Terug

Running tips van Ron – april 2020

Heel Holland Holt!

Sportclubs zijn gesloten, de lente komt eraan en het is veel langer licht. Dus wat lijkt heel Nederland te doen? Juist: regelmatig een rondje rennen! Mensen hebben massaal de hardloopschoenen afgestoft om in beweging te blijven en gaan regelmatig even lekker naar buiten.

Voor velen is het doel daarbij beperkt tot het opbouwen of bijhouden van de conditie. Want alle hardloopevenementen zijn noodgedwongen afgelast. Enkele marathons zijn verplaatst naar het najaar, maar het merendeel beleeft pas in 2021 de volgende editie. Hieronder vindt je dan ook een overzicht van wat we – zonder coronavirus – in april voor moois hadden kunnen beleven.

Maar niet getreurd, want het is heerlijk hardloopweer en er zijn talloze redenen om lekker te blijven lopen! Flexibiliteit is ook nu het grote voordeel: je kunt op elk moment je schoenen aandoen en gaan. De vraag is wel hoe je dat verantwoord doet ten tijde van corona. Uit alle aanbevelingen van sportartsen en hardlooptrainers heb ik drie adviezen geselecteerd:

  1. Blijf sporten om fit te blijven, maar neem voldoende rust. Hardlooptrainer Gert Jan Wassink: “Door te sporten houd je jezelf fit. En dat helpt je om weerbaarder te zijn. Zorg daarbij voor een goede verdeling tussen inspanning en rust. Train als een stoplicht. Als je een zware (rode) training hebt gehad, doe dan daarna een lichtere (groene) training.” Verzeker jezelf daarnaast van voldoende slaap. Een goede nachtrust is de basis. Voor de meeste mensen is 7 tot 9 uur per nacht voldoende.
  2. Voormalig topatleet en hardloopcoach Dennis Licht is mede-initiatiefnemer van de virtuele CoronaRun. Hij heeft daarnaast nog een mooie tip: “Ga niet samen trainen, hardlopen in groepen is nu echt geen goed idee. Spreek wel af om samen, gelijktijdig, te starten. Ieder dus vanuit zijn eigen huis op hetzelfde moment. Dat houdt de discipline erin.” Op die manier voorkom je dat je toch in groepjes gaat lopen. Afstand houden is nu immers cruciaal.
  3. Trainer en atletencoach Rob Veer schrijft in het blad Runner’s World: “Hardlopen is de ideale sport in tijden van social distancing, want het kan heel goed zonder teamgenoten.” Hij adviseert om vooral je immuunsysteem niet te verzwakken. Wanneer je je lichaam nu te zwaar belast, wordt je vatbaarder voor virussen. Extreme inspanning (zoals een lange duurloop of pittige intervaltraining) kun je nu het beste vermijden. Je hartslag kan een goede indicatie geven over de intensiteit van een training. Dus overdrijf het niet en train niet te hard.

Kort samengevat: maak het niet te gek, zorg dat je lekker fit blijft en ga niet in een groep lopen.

Bij hardloopwinkel Run2Day in Rotterdam hebben ze dit samengevat in een glashelder credo: ‘Run Solo’.

Donderdag 2 april 2020 – Dommelloop, Eindhoven (Noord Brabant) – 5 km of 10 km
Gezellig hardloopevenement voor iedereen, jong en oud, op het terrein van de TU Eindhoven. Georganiseerd door AV Asterix.

Zaterdag 4 april 2020 – Halve Marathon Nunspeet (Gelderland) – 5 km, 10 km of 21 km
Prachtig loopfestijn voor recreant en wedstrijdloper. Mooi parcours door de natuur van het Zandenbos en langs de Zandenplas.

Zaterdag 4 april 2020 – De LEGiO-run – Grootegast (Groningen) – 5 km of 10 km
Hét lokale hardloopevent van Grootegast met Lego als thema. Kies uit de Funrun, 5 km recreatieloop en 10 km wedstrijdloop.

Zaterdag 4 april 2020 – Imants Grensloop, Reusel (Noord-Brabant) – 5 km, 10 km of 15 km
Mooie groene omgeving met routes door het buitengebied van Reusel. Inclusief het Brabants kampioenschap 10 km gehouden in Reusel.

