Terug

Giro cicloturistico della Toscana

Toscane! Het kloppende hart van Italië. Le Champion biedt een unieke kans om een week in dit schitterende landschap te fietsen. Volg het voetspoor van Giro della Toscana-winnaars als Binda, Coppi, Bartali (5x!), Moser en in 2012 Ballan. Geniet onderweg van kalenderlandschappen, ’s werelds mooiste steden en al het mooie, historische en lekkere wat Italië te bieden heeft.

Genieten
Op deze fietsreis doen we beroemde steden aan zoals Lucca, Siena en Montepulciano. Maar Toscane heeft meer te bieden. De rijken van deze streken voeren al eeuwen strijd om hun paleis en hun stad net even voornamer, fraaier en indrukwekkender te maken dan die van de buren. Met als resultaat dat je ogen tekortkomt als je al fietsend geniet van het unieke en typische Toscaanse landschap.

Naast de vestingmuren van Lucca, het onvermijdelijke Italiaanse ijsje op de Campo in Siena en de wijnen van Montepulciano rijgen we zeven dagen lang historische en landschappelijke hoogtepunten aaneen. We vergapen ons aan de contouren van San Gimignano en beklimmen de hoog boven de aangenaam golvende heuvels gelegen en al door de Etrusken gestichte stad Volterra. Maar ook de hoogste Col van Toscane, de Monte Amiata (1738 meter) gaan we beklimmen. Maar als je die wilt vermijden, kun je er ook om heen rijden. Elke etappe kun je inkorten.

Reisschema
17 mei: vlucht Schiphol – Pisa, vervoer van Pisa naar Casciana Terme
18 mei: Casciana Terme – Castagneto Carducci
19 mei: Castagneto Carducci – Roccastrada
20 mei: Roccastrada – Pitigliano
21 mei: Pitigliano –  Chianciano Terme
22 mei: Chianciano Terme – Siena
23 mei: Siena – Volterra
24 mei: Volterra –  Lucca
25 mei: vervoer van Lucca naar Pisa,  vlucht Pisa –  Schiphol


Ritkwalificatie
Dagafstand ca 120 km, ritkwalificatie 7.
Het dragen van een valhelm is verplicht (conform art. 15, lid 6 van de Reisvoorwaarden Le Champion)

Arrangement
– retourvlucht Schiphol – Pisa
– luchthavenbelastingen
– transfers per bus van en naar het vliegveld Pisa
– acht overnachtingen in drie- en viersterren hotels op basis van halfpension
– fietsvervoer naar en van Italië*
– vrachtauto voor bagagevervoer en begeleiding
– routebeschrijvingen (ook in GPS)
– een speciaal voor deze reis ontworpen fietsshirt

* Omdat het vervoer van de fietsen per vrachtauto plaatsvindt, moet je de fiets enkele dagen voor vertrek aanleveren op een verzamelpunt. Na de reis haal je de fiets hier weer op.

Niet inbegrepen
– reisverzekering (verplicht)
– annuleringsverzekering (sterk aanbevolen)
– onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
– lunches en persoonlijk uitgaven

Reissom
Leden € 995,-
Niet-leden € 1.095,-
Aanbetaling leden € 300,-
Aanbetaling niet-leden € 400,-
Restant reissom € 695,-


Korting leden Le Champion
Wanneer je bij inschrijving voor deze reis gelijktijdig lid wordt van Le Champion, kom je direct in aanmerking voor de ledenkorting. Het hoofdlidmaatschap kost € 32,- per jaar, het gezinslidmaatschap (van toepassing bij een hoofdlid op hetzelfde adres) bedraagt € 6,50 per jaar. Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap van Le Champion.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich aanmelden door het invullen van het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden. Deze stuur je op naar Jan Brandsma, Fazantenlaan 80, 1834 XD Sint Pancras.
Aantal deelnemers: minimaal 25

Betaling
Aanbetaling binnen veertien dagen na inschrijving op bankrekeningnummer 51.96.23.851 t.n.v. Le Champion te Sint Pancras o.v.v. Toscane. Bankrekening buitenlandse deelnemers BIC: ABNANL2A, IBAN: NL10ABNA0519623851

Annuleren
Bij annulering tot acht weken voor vertrek vervalt de aanbetaling aan Le Champion. Daarna ben je de aanbetaling plus de aan ons in rekening gebrachte kosten verschuldigd. Dit kan oplopen tot de gehele reissom.

Organisatie en contactpersoon
Le Champion i.s.m. Kras.NL te Ammerzoden
Jan Brandsma, tel. 06-51590094 (na 20.00 uur), e-mail.