld en uitgedaagd om het beste van jezelf te laten zien. De druk van de groep maakt dat je makkelijker een hoger tempo loopt dan bij een trainingsloop alleen. Tijdens een wedstrijd wil je toch elke keer die ene loper voor je nog even inhalen. Veel lopers persen er de laatste kilometer naar de finish bovendien nog even een eindsprint uit. En talloze deelnemers stellen onbewust hun duurvermogen op de proef, door te blijven plakken aan dat eigenlijk net iets te snelle groepje. Allemaal trainingsprikkels, die je nodig hebt om sneller en sterker te worden. Dus wat veel mensen zich niet realiseren is echt waar. En dat is dan ook mijn boodschap van deze maand. Meedoen aan een wedstrijd, dat is de beste training. Geniet ervan!

Zondag 1 september 2019 – Royal Run Soestdijk, Baarn (Utrecht) – 3,5 km, 7 km of 10,5 km
Een persoonlijke favoriet! Leuke loop over het landgoed van Paleis Soesdijk. Van horeca tot en met de medaille: zeer verzorgd en gezellig evenement.

Zondag 1 september 2019 – Halve Marathon van Nieuwkoop (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km of 21 km
Zeldzaam mooie route, deze halve marathon. Het parcours gaat rond de Nieuwkoopse Plassen en langs het riviertje de Meije. Prachtig natuurgebied!

Zondag 1 september 2019 – Tilburg Ten Miles, Tilburg (Noord-Brabant) – 5 km, 10 km of 10 EM / 16,1 km
Groot en bekend jaarlijks evenement met snel parcours. Een begrip, in Brabant en daarbuiten. Meerdere afstanden met 10 Engelse Mijl als hoofdnummer.

Zondag 1 september 2019 – Haarlemmermeer run, Hoofddorp (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 21 km
Waar in 2002 de Floriade plaatsvond is nog steeds een mooie omgeving met water en groen. Leuk evenement met start en finish zijn in het honkbalstadion.

Zondag 1 september 2019 – DijkenLoop, Beneden-Leeuwen (Gelderland) – 5 km, 10 km of 21 km
Leuke kleinschalige loop in prachtige omgeving, langs het water en over de dijk. Er is ook nog een 10 km trailrun, door rivierbeddingen en zandstrand.

Zondag 1 september 2019 – Vestingloop Hellevoetsluis, Hellevoetsluis (Zuid-Holland) – 5 km of 10 km
Prachtige omgeving om te lopen: de fraaie natuur, de jachthaven en natuurlijk de historische vesting rond de monumentale binnenstad van ‘Hellevoet’.

Zondag 1 september 2019 – Den Driesch Loop, Valkenburg a/d Geul (Limburg) – 5 km, 10 km of 21 km
Prachtige routes voor alle deelnemers door de natuurgebieden rond Valkenburg. De halve marathon heeft een uitdagend pittige klim over de Keutenberg.

Zondag 1 september 2019 – Vooroeverloop, Medemblik (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 21 km
Prachtig ‘Hollands’ parcours: van Medemblik richting Enkhuizen, langs het IJsselmeer. Leuk en gezellig evenement. Start is bij het Stoommachinemuseum.

Zondag 1 september 2019 – Bert Timmer Memorial Loop, Duiven (Gelderland) – 5 km of 10 km
Leuke, recreatieve hardloopwedstrijd voor jong en oud. Het jaarlijks sportief evenement in de Liemers, met stands en vertier in het Horsterpark in Duiven.

Zondag 1 september 2019 – Wierholt Bosloop, Wieringerwerf (Noord Holland) – 3, 4, 6, 8, 10 of 12 km
Gezellige, kleinschalige zomerloop op zondag door het Wierholt bos. De verrassende berg in de route maakt het best een pittig en uitdagend parcours.

