Donderdagtocht

Naar het losse eind
Na tien jaar fietsen we op een donderdag weer een rondje op Texel. Oorspronkelijk was het eiland veel kleiner. De huidige noordwestkust bestond uit een reeks zandbanken die bij eb droogvielen. Door het aanbrengen van beplanting, dat het zand vast houdt, ontstond er met de jaren een duinlandschap. Na de aanleg van een dijk aan de oostzijde kon het binnendijkse land worden ingepolderd. Zo ontstond een eiland met stranden, duinen, bossen, polders en eeuwenoude dorpjes. Met de route van Klaas zien we alle landschappen terug en ook het speciale schapenras en hun kenmerkende onderkomens.

Startlocatie: Stationsgebouw TESO, Havenplein 3 Den Helder
Afstand: +- 75 km 
Start: Verzamelen vanaf 10.00 uur bij de veerboot. Afvaart om 10.30 uur. 
Kosten overtocht: Met de fiets €5,- (onder voorbehoud). Er is geen groepskorting. 
Terugvaart: 16.00 vanaf Texel 
Snelheid: rond de 23 km per uur
Inschrijven: Voor de start op de boot. Is op de dag zelf en op vertoon van ledenpas gratis voor Le Champion leden en introducees
Parkeren: Parkeren bij de boot is betaald. Parkeerlocatie donderdagtocht Den Helder

Contactpersonen: Jack van Schie (tel. 0251-231530) en Ron Bruin (tel. 0224-551951)

Over Le Champion Donderdagtochten
Voor de wielerliefhebbers liggen er op zeven donderdagen, van 19 april t/m 7 juni, weer zeven nieuwe routes in het verschiet. Alle donderdagtochten zijn +- 85 km lang en starten altijd om 10.30 uur, telkens vanuit een andere startplaats. Enkele tochten hebben een uitgesproken thema.  Op de laatste dag is een traktatie de beloning na zeven volbrachte ritten. Iedereen is welkom voor een fietstocht in groepsverband, op de racefiets en uiteraard met helm. Het is ontspannen fietsen in een rustig tempo, vaak langs minder gebruikelijke wegen en paden. De voorrijders kennen de route en brengen je naar de koffiestop.

Lees hier alle aanwijzingen en regels voor het fietsen in groepen. 

Nieuwsgierig naar alle donderdagtochten? Bekijk dan hier het volledige aanbod.