Markertoer

De oudste toertocht van Le Champion, de Markertoer, wordt dit jaar voor de 50ste keer verreden! Een schitterende, afwisselende route door het veenweidegebied boven Amsterdam. Over kronkelende weggetjes, waar het water soms hoger ligt dan de weg, rijden we langs verstilde dorpjes als Ransdorp, Holysloot en Durgerdam.

Afstand
50 km
90 km

Routebeschrijving 

Vanaf het alom bekende Spijkerman in Purmerend rijden we via Hobrede en Etersheim (met het museum schooltje waar Johan C. Kieviet zijn Dik Trom verhalen schreef) naar de Ijselmeerdijk. Door het historische stadje Edam en Volendam via Monnickendam over de Zeedijk ,met aan twee kanten water, naar de verzorgingspost op het schiereiland Marken. Hier kun je even uitwaaien en ervaar je de woelige geschiedenis van de eilandbewoners die hun huizen op palen bouwden om zich te verweren tegen het water.

Na de stop fiets je terug naar het vasteland. Bovenop de zeedijk heb je een groots uitzicht over het Markermeer. Vlak voor Durgerdam buigen we af naar het veenweidegebied boven Amsterdam. Daarbij passeer je historische dorpjes als Ransdorp en Zunderdorp. Via Broek in Waterland met zijn klassieke grijs geschilderde huizen gaan we over Ilpendam weer naar de feestelijke finish in Purmerend.

Hier worden we met muziek ontvangen in de feestelijke ingerichte zaal van Spijkerman.

De afstanden zijn volledig uitgepijld. De GPS bestanden worden een week voor het evenement bekend gemaakt. 

Start
De eerste starttijd is 9.00 uur. De 90 kilometer kan starten tot 11.00 uur, de 50 km kan starten tot 12:00.

Plaats
Restaurant Spijkerman
Neckerstraat 1
1441 KT Purmerend

 

Inschrijfgeld   Leden Le Champion & NTFU
50 km € 5,00 € 4,00
90 km  € 6,00 € 5,00
Jeugdtarief (onder de 16 jaar) € 2,00 € 1,00

Inschrijven 

 

Goede doel
Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van de Duinentocht, de MTB-tochten én de Markertoer. Wisten jullie dat 1,7 miljoen mensen in Nederland een handicap hebben? Voor hen is het helaas niet vanzelfsprekend om te sporten. De droom van Fonds Gehandicaptensport is dat iedereen met een handicap dicht bij huis kan sporten. Help je ook mee aan deze droom? Doe een donatie bij je inschrijving!


Algemene voorwaarden en reglement
Download hier de algemene voorwaarden en het reglement.

Contact
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Koos Klarenbeek via jmklarenbeek@hetnet.nl