Zondag 1 september 2019 – Vlietloop, Voorschoten (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km of 10 EM / 16 km
Al meer dan 40 jaar een begrip bij hardlopers in de regio, deze loop langs water en groen. Mooie routes rond het statige Voorschoten en langs de Vliet.

Maandag 2 september 2019 – Oranjeloop, Nieuwleusen (Overijssel) – 5 km of 10 km
Gezellige prestatieloop tijdens de Oranjefeesten. Het parcours staat bekend als snel, maar deelnemers komen ook voor de sfeer. Unicef is het goede doel.

Woensdag 4 september 2019 – Hulckesteijnloop, Nijkerk (Gelderland) – 5 km, 10 km of 15 km
Leuke loop op woensdagavond. Prachtige omgeving met routes langs het Randmeer, door het Hulckesteijnse bos en bij het Stoomgemaal Arkemheen.

Vrijdag 6 september 2019 – Muiderslotloop, Muiden (Noord-Holland) – 10 km
De 34ste editie van deze mooie 10 kilometer op vrijdagavond. Leuke route langs Hakkelaarsbrug en oude Zeedijk. Start en finish bij het prachtige Muiderslot

Vrijdag 6 september 2019 – Leiden Ladiesrun, Leiden (Zuid-Holland) – 5 km of 10 km
De 9e editie van de Leiden Ladiesrun. Op vrijdagavond, met start en de finish bij tennisvereniging Stevenshof. Keuze uit twee afstanden.

Vrijdag 6 september 2019 – Finance Run, Amsterdam (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 21 km
Echt een Zuid-As evenement, op vrijdagmiddag en -avond in het Amsterdamse Bos. Leuk sportief feestje voor het goede doel, bij Grand Café De Bosbaan.

Zaterdag 7 september 2019 – Limes Run, Bodegraven (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km of 21 km
De tweede editie van deze loop door de natuur van het Groene Hart. Nieuw is de halve van Bodegraven: een mooie 21 km langs de Reeuwijkse Plassen.

Zaterdag 7 september 2019 – PLINQ Loopfestijn, Dalfsen (Overijssel) – 5 km, 10 km of 21 km
Voor recreanten en wedstrijdlopers, met prijzengeld op de halve marathon en voor verbetering van het parcoursrecord. De 5 km is er ook voor teams.

Zaterdag 7 september 2019 – Bunniks Mooiste, Bunnik (Utrecht) – 6 km of 12 km
Loopgroep Bunnik organiseert jaarlijks deze leuke loop. Het parcours is grotendeels verhard en gaat door Bunnik en door het buitengebied van Rhijnauwen.

Zaterdag 7 september 2019 – RCN Roggebergloop, Appelscha (Friesland) – 5 km, 10 km of 21 km
Mooi parcours door de fraaie omgeving van Appelscha, met bos en heide. De routes gaan deels over zand- en schelpenpaden, met elke 3,5 km verzorging.

Zaterdag 7 september 2019 – Loop naar de Pomp, Noordeloos (Zuid-Holland) – 5 km of 10 km
Start en finish zijn bij De Pomp, dat verklaart de leuke naam. Mooie omgeving heeft deze wedstrijdloop: tussen de rivieren bij Noordeloos en Schoonhoven.

Zondag 8 september 2019 – Singelloop Enschede, Enschede (Overijssel) – 2 EM (3,2 km) of 5 EM (8 km)
In Enschede kun je één keer per jaar over autovrije singels lopen. Leuk evenement, met veel publiek, muziek onderweg en food court. Start en finish in het fraaie Volkspark.

Zondag 8 september 2019 – Halve Marathon van Deurne (Noord-Brabant) – 5 km, 10 km of 21 km
De 34e editie van dit gezellige evenement, in en rond het Brabantse Deurne. De startnummers liggen klaar in het gemeentehuis aan de Markt, en daar is ook de finish.

Zondag 8 september 2019 – Pierloop Velsen, IJmuiden aan Zee (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 15 km
Mooie loop met rijke historie. De 27e editie start vanaf de Kennemer boulevard in IJmuiden aan Zee. Alle afstanden komen langs het Kennemerstrand.