Zaterdag 4 april 2020 – Bonifatiusloop, Dokkum (Friesland) – 5 km, 10 km of 21 km
De 19de editie van de Bonifatiusloop: mooie route over de historische bolwerken van Dokkum en door het prachtige Friese landschap.

Zaterdag 4 april 2020 – AD City Run Rotterdam (Zuid-Holland) – 4,2 km
De ‘warming up’, op de dag vóór de Rotterdam Marathon. Leuk loopje door het centrum van Rotterdam van 4,2 km met mooie medaille.

Zondag 5 april 2020 – NN Marathon Rotterdam (Zuid-Holland) – 10,5 of 42,1 km
De start van deze grote marathon is op de Erasmusbrug. Op weg naar de finish staat het enthousiaste publiek rijen dik langs de Coolsingel.

Zondag 5 april 2020 – Stoomtramloop, Medemblik (Noord-Holland) – 5 km of 10 km
Leuk concept! Je gaat met de historische Stoomtram vanuit Medemblik naar Opperdoes (5 km) of Twisk (10 km) en loopt naar Medemblik.

Zondag 5 april 2020 – Oss City Run, Oss (Noord Brabant) – 5 km of 10 km
Typisch een ‘urban trail’ en leuke fun run: je loopt niet alleen door de straten van Oss, maar ook dwars door allerlei markante gebouwen.

Zondag 5 april 2020 – De Dijkloop, Koedijk (Noord Holland) – 5,5 km of 10,5 km
De Dijkloop is een hardloopwedstrijd voor recreanten in alle leeftijdscategorieën. Keuze uit een snelle 5,5 kilometer en de kwart marathon.

Zondag 5 april 2020 – Halve Marathon van Hengelo (Overijssel) – 10, 15 of 21 km
Snel parcours, grotendeels door het buitengebied van Hengelo (Twekkelo). Genoemde afstanden zijn officieel opgemeten door de Atletiekunie.

Zondag 5 april 2020 – Westeinderloop, Aalsmeer (Noord-Holland) – 5 km of 10 km
Mooie loop langs de watertoren en de Westeinderplas met de 10 km als hoofdafstand. Start en finish op de Atletiekbaan van AVA Aalsmeer.

Zondag 5 april 2020 – Hollen door de Bollen, bij Lisse (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km of 10 EM (16 km)
Mooi parcours bij Lisse in Zuid-Holland. Met routes door – de naam zegt het al – de prachtige bollenstreek. Georganiseerd door Roparun team.

Zondag 5 april 2020 – Zaans Mooiste, Krommenie (Noord Holland) – 5 km, 10 km of 10 EM (16 km)
De aloude Voorjaarsrun heeft een nieuwe naam. Het parcours is ongewijzigd: de 10 mijl kent een mooie route rond het Zwaansmeer.

Zondag 5 april 2020 – Eemnesser Polderloop, Eemnes (Utrecht) – 5 km, 10 km of 15 km
Een gezellig hardloopevenement voor jong en oud. De 44e Eemnesser Polderloop biedt drie afstanden door de mooie Eemnesser polder.

Zondag 5 april 2020 – Halve van Den Helder (Noord-Holland) – 5 km, 13,7 km of 21 km
Hardlopen langs kust en zee, dat is de Halve van Den Helder. Gevarieerd parcours met het maritieme verleden, forten en vuurtoren De Lange Jaap.

Zondag 5 april 2020 – Maashorst Trailrun – Zeeland (Noord-Brabant) – 5, 12 of 24 km
Hardlopen over onverharde paden door het prachtige, heuvelachtige natuurgebied De Maashorst. Start en finish is op camping De Heische Tip.

Zondag 5 april 2020 – Drutenloop, Druten (Gelderland) – 5 km, 10 km of 21 km
Leuk, laagdrempelig evenement voor iedereen. De organisatie zet zich in voor beweging, vitaliteit, gezondheid en sportiviteit, vooral bij de jeugd.

Zondag 5 april 2020 – Brijderloop, Alkmaar (Noord-Holland) – 5 km of 10 km
De 22e editie van de Brijderloop van atletiekvereniging Hylas. Gezellige loop met verhard en vlak parcours door de polder rond Alkmaar en Bergen.

