Hondsrugtoer

Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek. Vooral het gebied van de Hondsrug is geplaveid met goed bereidbare fietspaden die veelal vrijliggend zijn en de mooiste plekjes van die omgeving laten zien. Het landschap van de Hondsrug is een stuwwal ontstaan in de laatste ijstijd met een lengte van ruim 70 km en ligt tussen Coevorden en Groningen, bij ’t Haantje 26,5 meter in de buurt van Emmen is het topje van Drenthe en de Hondsrug. Veel dorpjes die binnen het gebied liggen zijn herkenbaar aan hun dorpskernen die gelegen zijn rondom een brink. De ontgonnen veengronden hebben ook een stelsel van kanalen met de daarnaast gelegen fietspaden. Kortom genieten van de natuur en de eeuwenoude Hunnebedden gebouwd van de meegesleurde zwerfkeien. De Hondsrug is een langgerekte rug in Drenthe en Groningen die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. Hij maakt deel uit van een groter geheel van zandruggen en stroomdalen in Drenthe en Groningen dat wel het Hondsrugsysteem wordt genoemd. De Hondsrug vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige geopark van Nederland.

Reisbeschrijving
Het fietsweekend start op vrijdag 30 augustus en wordt op zaterdag 31 en zondag 1 september verreden. Vanuit hotel Bieze starten we na het ontbijt om 9.00 uur met de routes van 80 en 120 km op zaterdag en 80 en 100 km op zondag. De deelnemers kunnen ook de routes naar eigen inzicht aanpassen.

Ritkwalificatie
Ritkwalificatie 2. Dagafstand: ca. 80/120 en 80/100 km per dag.

Arrangement
– twee overnachtingen (vrijdag en zaterdagnacht) op basis van tweepersoonskamers
– tweemaal ontbijt en diner
– douchen na fietstocht op zondag
– twee verkende fietsroutes op zaterdag en zondag

Niet inbegrepen
– een reis- en annuleringsverzekering
– persoonlijke uitgaven
– verlenging arrangement overnachting plus ontbijt
– het diner op vrijdagavond

Reissom
Leden: € 140,-
Niet-leden: € 145,-
Indien je alleen mee wilt doen aan de toer (zonder overnachting etc.) dan is dit mogelijk.

De kosten hiervan per persoon per dag bedragen:
Leden: €7,50,-
Niet-leden: €10,-

Korting leden Le Champion
Wanneer je bij inschrijving voor deze reis gelijktijdig lid wordt van Le Champion, kom je direct in aanmerking voor de ledenkorting. Het hoofdlidmaatschap kost € 32,- per jaar, het gezinslidmaatschap (van toepassing bij een hoofdlid op hetzelfde adres) bedraagt € 6,50 per jaar. Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap van Le Champion.

Inschrijven
De reis is met 31 deelnemers volgeboekt en inschrijven is niet meer mogelijk. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden en het reglement 2019.
Aantal deelnemers: minimaal 18 maximaal 30

Annuleren
Bij annulering tot acht weken voor vertrek vervalt de aanbetaling aan Le Champion en ben je de aan Le Champion in rekening gebrachte kosten verschuldigd. Daarna vervalt de gehele reissom aan Le Champion.

Organisatie
Vereniging Le Champion
Contactpersoon: Leo van Klink
Telefoon: 075 – 62 87 673
Mobiel: 06 – 200 90 732
E-mail: leo.vanklink@kpnmail.nl