Terug

Ronde van Nederland

De Ronde van Nederland is een geheel verzorgde fietsreis van acht dagen door de mooiste gebieden van Nederland. De ronde wordt gereden in een toeristisch tempo. Vanzelfsprekend is gekozen voor autoluwe wegen.

De eerste dag fietsen we over de dijk van Enkhuizen – Lelystad (onder voorbehoud). Via Lelystad rijden we door de prachtige Flevopolder naar Biddinghuizen voor de eerste overnachting.

Op dag 2 rijden we de Flevopolder uit bij Elburg. Via Heerde en Deventer varen we de IJssel over bij Bronkhorst en rijden we de Achterhoek in. In ’s Heerenberg overnachten we.

De 3e etappe gaat vanuit ’s Heerenberg door een stukje Duitsland naar Noord Limburg. We rijden door een prachtig landschap langs de Maas naar Weert voor de overnachting.

Op de 4e dag hebben we een rustdag in Weert. Uiteraard kan er gefietst worden. Voor routes wordt gezorgd.

In de 5e etappe fietsen we van Weert door het oosten van de provincie Noord-Brabant naar Zevenbergen.

De 6e etappe gaat de gehele provincie Noord-Brabant over van oost naar west. Bij de Wouwse Plantage rijden we de provincie Zeeland in. We rijden door het prachtige Zuid Beveland en Walcheren naar Vlissingen.

De volgende etappe is voor een groot deel fietsen over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden. We rijden via Walcheren naar Schouwen – Duiveland en vervolgens naar Goeree – Overflakkee en Voorne – Putten. Bij Rozenburg steken we met de pont de Nieuwe Waterweg over en rijden we naar het overnachtingsadres in Ridderkerk.

De laatste etappe gaat noordwaarts rijden we via Delft, de rand van Den-Haag en Leiden en Lisse naar de Haarlemmermeer. We fietsen voor over de dijk richting Haarlemmerliede en Spaarndam. Via pont Buitenhuizen gaan we langs Assendelft en Zaandijk en de Wijde Wormer naar Purmerend.

De afstanden per dag bedragen ongeveer 100 kilometer.

Etappeschema
2 augustus: Purmerend – Biddinghuizen
3 augustus: Biddinghuizen – ’s Heerenberg
4 augustus: ’s Heerenberg -Weert
5 augustus: rustdag Weert
6 augustus: Weert – Zevenbergen
7 augustus: Zevenbergen – Vlissingen
8 augustus: Vlissingen – Ridderkerk
9 augustus: Ridderkerk– Purmerend

Arrangement
· zeven hotelovernachtingen op basis van halfpension, diner dagelijks om 19.00 uur
· vervoer van bagage
· volgauto op de route
· versnaperingen onderweg
· routekaartjes
· GPX tracks
· Frameplaatje

Niet inbegrepen:
· Persoonlijke uitgaven
· Lunches

Indien u geen GPS toestel heeft, kunt u of meerijden met iemand die wel een GPS toestel heeft of u ontvangt een leen-toestel. Deze wordt voor u helemaal gereed gemaakt en de routes worden ingeladen. Het aantal leen-toestellen is beperkt.

Reissom
De reis is alleen beschikbaar voor leden van Le Champion. Ben je nog geen lid, dan kun je altijd lid worden van Le Champion om alsnog te kunnen deelnemen.

Organisatie
Vereniging Le Champion
Rob Prins, Tel.: 06-46312299

E-mail: rob.prins@quicknet.nl