Markertoer

Zaterdag 3 oktober wordt de oudste toertocht van Le Champion, de Markertoer, voor de 51ste keer verreden! Een schitterende, afwisselende route door het veenweidegebied boven Amsterdam. Over kronkelende weggetjes, waar het water soms hoger ligt dan de weg, rijden we langs verstilde dorpjes als Ransdorp, Holysloot en Durgerdam.

Samen verantwoord fietsen
Wij zijn super blij dat we weer samen met elkaar kunnen fietsen. Per 1 juli mag sporten, en dus ook de wielersport, weer zonder 1,5 meter afstand. Uiteraard heeft de veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers de hoogste prioriteit. Bij het organiseren van de Markertoer houden we ons aan het protocol van de NTFU, waar ook het protocol ‘Verantwoord sporten’ van NOC*NSF onderdeel van is. Lees onderaan deze pagina welke maatregelen er onder andere genomen worden.

Afstanden
50 en 90 km

Startlocatie
Spijkerman Eten & Drinken Neckerdijk 1 1441 GX Purmerend  

Routebeschrijving

Vanaf het alom bekende Spijkerman in Purmerend rijden we via Hobrede en Etersheim (met het museum schooltje waar Johan C. Kieviet zijn Dik Trom verhalen schreef) naar de Ijselmeerdijk. Door het historische stadje Edam en Volendam via Monnickendam over de Zeedijk, met aan twee kanten water, naar de verzorgingspost op het schiereiland Marken. Hier kun je even uitwaaien en ervaar je de woelige geschiedenis van de eilandbewoners die hun huizen op palen bouwden om zich te verweren tegen het water. Na de stop fiets je terug naar het vasteland. Bovenop de zeedijk heb je een groots uitzicht over het Markermeer. Vlak voor Durgerdam buigen we af naar het veenweidegebied boven Amsterdam. Daarbij passeer je historische dorpjes als Ransdorp en Zunderdorp. Via Broek in Waterland met zijn klassieke grijs geschilderde huizen gaan we over Ilpendam weer naar de finish in Purmerend. De afstanden zijn volledig uitgepijld. De GPS bestanden worden een week voor het evenement bekend gemaakt.

Start
Zaterdag 3 oktober starten we vanaf 9.00 in verschillende tijdvakken uur vanaf Restaurant Spijkerman in Purmerend. Op deze manier beperken we het aantal mensen dat tegelijkertijd bij de start aanwezig is. Je kiest bij je inschrijving welke startijd voor jou ideaal is. Hieronder zie je welke starttijden we hanteren:

StarttijdAfstand
9.009.3050 & 90km
9.3010.0050 & 90km
10.0010.3050 & 90km
10.3011.0050 & 90km
11.0011.3050 km
11.3012.0050 km

 

Inschrijfgeld Leden Le Champion & NTFU
50 km€ 5,00€ 4,00
90 km € 6,00€ 5,00
Jeugdtarief (onder de 16 jaar)€ 2,00€ 1,00

 

Goede doel
Het goede doel van de Markertoer is FondsGehandicaptensport. Wist je dat er 1,7 miljoen mensen in Nederland een handicap hebben? Voor mensen met een handicap is het helaas niet vanzelfsprekend om te sporten. De droom van FondsGehandicaptensport is dat iedereen met een handicap dicht bij huis kan sporten. Help je ook mee aan deze droom? Zet een actie op of doneer via bit.ly/2OvmQyl. Ook kun je tijdens de inschrijving een vrijwillige donatie doen.

Extra maatregelen i.v.m. het coronavirus

  • alleen online inschrijven is mogelijk;
  • houd je aan de hygiëne maatregelen. Bij klachten blijf thuis;
  • we zorgen voor waarschuwingsborden om 1.5 meter te houden en faciliteren in handgel;
  • we geven deelnemers een startijd mee. We creëren geen startvakken, deelnemers kunnen starten in de doorgegeven startperiode om opstopping te voorkomen;
  • op de verzorgingsposten delen we zoveel mogelijk verpakte materialen uit en medewerkers/vrijwilligers dragen handschoenen en houden 1,5 meter, ook onderling. Deelnemers ontvangen geen stempel;
  • er zijn nooit meer dan 100 personen op één plek tegelijk;
  • we starten eerder om doorgaans publiek te vermijden;
  • we verzoeken om deelnemers niet eerder dan 10 minuten voor starttijd aanwezig te zijn;
  • bij de start delen we polsbandjes uit, waarbij een looprichting is en 1.5 meter afstand houden mogelijk is;we stimuleren het niet om bij de finish te blijven na het evenement;
  • er is op iedere locatie start/finish en verzorgingsposten die de 1.5 meter afstand in de gaten houd en deelnemers erop aanspreekt.

Algemene voorwaarden en reglement Download hier de algemene voorwaarden en het reglement. Heb je een vraag? Stuur ons een mailtje via helpdesk@lechampion.nl