Terug

Soester Wandelweekend

Ontdek de veelzijdigheid van Soest en Baarn 

Een afwisselende natuurwandeling door bos, duin en heide!
Le Champion introduceerde in 2018 in samenwerking met de Rotaryclub Soest-Baarn een spiksplinternieuw wandelevenement in Soest-Baarn. In en rondom Soest en Baarn liggen prachtige, unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen- bos- en heidegebied. Daarnaast liggen er prachtige historische bezienswaardigheden op de route.  Er zijn op zaterdag drie wandelroutes uitgezet ten zuiden van Soest en op zondag drie wandelroutes ten noorden van Soest en Baarn. Er kan dagelijks gewandeld worden over afstanden van 10– 20 of 30 km. Ook kan je één van de beide dagen wandelen over deze afstanden.  De start- en finishlocatie is op het Gildeterrein in Soest. Het nieuwe wandelevenement vindt namelijk plaats in het weekend voorafgaande aan de jaarlijkse Gildefeesten. 

Het goede doel
Bijzonder aan ons nieuwe wandelevenement is de samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn en de koppeling met fundraising voor het goede doel. Voor de allereerste editie is gekozen om te wandelen voor Stichting Semmy. Stichting Semmy is een belangrijk goed doel die zich volledig inzet voor kinderen met hersenstamkanker. Naast de vrijwillige bijdrage die wandelaars gelijktijdig met de inschrijving kunnen doen, zullen ondermeer de parkeerinkomsten op het Gildeterrein ten gunste komen van het goede doel. Naast Stichting Semmy worden ook lokale goede doelen betrokken bij het evenement.

De Soester Duinendag
Laat je op zaterdag verrassen door de overweldigende zandvlaktes en de gebieden de Korte Duinen en Lange Duinen. De 10 km gaat door de Korte Duinen. De 20 km route combineert de Korte Duinen met de Lange Duinen en Landgoed De Paltz van het Utrechts Landschap. Je beklimt het Soester Hoogt (51m boven NAP), de berg waar Soesterberg zijn naam aan te danken heeft. Je loopt door de geheimzinnige strubbebossen over het natuurpad De Stompert, voormalig militair oefenterrein. De 30 km route sluit de route spectaculair af met een wandeling over Vliegbasis Soesterberg waarbij je over de voormalige landingsbaan en door het sheltergebied wandelt. Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. 

De Baarnse Bossendag
Jouw wandeling start op zondag in het historische Soest en leidt je door het Baarnse Bos, over brede beukenlanen en langs Paleis Soestdijk. De 20 km route gaat verder door de bossen van Baarn en Lage Vuursche en gaat langs prachtige heidegebieden die in augustus volop in bloei staan en langs Landgoed Pijnenburg. Bij de 30 km kun je extra genieten en wandel je door het schitterende park achter Kasteel Groeneveld in Baarn, door de uitgestrekte bossen bij
landgoed Buitenzorg en langs het Hilversumse Wasmeer.

Op zondag hebben we een speciale rolstoelvriendelijke route van 3,5 km toegevoegd, met een eigen stempelpost. Deze afstand is ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. 

Website
Bezoek ook de officiële website bezoeken van het Soester Wandelweekend op www.soesterwandelweekend.nl