Zondag 5 april 2020 – Panbos Cross, Bosch en Duijn (Utrecht) – 3 km, 6 km, 9 km, 12 km, 15 km, 18 km of 21 km
Elke eerste zondag van de maand loop je net zo vaak het rondje van 3 km als je wilt tijdens de Panbos Cross. Het parcours is volledig over bospaden.

Vrijdag 10 april 2020 – Heerhugowaard Cityrun by Night, Heerhugowaard (Noord-Holland) – 5,5 km of 10 km
Leuke lokale loop, georganiseerd door ondernemers uit de Junior Kamer Heerhugowaard. Dit jaar zijn de routes vernieuwd en is het een Paaseditie.

Zondag 12 april 2020 – de 4 Mijl van Diever, (Drenthe) – 4 EM (6,4 km)
Leuk evenement bij DIever in Drenthe, met een loop van 6437 meter door “het grootste sportpark van Nederland” zoals ze het zelf noemen.

Maandag 13 april 2020 – PPC Loop, Leiden (Zuid-Holland) – 10, 14, 17 of 21 km
Dit mooie lokale loopje is elke maand, nu op 2e Paasdag. Kleinschalig, op unieke locatie. Kies je eigen afstand in natuurgebied Polderpark Cronesteyn.

Maandag 13 april 2020 – Paaspolderloop, Nieuwe Niedorp (Noord-Holland) – 5 km of 10 km
Een rijke historie, bij deze 44e Paaspolderloop. Mooie prijzen en herinnering voor iedereen. Parcours door schilderachtig dorp en landelijke omgeving.

Maandag 13 april 2020 – De Wielenloop, Rosmalen (Noord Brabant) – 5 km of 10 km
De 9e editie van deze mooie en prima georganiseerde recreatieloop voor jong en oud. Kleinschalig, op tweede Paasdag in de buurt van Den Bosch.

Maandag 13 april 2020 – Paasloop, Pijnacker (Zuid-Holland) – 3 EM (4,8 km), 5 EM (8 km) of 10 EM (16 km)
Op Tweede Paasdag wordt de 21ste jaarlijkse Paasloop georganiseerd door de IJsvereniging van Pijnacker. Een trimloop over 3, 5 of 10 Engelse mijlen.

Maandag 13 april 2020 – Culemborg City Run, Culemborg (Gelderland) – 3 km, 5km of 10 km
Leuk, laagdrempelig evenement van AV Statina voor het hele gezin. Verschillende afstanden door de binnenstad. Warming-up en finish op de Markt.

Maandag 13 april 2020 – Drie Molenloop, Aarlanderveen (Zuid-Holland) – 6,5 km, 10 km of 15 km
Voor de 55e keer organiseert AAV’36 deze wedstrijdloop in het Groene Hart, langs de mooiste plekjes in het buitengebied rond Aarlanderveen

Maandag 13 april 2020 – Klap tot Klaploop, Musselkanaal (Groningen) – 5 km of 10 km
Leuk evenement, met diverse onderdelen: van Bambinoloop tot en met de 10 km wedstrijdloop. Mooie route, van Musselkanaal naar Stadskanaal.

Maandag 13 april 2020 – Poelster Bosloop, Amstelveen (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 10 EM (16,1 km)
Op tweede Paasdag wordt de 51e Bosloop van Schaatsvereniging De Poelster georganiseerd. Mooie autovrije routes, door het Amsterdamse bos

Maandag 13 april 2020 – de Groene Loper Run, Maastricht (Limburg) – 5 km, 10 km, 21 km of 42 km
Evenement op Paasmaandag met meerdere afstanden. Het snelle parcours gaat over ‘de Groene Loper’, bovenop de A2-tunnels in Maastricht.

Maandag 13 april 2020 – Paashaaswijkloop, Oegstgeest (Zuid-Holland) – 5 km of 10 km
De 45 editie, van deze jaarlijks op Tweede Paasdag georganiseerde loop. Leuk lokaal evenement van Loopgroep Oegstgeest voor jong en oud.

Maandag 13 april 2020 – De Loop van Leidsche Rijn, Vleuten (Utrecht) – 5 km, 10 km of 15 km
Leuk en laagdrempelig hardloop evenement voor jong en oud, dat 25 jaar geleden begon als PaasPolderLoop. De finish is in het Maximapark.

Maandag 13 april 2020 – Lions Heuvelloop, Bloemendaal (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 15 km
Leuk evenement bij AV Haarlem. Mooie routes over verschillende afstanden, door de Kennemerduinen of over het Kopje van Bloemendaal.

