Sallandtoer

Van 28 t/m 30 augustus maken we een prachtige fietsreis door Salland. In deze streek in het westen van Overijssel vindt je bekende plaatsen als Deventer en Raalte, het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en de rivier De IJssel. Dwars door het Salland hebben we twee prachtige fietsroutes uitgestippeld die alle hoogtepunten van de streek laten zien. Boek het volledige arrangement met tweepersoonskamer en een heerlijk ontbijt en diner in het hotel in Markelo.

Salland
Salland is een landstreek in het westen van Overijssel dat volgens de overlevering vanaf 1740 in kaart is gebracht. Ver voor deze tijd, tijdens de warmere periodes gedurende de ijstijden, hebben de rivieren Rijn, Wezer en Elbe de basis gelegd voor het huidige Sallandse landschap door enorme hoeveelheden zand aan te voeren. Zo ontstonden de stuwwallen die nu nog steeds aanwezig zijn in landschap, zoals de Sallandse heuvelrug. Salland is overwegend in gebruik voor landbouw en veeteelt, maar je vindt er ook veel landgoederen met bijbehorende havezaten, landhuizen en kastelen. We vinden hier ook de karakteristieke weteringen en is er vaak sprake van een kleinschalig coulisselandschap. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een bijzonder recreatie- en natuurgebied waar prachtige fietsroutes doorheen lopen.

Reisbeschrijving
Het fietsweekend start op vrijdag 28 augustus en wordt op zaterdag 29 en zondag 28 augustus verreden. Vanuit hotel Herikerberg in Markelo starten we na het ontbijt om 9.00 uur met de routes van 80 en 120 km op zaterdag en 80 en 100 km op zondag. De deelnemers kunnen ook de routes naar eigen inzicht aanpassen.

Ritkwalificatie
Ritkwalificatie 2. Dagafstand: ca. 80/120 en 80/100 km per dag.

Arrangement Sallandtoer

  • twee overnachtingen (vrijdag en zaterdagnacht) in een tweepersoonskamer
  • op basis van halfpension, dus met ontbijt en diner
  • douchen na fietstocht op zondag
  • twee verkende fietsroutes op zaterdag en zondag

Niet inbegrepen

  • een reis- en annuleringsverzekering
  • persoonlijke uitgave
  •  toeslag eenpersoonskamer
  • verlenging arrangement overnachting plus ontbijt
  • het diner op vrijdagavond

Reissom

Leden: € 160,-
Niet-leden: € 170,-

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan de Sallandtoer zonder overnachting.De kosten hiervan per persoon per dag bedragen: 
Leden: € 7,50,-
Niet-leden: € 10,-

Korting leden Le Champion
Wanneer je bij inschrijving voor deze reis gelijktijdig lid wordt van Le Champion, kom je direct in aanmerking voor de ledenkorting. Het hoofdlidmaatschap kost € 32,- per jaar, het gezinslidmaatschap (van toepassing bij een hoofdlid op hetzelfde adres) bedraagt € 6,50 per jaar. Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap van Le Champion.

Inschrijven
Je kunt je aanmelden via leo.vanklink@kpnmail.nl
Bij inschrijving per mail dienen de volgende gegevens worden aangegeven: voornaam, achternaam, geboortedatum, man/vrouw, adres, huisnummer, postcode, plaats, eventueel lidmaatschap nummer, e-mailadres, telefoonnummer, calamiteitennummer, contactpersoon en relatie met deze contactpersoon.

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden en het reglement 2020

Aantal deelnemers: minimaal 18 – maximaal 30

Annuleren
Bij annulering tot acht weken voor vertrek vervalt de aanbetaling aan Le Champion en ben je de aan Le Champion in rekening gebrachte kosten verschuldigd. Daarna vervalt de gehele reissom aan Le Champion. 

Organisatie
Vereniging Le Champion
Contactpersoon: Leo van Klink
Telefoon: 0756287673
Mobiel: 0620090732
E-mail: leo.vanklink@kpnmail.nl