Zondag 8 september 2019 – Feanrun, Heerenveen (Friesland) – 4 EM / 6,4 km
Dit jaar is de 5e editie van deze gezellige loop, voor het Jeugd Fonds Sport als goede doel. Leuke stadsloop van 4 mijl, door Heerenveen én door het Abe Lenstra Stadion.

Zondag 8 september 2019 – De 30 van Amsterdam-Noord (Noord-Holland) – 10, 15, 21 of 30 km
De 30 van Amsterdam Noord van AV ATOS is inmiddels een begrip. Zeker voor deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon is dit elk jaar dé ideale voorbereidingsloop.

Zondag 8 september 2019 – Halve Marathon Oostland, Pijnacker (Zuid-Holland) – 10 of 21 km
Mooie, kleinschalige halve marathon door de dorpen en het kassengebied van Oostland. Zo noemen ze dit glastuinbouwgebied als tegenhanger van het Westland.

Zondag 8 september 2019 – Albert Eising Loop, Dalen (Drenthe) – 5 km of 10 km
De 14e editie van dit leuke evenement voor recreanten en wedstrijdlopers. Ook een G-loop en een kidsrun. Start en finish zijn in het dorp, parcours gaat door het bos.

Zondag 8 september 2019 – MarktstadRun, Purmerend (Noord-Holland) – 7,25 km, 12,7 km of 21 km
Jaarlijks doen er zo’n 2.500 hardlopers mee aan dit gezellige evenement. Keuze uit drie afstanden, allemaal met start en finish op de Koemarkt, in hartje Purmerend.

Dinsdag 10 september 2019 – Berkumloop Zwolle, Zwolle (Overijssel) – 5 km of 10 km
De 29e editie van deze populaire loop op dinsdagavond was weer snel uitverkocht. Wie hier mee wil doen moet in juni heel snel zijn, zodra de inschrijving opent.

Woensdag 11 september 2019 – Ronde van Krimpen, Krimpen aan den IJssel (Zuid-Holland) – 5 km
De Ronde van Krimpen is een gezellig evenement voor fietsers én hardlopers. De Stratenloop van 5 km gaat door het centrum, met bij de finish verzorging en medaille.

Vrijdag 13 september 2019 – Goudse Nationale Singelloop, Gouda (Zuid-Holland) – 3,5 km, 7 km of 10 km
Deze singelloop op vrijdagavond staat al dertig jaar voor gezellige drukte in de stad. Start en finish zijn op de sfeervolle Markt bij het prachtige stadhuis van Gouda.

Vrijdag 13 september 2019 – Stadsloop Goed, Goes (Zeeland) – 8 km
Dit jaar is de 24e editie van deze gezellige stadsloop van AV’56, dwars door het centrum van Goes. De wedstrijd van 8 km gaat over 4 ronden door de binnenstad.

Zaterdag 14 september 2019 – de Heiderun, Ede (Gelderland) – 3 km, 6 km, 12 km of 21 km
Mooie loop met prachtige routes door de natuur, over de hei bij Ede. Start en finish op authentieke kazerneterreinen. Pittig, grotendeels onverhard parcours.

Zaterdag 14 september 2019 – Fish Potato Run, (Flevoland) – 4 EM / 6,4 km of 8 EM / 12,8 km
Start vanuit de gezellige historische vissershaven van Urk (fish) en loop door het unieke polderlandschap naar de aardappelhoofdstad Emmeloord (potato).

Zaterdag 14 september 2019 – Vlinderloop, Houten (Utrecht) – 5 km, 11 km, 15 km of 21 km
Van september tot en met mei organiseert Loopgroep Houten elke 2e zaterdag van de maand de bekende Vlinderloop. Deze prestatieloop staat open voor iedereen.