Maandag 13 april 2020 – Zjwamer Paosloup, Swalmen (Limburg) – 5 km of 10 km
Leuk lokaal wandel- en hardloopevenement op Tweede Paasdag, met verschillende afstanden. Start en finish zijn op de markt van Swalmen.

Maandag 13 april 2020 – Molenloop, Rotterdam (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km, 15 km of 20 km
Mooie route langs de Rotte, de molens en de plas bij Rotterdam-Hillegersberg. Het rondje van 5 km kun je naar keuze maximaal vier keer doen.

Vrijdag 17 april 2020 – Bloesemrun, Geldermalsen (Gelderland) – 5 km of 11,5 km
De Rode Kruis Bloesemloop is één van de grootste wandelevenementen van Nederland. Sinds vijf jaar is er ook de Bloesemrun, door de Betuwe.

Vrijdag 17 april 2020 – Singelloop, Leiden (Zuid-Holland) – 7 km
Deze 45e Singelloop is een gezellige prestatieloop voor iedereen over de zeven Leidse singels. Start om 19.30 en finish zijn aan de Langegracht.

Zaterdag 18 april 2020 – de 10 mijl van Zwolle Zuid, Zwolle (Overijssel) – 5 EM (8 km) of 10 EM (16 km)
Loopevenement met de 10 Engelse Mijl als hoofdnummer. Groen parcours door het mooie buitengebied, met start en finish in Zwolle Zuid.

Zaterdag 18 april 2020 – Runnersworld Run Classics, Leiden (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km, 15 km of 30 km
De Leiden Road Runners Club organiseert trimlopen met een mooi palet afstanden. Op 18 april inclusief de Henk Hakker Memoriol Run van 30 km.

Zaterdag 18 april 2020 – Halve van Nijkerk, Nijkerk (Gelderland) – 5 km, 10 km of 21 km
Deze vijfde editie biedt drie afstanden, van de 5 km NightRun door het historische centrum tot de halve marathon in het groene buitengebied.

Zaterdag 18 april 2020 – Vennenloop, Oisterwijk (Noord-Brabant) – 5 km, 10 km of 15 km
Prachtige wedstrijd en trimloop van Taxandria Atletiek, met verschillende afstanden door de bossen en langs de vennen in het fraaie Oisterwijk.

Zaterdag 18 april 2020 – Gaasperdammertunnelrun, Amsterdam (Noord Holland) – 7 km of 10 km
Bijzondere loop van AV Feniks waarvan het parcours – nu het nog kan – door een autovrije A9 Gaasperdammertunnel gaat.

Zaterdag 18 april 2020 – Jan van de Pol Voorjaarsloop, Rhenen (Utrecht) – 10 km
Leuke 10 km wedstrijdloop met uitdagend, heuvelachtig  parcours. Mooie, bosrijke omgeving van recreatiegebied Kwintelooyen te Rhenen.

Weekend 18 en 19 april 2020 – Marathon van Zeeuws-Vlaanderen (Zeeland) – 5 km, 10 km of 42 km
Uitdagend parcours tussen Hulst en Terneuzen. Door dorpjes, over onverharde paden door de natuur en langs het water over de Westerscheldedijk.

Zondag 19 april 2020 – de 80e Pim Mulierloop, Santpoort (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 10 EM
AV Suomi organiseert het oudste hardloopevenement van Nederland. Schitterend parcours door natuur- en duingebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Zondag 19 april 2020 – de IJsselloop, Deventer (Overijssel) – 5 km, 10 km of 15 km
Prachtige omgeving voor een hardloopevenement, langs de IJssel. De 15e IJsselloop is een sportief evenement en een gezellig stadsfeest bovendien.

Zondag 19 april 2020 – Halve van Helmond, Helmond (Noord Brabant) – 5 km, 10 km of 21 km
Nieuw hardloop- en wandelevenement van HAC Helmond en Lopersgroep Brandevoort met breed palet activiteiten, waaronder natuurlijk de halve marathon.

Zondag 19 april 2020 – Nescioloop, Amsterdam (Noord-Holland) – 8 km of 15 km
De Nescioloop van AV 1923 is een 15 km wedstrijdloop en een trimloop van 8 of 15 km. Zoals ze zelf zeggen: ‘de leukste loop van Amsterdam-Oost’.

