Terug

TransAlp Frankrijk – Italië

Deze Franse Alpentocht is de ultieme uitdaging voor ieder fietsliefhebber die houdt van fietsen in het hooggebergte.

Het etappeschema start in de Chartreuse waar veel historische beklimmingen uit de tour liggen, maar hier ligt ook de vrij onbekende Col du Coq 1738 m. Na het beklimmen hiervan vergeet je hem nooit meer. Vervolgens voert de route ons naar het schitterende Chamrousse gebied om via Col Luitel  aansluiting te krijgen op de koninginnenrit uit de tour van 2013. Waar wij Col de Sarenne zullen beklimmen in plaats van afdalen. Hierna zijn de Alpen aan de beurt met vervolgens Alpe du Huez, Col du Glandon, Col du Telegraphe en Galibier. En voor wie echt van klimmen houd mag Italië natuurlijk niet ontbreken in het parcours. De koninginnenrit zal dan ook gaan vanuit Cesana Torine over de Montgenevre, Sestriere, en net als in de Drielandentocht van 1991 over de Colle Delle Finestre (toen nog bijna helemaal onverhard). De Giro ging hier voor het eerst in 2005 over en vanwege het spektakel op herhaling in 2011. Le Champion wil er nu bij zijn, want het is een van de weinige cols die nog niet helemaal geasfalteerd zijn. Daarna volgt nog Col Mont du Cenis grens Italië – Frankrijk om te overnachten in Lanslebourg. In de laatste 2 etappes, liggen nog Col deL’Iseran, Cormet de Roselend en Col des Sasies te wachten om te finishen in Flumet. Hier wacht ons een heerlijk afscheidsdiner, waarna de bus ons vermoeid maar voldaan weer naar huis zal brengen.

Als liefhebber kun je begrijpen dat snel inschrijven een must is, want van dit klimfeest kunnen maar 30 deelnemers genieten.

Reisschema
28 augustus:    nachtbus Nederland – Frankrijk
29 augustus:    proloog Voiron  (France)
30 augustus:    Voiron – Vizille
31 augustus:    Vizille – Les Deux Alpes
1 september:    Les Deux Alpes –  Jean de Mauriene
2 september:    St Jean de Mauriene – Chante Merle
3 september:    Chante Merle – Cesana Torinese (Italië)
4 september:    Cesana Torines – Lanslebourg (Frankrijk)
5 september:    Lanslebourg – Sainte Foy
6 september:    Sainte Foy – Flumet
7 september:    aankomst Nederland


Ritkwalificatie

Dagafstand ca 120 km, ritkwalificatie 9.

Arrangement
– heen- en terugreis ‘s nachts per luxe touringcar
– lunch bij aankomst in Voiron
– acht hotelovernachtingen op basis van halfpension (4 gangendiner incl. wijn en koffie)
– douche en kleedgelegenheid afscheidsdiner Flumet, aansluitend nachtelijke terugreis
– fiets en bagagevervoer
– routebeschrijvingen ook op GPS

Niet inbegrepen
– reisverzekering (verplicht)
– annuleringsverzekering (sterk aanbevolen)
– lunches en persoonlijke uitgaven
– onvoorzienbare, na publicatie opgelegde brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
– reiskosten naar opstapplaatsen van de bus

Geschatte reissom
Leden € 1.000,-
Niet-leden € 1.100,-
Aanbetaling leden € 250,-
Aanbetaling niet-leden € 350,-
Restant reissom € 750,-


Korting leden Le Champion
Wanneer je bij inschrijving voor deze reis gelijktijdig lid wordt van Le Champion, kom je direct in aanmerking voor de ledenkorting. Het hoofdlidmaatschap kost € 32,- per jaar, het gezinslidmaatschap (van toepassing bij een hoofdlid op hetzelfde adres) bedraagt € 6,50 per jaar. Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap van Le Champion.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich aanmelden door het invullen van het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden. Deze stuur je op naar Jan Weinreich, Mercuriuslaan 12, 1702 BG Heerhugowaard.
Aantal deelnemers: maximaal 32.

Betaling
Aanbetaling binnen veertien dagen na inschrijving op bankrekeningnummer 51.96.44.603 t.n.v. Le Champion te Heerhugowaard o.v.v. TransAlp2014. Het restant van de reissom uiterlijk op 1 juli 2014 te voldoen. Bankrekening buitenlandse deelnemers BIC: ABNANL2A, IBAN: NL75ABNA0519644603.

Annuleren
Bij annulering tot acht weken voor vertrek vervalt de aanbetaling aan Le Champion en ben je de aan Le Champion in rekening gebrachte kosten verschuldigd. Daarna vervalt de gehele reissom aan Le Champion.

Organisatie en contactpersoon
Le Champion
Jan Weinreich, tel. 072-5717940 (tussen 19.00 en 21.00 uur), e-mail.