Zaterdag 14 september 2019 – Run van Winschoten (Groningen) – 100 km solo of in estafette
De Run van Winschoten is een 100 km wegwedstrijd en de oudste ultraloop van Nederland. Sinds 1995 is dit tevens het officiële NK 100 km.

Zaterdag 14 september 2019 – Molenwijk Run, Amsterdam (Noord-Holland) – 4 km of 10 km
Een hardloopwedstrijd over de mooie fietspaden door de groene Molenwijk in Amsterdam-Noord. Veel gebruikt in voorbereiding op de Dam tot Damloop.

Zaterdag 14 september 2019 – de 4 Mijl van Assen, Assen (Drenthe) – 4 EM / 6,4 km
Het parcours bestaat uit één ronde van vier Engelse Mijl en is gedeeltelijk onverhard. Start en finish zijn in het Anne Frank Park, die dag omgebouwd tot festival.

Zondag 15 september 2019 – Bridge to Bridge run, Arnhem (Gelderland) – 5 km, 10 km of 10 EM
Prachtige loop over de bruggen en langs de rivier, door uiterwaarden in het groen. De historie van de Slag om Arnhem en de prachtige natuur vormen het decor.

Zondag 15 september 2019 – Delftse Houtloop, Delft (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km of 15 km
Atletiekvereniging AV’40 in Delft organiseert deze mooie loopjes op zondagochtend door recreatiegebied het Delftse Hout. Genieten van water en groen.

Zondag 15 september 2019 – Sluizenloop, Nieuwegein (Utrecht) – 5 km of 10 km
De 45e editie van deze mooie wedstrijd- en recreatieloop. Parcours gaat door historisch Nieuwegein, langs de oude sluizen en het rijksmonument Fort Vreeswijk.

Zondag 15 september 2019 – Beekse Marathon, Hilvarenbeek (Noord-Brabant) – 6, 10, 21, 31 of 42 km
Een van de oudste marathons van ons land. Omgedoopt in ‘natuurmarathon’ om het groene karakter te benadrukken. Er is ook een 31 km: de halve + de 10 km.

Zondag 15 september 2019 – Maasstadloop, Rotterdam (Zuid-Holland) – 5 km of 10 km
Mooie loop langs de Kralingse plas en door het Kralingse bos. Start en finish is op de aangrenzende atletiekbaan van PAC, met alle voorzieningen.

Zondag 15 september 2019 – Marathon van Cranendonck, Soerendonk (Noord-Brabant) – 5, 10,5 of 21 km
Mooie, groene routes door de natuurgebieden van Cranendonck. Verhard parcours over autovrije paden, grotendeels door bos en heide.

Zondag 15 september 2019 – PPC Loop, Leiden (Zuid-Holland) – 3, 7, 10, 14, 17 of 21 km
Kleinschalige loop op zondagochtend door schitterend natuurgebied. Het verrassende Polderpark Cronesteyn ligt verscholen langs de A4, bij Leiden.

Zondag 15 september 2019 – De Tien van ´t Aogje, Breda (Noord-Brabant) – 5 km of 10 km
Leuk evenement, geschikt voor de hele familie. Met twee toegankelijke afstanden, ook hier een kidsloop en veel aandacht voor sfeer en gezelligheid.

Zondag 15 september 2019 – Zeevangsloop, Middelie (Noord-Holland) – 3 km, 10 km, 15 km of 21 km
De 40e Zeevangsloop belooft weer een gezellige trimloop door de polders te worden. Veel gebruikt in de voorbereiding op de Dam tot Damloop.

Woensdag 18 september 2019 – Bruggenloop Nijmegen, Nijmegen (Gelderland) – 6,4 km of 10 km
Mooi rondje over de bruggen op woensdagavond, met prachtige vergezichten over de Waal en de stad Nijmegen. Start en finish op de Grote Markt.

