Terug

Inschrijving 50ste editie 7-Dorpentocht geopend

Vandaag is de inschrijving voor de 7-Dorpentocht op 24 mei geopend! Dit jaar verrijden we deze klassieke toertocht van Le Champion voor de 50ste keer. Een waanzinnige mijlpaal voor de ronde die vele Noord-Hollandse dorpen met elkaar verbindt. Kies jouw favoriete afstand en schrijf je nu in via lechampion.nl/evenement/7dorpentocht/

De allereerste editie van de 7-Dorpentocht is niet meer te vergelijken met de toertocht van vandaag. Er werd gestart vanuit 7 startlocaties en deelnemers reden allemaal een ronde van wel 200 km. In het clubblad van dat jaar lezen we: “18 april 1971, 85 wielrenners staan in 7 verschillende Noord-Hollandse dorpen klaar om een voorjaarsrit te rijden. Er moest 200 kilometer gefietst worden. De routebeschrijving bestond uit een papiertje met een aantal plaatsnamen erop. Daar moet je langs om de 7-Dorpentocht te rijden. Ondanks het slecht weer zijn er slechts enkele uitvallers. Allen die de rit uitreden ontvangen binnenkort een leuke herinneringsbeker”

De 7-Dorpentocht vertrekt niet meer vanuit 7 startplaatsen, maar vanuit Hoogwoud en Koog aan de Zaan. Vanuit beide startplaatsen zijn 2 lussen van 60 en 90 km uitgepijld. Je kunt deze lussen naar hartenlust combineren en zo tot 5 afstanden van 60, 90, 120, 150 of 180 km komen. De verschillende lussen ontmoeten elkaar in Avenhorn, waar een gezellige verzorgingspost is ingericht.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.lechampion.nl/evenement/7dorpentocht/