Zondag 19 april 2020 – Cascaderun – Hoogeveen (Drente) – 5 EM (8 km) of 10 EM (16 km)
Mooie loop, serieuze wedstrijd én sfeervol evenement met gezellig feestplein. Met toptalent uit Noord Nederland én snelle Kenianen aan de start.

Zondag 19 april 2020 – Vuurtorenloop Vlieland (Friesland) – 5 km, 10 km of 21 km
Zelfs een kort bezoek aan de Wadden voelt als een vakantie! Het parcours op Vlieland is pittig, met klimmetjes in de duinen: het is ‘mooi zwaar’.

Zondag 19 april 2020 – Utrecht Marathon, Utrecht (Utrecht) – 10,5 km, 21 km of 42 km
Mooi parcours langs Wilhelminapark, over de Maliebaan, door de stad en langs parken, singels en forten. Start en finish op Utrecht Science Park.

Zondag 19 april 2020 – Zier Running Lenteloop, Den Haag (Zuid-Holland) – 5 km of 10 km
Leuke lenteloop van atletiekvereniging Haag Atletiek, met keus uit twee afstanden. Start en finish in Sportpark Laan van Poot, met na afloop loterij.

Zondag 19 april 2020 – Enschede Marathon, Twente (Overijssel) – 5 km, 10 km, 21 km of 42 km
“Ervaar de oudste marathon van Nederland”: een motto om te koesteren. Met 12.000 deelnemers aan diverse afstanden mooi, groot evenement.

Zondag 19 april 2020 – Omloop van Noordwijkerhout (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km of 21 km
Halve marathon met een prachtig parcours: door natuurgebied, door bossen en duinen, en langs de fraaie bollenvelden rond Noorwijkerhout.

Zondag 19 april 2020 – Meentrun, Amstelveen (Noord-Holland) – 5 km of 10 km
Leuk evenement voor jong en oud, met keuze uit meerdere afstanden. Routes door de Bovenkerkerpolder, vanaf ontmoetingscentrum de Meent.

Zondag 19 april 2020 – Roermond City Run, Roermond (Limburg) – 5 km, 10 km of 10 EM
Mooi motto: ‘Lopen is een feest’. In het Limburgse Roermond weten ze wat feesten is én snappen ze iets van hardlopen. Echt een leuke city run.

Zondag 19 april 2020 – Zandmotorrun, strand Kijkduin (Zuid-Holland) – 5 km of 10 km
De 5e editie van deze loop, volledig over het strand bij en over de zandmotor. Bijzondere beleving, deels omgeven door het water van de zee.

Woensdag 22 april 2020 – Beekloop, Eindhoven (Noord Brabant) – 4 km, 8 km, 12 km of 16 km
De sfeervolle Beekloop is een groot, sfeervol en laagdrempelig loopevenement in de regio. Het verharde parcours gaat over terrein de Grote Beek.

Vrijdag 24 april 2020 – Oranjemuidenloop, Arnemuiden (Zeeland) – 4,6 km of 9,2 km
Een prestatieloop door de straten van Arnemuiden voor kinderen en volwassenen. Deze loop is in samenwerking met Dynamica georganiseerd.

Zondag 26 april 2020 – Dorpsloop Twello (Gelderland) – 5 km of 10 km
Gezellige wedstrijdloop voor jong en oud in de buurt van Deventer. Met shirt en medaille voor elke deelnemer én prijzen per leeftijdscategorie.

Zondag 26 april 2020 – Oranjeloop Ter Aar, Ter Aar (Zuid-Holland) – 5,5 km, 10 km of 15 km
Leuk kleinschalig evenement met mooi parcours in en om Ter Aar: door de polders van het Groene Hart en langs de Langeraarse Plassen.

Zondag 26 april 2020 – Bosbaanloop, Amstelveen (Noord-Holland) – 5 km, 10 km of 15 km
Leuke loop, die deels langs de roeibaan gaat en deels door het Amsterdamse bos. Inschrijving bij de Koninklijke Roeibond aan de Bosbaan.

Zondag 26 april 2020 – Trimloop Vechtstreek in Beweging, Maarsseveen (Utrecht) – 5 km, 10 km, 15 km of 21 km
Kies je eigen afstand op basis van een mooi, verhard en autovrij 5 km parcours rond de grote plas in recreatiegebied de Maarsseveense Plassen.