Woensdag 18 september 2019 – Appelloop, Olst (Overijssel) – 5 km of 10 km
Sinds 1997 wordt de Appelloop jaarlijks georganiseerd als begin van de Olster feestweek; op woensdag in september. Natuurlijk zijn er ook appels.

Zaterdag 21 september 2019 – Werkhoven Loopt, Werkhoven (Utrecht) – 5 km of 10 km
Dit evenement ontwikkelt zich tot hét hardloopfeestje van de Kromme Rijnstreek. Met horecaplein, bootcamp clinic, kinderopvang, sportmassage, etc.

Zaterdag 21 september 2019 – Halve Marathon van Tholen, Tholen (Zeeland) – 5 km, 10 km of 21 km
Na een jaar afwezigheid is deze loop weer terug op de kalenders. Mooi parcours, langs de Oosterschelde, met de start en finish op de Markt in Tholen.

Zaterdag 21 september 2019 – XRun, Harkstede (Groningen) – 5 km, 10 km of 21 km
De 10e, feestelijke editie van dit leuke lokale evenement. Start en finish midden in het dorp. Daar is ook een braderie met stands, muziek en gezelligheid.

Zaterdag 21 september 2019 – Rondje Rijen, Rijen (Noord-Brabant) – 5 km of 10 km
Deze 20e editie kent een nieuw parcours, gebaseerd op een bij de lopers geliefd trainingsrondje. Route gaat door het Rijens Broek, een mooi buitengebied.

Zaterdag 21 september 2019 – Vredesloop, Den Haag (Zuid-Holland) – 8,5 km
Het Lange Voorhout is het decor voor start en finish van de The Hague Peace Night Run. Met hun lampje vormen de lopers een lint van lichtjes in het donker.

Zaterdag 21 september 2019 – Heideloop Trailrun, Ermelo (Gelderland) – 7,5 km of 15 km
De Heideloop Trailrun is een mooie loop over heide en door bossen van Landgoed Groevenbeek. Het parcours gaat deels over paden en is goed te belopen.

Zaterdag 21 september 2019 – Rottemerenloop, Bleiswijk (Zuid-Holland) – 10,5 of 21 km
Prachtig parcours langs het water van de Rotte en de Olympische roeibaan. Mooi Hollands landschap met molens, bruggen, boerderijen, water en groen.

Zaterdag 21 september 2019 – Damloop by night, Zaandam (Noord-Holland) – 5 EM / 8 km
Naast de 10 Engelse Mijl op zondag is er de avond ervoor ook een kortere 5 Engelse Mijl: de feestelijke Damloop bij Night. Als je geluk hebt zijn er nog startnummers!

Zondag 22 september 2019 – Dam tot Damloop, Amsterdam (Noord-Holland) – 10 EM / 16 km
Dit is hét hardloopfeestje van het jaar en niet voor niets het grootste hardloopevenement van Nederland. Ook dit jaar is de Dam tot Damloop uitverkocht.

Zondag 22 september 2019 – Run for Kika, Eindhoven (Noord-Brabant) – 5 km of 10 km
Trek je hardloopschoenen aan en samen rennen we kinderkanker de wereld uit, dat is het idee. Altijd mooie loopjes voor Kika, ook die in Eindhoven.

Zondag 22 september 2019 – De Vaart van Vlissingen (Zeeland) – 5 km, 10 km, 10 EM / 16 km of 21 km
Gezellig loopfeest met best een pittig parcours voor de halve marathon, over de Boulevard, de duinen en het strand. Start en finish op Boulevard Evertsen.

Zondag 22 september 2019 – Smokkelaars Trail, Goirle (Noord-Brabant) – 12,5 km, 21 km of 27,5 km
Een bekende klassieker, over historische smokkelpaden. Mooie routes door de natuur en over landgoederen, in het Nederlands/Belgisch grensgebied.

Zondag 22 september 2019 – de Kwaakerrun, Venlo (Limburg) – 2,5 km, 5 km of 10 km
Tegenwoordig is dit een side-event van de Venloop, en daarmee blijft het een sfeervol, lokaal evenement. Gezellig, geschikt voor iedereen en zeer verzorgd.

