Terug

Randmeren Herfsttocht

Zondag 25 oktober sluiten we het wielerseizoen af met een prachtig herfsttocht langs de randmeren van Midden-Nederland. Vanuit de schaduw van kasteel Groeneveld starten de routes vanuit vorstelijk Baarn richting Flevoland. Vervolgens maken we een mooie ronde door de Gelderse Vallei. Via landelijke wegen en boederijdorpjes rijden we langs de randmeren terug richting Baarn. De koers van de vallende bladeren op z’n Hollands!

 

 

Samen verantwoord fietsen
Wij zijn super blij dat we weer samen met elkaar kunnen fietsen. Per 1 juli mag sporten, en dus ook de wielersport, weer zonder 1,5 meter afstand. Uiteraard heeft de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers de hoogste prioriteit. Bij het organiseren van de Markertoer houden we ons aan het protocol van de NTFU, waar ook het protocol ‘Verantwoord sporten’ van NOC*NSF onderdeel van is. Lees onderaan deze pagina welke maatregelen er onder andere genomen worden. Er kunnen maximaal 249 deelnemers aan deze fietsttocht deelnemen om de drukte op locatie te beperken.

Afstanden en routes

Onderstaand zie je de twee verschillende routes van de Randmeren Herfsttocht. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je als deelnemer van ons de GPX-bestanden van deze route per mail. Daarnaast pijlen we de route op de dag zelf uit met onze bekende gele Le Champion-pijlen.

55 km85 km

Startlocatie

Kasteel Groeneveld in Baarn

Start
We starten vanaf 08:30 uur in verschillende tijdvakken van een halfuur vanaf Kasteel Groeneveld in Baarn. Op deze manier beperken we het aantal mensen dat tegelijkertijd bij de start aanwezig is. Je kiest bij je inschrijving welke startijd voor jou ideaal is. Hieronder zie je welke starttijden we hanteren:

StartgroepStarttijd
85 km08:30 – 09:00 uur
85 km09:00 – 09:30 uur
85 km09:30 – 10:00 uur
85 km10:00 – 10:30 uur
  
55 km10:30 – 11:00 uur
55 km11:00 – 11:30 uur

 

Inschrijfgeld  
 RegulierLe Champion- en NTFU-leden
55 km€5,00€4,00
85 km€6,50€4,50

 

 

 

 

Goede doel
Het goede doel van de Kastelentocht is Fonds Gehandicaptensport. Wist je dat er 1,7 miljoen mensen in Nederland een handicap hebben? Voor mensen met een handicap is het helaas niet vanzelfsprekend om te sporten. De droom van Fonds Gehandicaptensport is dat iedereen met een handicap dicht bij huis kan sporten. Help je ook mee aan deze droom? Zet een actie op of doneer via bit.ly/2OvmQyl. Ook kun je tijdens de inschrijving een vrijwillige donatie doen.

 

Extra maatregelen i.v.m. het coronavirus

  • alleen online inschrijven is mogelijk;
  • houd je aan de hygiëne maatregelen. Bij klachten blijf je thuis;
  • we zorgen voor waarschuwingsborden om 1.5 meter te houden en faciliteren in handgel;
  • we geven deelnemers een startijd mee. We creëren geen startvakken, deelnemers kunnen starten in de doorgegeven startperiode om opstopping te voorkomen;
  • op de verzorgingsposten delen we zoveel mogelijk verpakte materialen uit en medewerkers/vrijwilligers dragen handschoenen en houden 1,5 meter, ook onderling. Deelnemers ontvangen geen stempel;
  • er zijn nooit meer dan 100 personen op één plek tegelijk;
  • we starten eerder om doorgaans publiek te vermijden;
  • we verzoeken om deelnemers niet eerder dan 10 minuten voor starttijd aanwezig te zijn;
  • bij de start delen we polsbandjes uit, waarbij een looprichting is en 1.5 meter afstand houden mogelijk is;we stimuleren het niet om bij de finish te blijven na het evenement;
  • er is op iedere locatie start/finish en verzorgingsposten die de 1.5 meter afstand in de gaten houd en deelnemers erop aanspreekt.

Heb je nog vragen?

Stuur ons een mailtje via helpdesk@lechampion.nl