Zondag 26 april 2020 – Antwerpen 10 Miles & Marathon (België) – 5 km, 10 EM (16 km) of 42 km
Dit evenement is weliswaar over de grens in België, maar krijgt toch een plek in deze lijst. Mooi loopfeest in Antwerpen, met 40.000 hardlopers!

Zaterdag 26 april 2020 – Cruyff Legacy 14K Run, Amsterdam (Noord-Holland) – 14 km
Prachtige loop van 14 km, letterlijk tot op de grasmat van de Johan Cruyff Arena. Leuke parcours, onder andere langs het geboortehuis van Cruyff.

Zondag 26 april 2020 – Treechloop, Maastricht (Limburg) – 7,4 km of 11,8 km
Leuke cross van Atletiek Maastricht. Pittige parcours, deels verhard en deels onverhard, in en om het Encibos.

Zondag 26 april 2020 – Polderloop van Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland) – 5 km, 10 km, 15 km of 21 km
Mooie loop door polderlandschap bij Hazerswoude over rustige wegen en fietspaden. Wordt al 25 jaar – vier keer per jaar – georganiseerd.

Maandag 27 april 2020 – Vlietloop, Oud Gastel (Noord-Brabant) – 5 km, 10 km of 21 km
Leuke loop op Koningsdag in West-Brabant, met een mooi parcours voor alle drie de afstanden. Start en finish op de markt van Oud Gastel.

Maandag 27 april 2020 – Ronde van Katwijk, Katwijk aan Zee (Noord-Holland) – 6 km
De 41e editie van de Ronde van Katwijk, van AV Rijnsoever. Start en finish van deze loop op Koningsdag op de Boulevard van Katwijk aan Zee.

Maandag 27 april 2020 – Koningsloop, Hasselt (Overijssel) – 5 km of 10 km
Gezellige loop over een door de Atletiekunie gecertificeerd parcours. Langs het Zwarte Water en de meest pittoreske plekjes van Hasselt.

Maandag 27 april 2020 – Stadsloop Hattem, Hattem (Gelderland) – 5 km of 10 km
Leuk lokaal event in Anton Pieck-stad Hattem. Mooi parcours door de binnenstad en langs stadsmuren, Verkentoren en grachtenpartij.

Maandag 27 april 2020 – Wijboschloop, Schijndel (Noord-Brabant) – 5 km of 10 km
Leuke loop op Koningsdag door prachtige Brabants natuurgebied Wijboschbroek. Opbrengst gaat naar mooi goed doel: Run4Schools.

Maandag 27 april 2020 – Omloop van Menheerse, Middelharnis (Zuid-Holland) – 6,8 km
Traditiegetrouw organiseert AV Flakkee op Koningsdag de Omloop van Menheerse. De 45e editie van deze sfeervolle prestatieloop.

Maandag 27 april 2020 – Wallenloop Elburg (Gelderland) – 5 km of 10 km
Gezellig loopevenement voor recreant en wedstrijdloper op Koningsdag. Mooi, gecertificeerd parcours in en om het vestingstadje.

Maandag 27 april 2020 – Singelloop Wijk bij Duurstede (Utrecht) – 2,2 km, 5 km of 10 km
Leuke loop op Koningsdag met mooi parcours! Dit jaar maar liefst de 73 editie. Je loopt één, twee of vier rondes langs de singel.

Running Tips van Ron

Ron van der Jagt is algemeen directeur en bestuurslid van Le Champion, één van de grotere sportorganisaties van Nederland. Le Champion is een vereniging voor fietsen, wandelen en hardlopen met 20.000 individuele leden. Jaarlijks organiseert Le Champion zo’n zestig bijzondere sportevenementen, waaronder de Dam tot Damloop, de NN Egmond Halve Marathon en de TCS Amsterdam Marathon. Daarmee brengt Le Champion elk jaar zo’n 250.000 mensen in beweging. In deze blog deelt Ron elke maand zijn enthousiasme en persoonlijke tips. Met een selectie van de mooiste loopjes in het hele land. Mis je jouw favoriete hardloopevenement of weet je nog een leuk loopje, laat het dan weten. Suggesties zijn altijd welkom! Berichten graag via ron.van.der.jagt@lechampion.nl.