Zondag 22 september 2019 – Vestingloop Willemstad (Noord-Brabant) – 5 km, 10 km of 21 km
Leuk hardloopfeestje, dit evenement. Je loopt aan het water, door prachtige natuur en langs historische plekken. Finish in de gezellige haven van Willemstad.

Zondag 22 september 2019 – CityRun Nijverdal, Nijverdal (Overijssel) – 5 km of 10 km
Met dit jaar een StilettoRun: een ludieke race op hakken over een parcours van 230 meter. Gezellige stadsloop met veel muziek en publiek. Tevens mooie shirts en medaille.

Zondag 22 september 2019 – Profielloop, Gemonde (Noord-Brabant) – 5,5 km of 10 km
Vierde editie van deze leuke loop. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, langs de Dommel en door het mooie natuur- en buitengebied rond Gemonde.

Zaterdag 28 september 2019 – HerinnerRun, Rotterdam (Zuid-Holland) – 5 km of 10 km
PAC Rotterdam organiseert deze loop, met mooie routes vanaf de atletiekbaan. Kies voor het rondje Kralingse Plas (5 km) of door het Kralingse bos (10 km).

Zaterdag 28 september 2019 – Mijl tegen Kanker, Leeuwarden (Friesland) – maximaal 5 EM / 8 km
Bijzondere sponsorloop bij Leeuwarden over een zwaar, heuvelachtig parcours van 1,6 km. Deelnemers leggen deze route maximaal 5 keer af.

Zaterdag 28 september 2019 – Halve van Katwijk (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km, 15 km of 21 km
De 37e editie van deze mooie, zware halve marathon over het strand, door het Panbos en door de duinen. De start is bij de Vuurtoren, op de Boulevard.

Zaterdag 28 september 2019 – de MaRun, Marum (Groningen) – 5 km of 10 km
Jaarlijks recreatief hardloopevenement bij het plaatsje Marum. Leuke lokale loop met afwisselend parcours: met polder, bos, heide en houtwallen.

Zaterdag 28 september 2019 – Rijk Zwaanloop, ’s-Gravenzande (Zuid-Holland) – 5 km of 10 EM / 16 km
De Rijk Zwaan Loop, of ‘Westland Mooiste’, zo wordt deze loop ook wel genoemd. Mooi, typisch Westlands parcours langs kassen, bossen en landerijen.

Zaterdag 28 september 2019 – BergermeerRun, Alkmaar (Noord-Holland) – 5 km of 10 km
Gezellige lokale hardloopwedstrijd, dwars door de Bergermeer. Van DJ en krentenbol tot en met fysio en medaille: alles is prima geregeld.

Zaterdag 28 september 2019 – De 5 van Bavel, Bavel (Noord-Brabant) – 5 km of 10 km
De ‘5 van Bavel’ viert deze vijfde editie het eerste lustrumfeest, dus het wordt vast extra gezellig. Leuke lokale loop, tijdens de Kermis in Bavel.

Zaterdag 28 september 2019 – Ronde van Noord, Rotterdam (Zuid-Holland) – 5 km of 10 km
Leuke loop in het Oude Noorden van Rotterdam. Het evenement staat voor fit, fun & food. Geschikt voor het hele gezin, onderdeel van Stratenloop circuit.

Zondag 29 september 2019 – de AMAK Loop, Akersloot (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 21 km
De 35e editie van deze loop, georganiseerd door de Akersloter Marathon Klub. Verkeersluw parcours door de natuur en langs het mooie Alkmaardermeer.

Zondag 29 september 2019 – de Tien van Tiel, Tiel (Gelderland) – 6 km of 10 km
Hét hardloopparcours door de binnenstad van Tiel. Voorheen de Promenadeloop: de nieuwe naam lijkt me beter. Keuze uit drie of vijf rondjes van 2 km.

Zondag 29 september 2019 – De 30 van Almere, Almere (Flevoland) – 5 km, 10 km, 21 km of 30 km
Mooi, vlak parcours over fietspaden in en rond Almere Poort. De 30 km past natuurlijk perfect als training in de voorbereiding op de TCS Amsterdam Marathon.

Zondag 29 september 2019 – Geuzenloop, Zoetermeer (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km of 21 km
Onderdeel van de Geuzendag is de Geuzenloop, vanuit het historische centrum van Zoetermeer. Routes door het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos.

Zondag 29 september 2019 – Halve van Haarlem, Haarlem (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 21 km
Mooie halve marathon, grotendeels door de Kennemer Duinen. Met start en finish op de gezellige Markt, in de monumentale binnenstad van Haarlem.

Zondag 29 september 2019 – Posbankloop, Velp (Gelderland) – 6 km of 15 km
De Posbankloop is na 25 jaar echt een begrip. Lopen door prachtige natuur: de bossen en heide van Nationaal Park Veluwezoom. Inclusief een pittige klim.

Zondag 29 september 2019 – de 7-Loop, Zevenhoven (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km of 10 EM / 16 km
De 34ste editie van de 7-loop: mooie trimloop door het Groene Hart. Met routes door de polder en langs de Noordense Plassen in de buurt van Nieuwkoop.

Zondag 29 november 2019 – Oostvaardersrun, Lelystad (Flevoland) – 10 EM / 16 km of 21 km
In samenwerking met Staatsbosbeheer, over onverharde paden door de natuur van Oostvaardersveld en Hollandse Hout, vlakbij de Oostvaardersplassen.

Zondag 29 september 2019 – Eilandspolderloop, De Rijp (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 21 km
Mooie afwisselende polderloop met natuur, dorpen en dijken. Routes door het fraaie, typisch Hollandse buitengebied van de Eilandspolder en de Beemster.

Zondag 29 september 2019 – Parelrun Eersel, Eersel (Noord-Brabant) – 5 km , 10 km of 15 km
De 4e editie van de Parelrun is een gezellig hardloopevenement voor iedereen. Met keuze uit een trimloop van 5 of 10 km en een wedstrijd van 15km.

Zondag 29 september 2019 – Joustermerkeloop, Joure (Friesland) – 7 km, 10.2 km of 15.6 km
AV Heerenveen organiseert deze loop voor de 37e keer, door prachtig waterrijk buitengebied bij Joure in Friesland. Over verharde wegen en schelpenpad.

Zondag 29 september 2019 – Groene Hardloop, Zoeterwoude (Zuid-Holland) – 6,1 km of 10,4 km
Gezellige loop voor jong en oud, voor wedstrijdlopers en recreatieve lopers. Start en finish zijn bij het clubgebouw op Sportpark Haasbroek te Zoeterwoude.

Zondag 29 september 2019 – Halve van Texel, Texel (Noord-Holland) – 10 km of 21 km
De start vanaf de veerboot, dat maakt deze mooie loop natuurlijk extra leuk en uniek. De inschrijving is gesloten: startbewijzen zijn in no time uitverkocht.

Ron van der Jagt is algemeen directeur en bestuurder van Le Champion, een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Le Champion is een vereniging voor fietsen, hardlopen en wandelen met zo’n 20.000 individuele leden. Jaarlijks organiseert Le Champion zo’n zestig bijzondere sportevenementen, waaronder de Dam tot Damloop, de NN Egmond Halve Marathon en de TCS Amsterdam Marathon. In deze blog deelt Ron elke maand zijn enthousiasme en persoonlijke tips, met grote en kleine loopjes in het hele land. Mis je jouw favoriete hardloopevenement of weet je nog een leuk loopje, laat het dan weten. Suggesties zijn altijd welkom! Berichten graag via ron.van.der.jagt@lechampion.nl.