Terug

Fietsreis Stelvio & Sella

Fietsen in het allermooiste hooggebergte in het noorden van Italië. Voor fietsers die de meest uitdagende cols willen beklimmen te beginnen met de Stelvio. Fietsen in het hooggebergte hoort bij Le Champion. In het verleden vonden elk jaar wel enige gezamenlijke fietstrips plaats. In dit jubileumjaar staat de Stelvio centraal. Tezamen met het prachtige Dolomietengebergte. Le Champion organiseert in samenwerking met TUI Sports dit jaar een fietsweek rond de Stelvio Day. De dag dat de Stelvio voor autoverkeer is afgesloten en dat fietsers zonder hinder deze prachtige col kunnen beklimmen. Je reist vanaf een centrale opstapplaats met een comfortabele touringcar vanuit Nederland naar Italië. De fietsen worden vervoerd met een fietsaanhanger. Overnacht wordt gedurende vier nachten in het viersterrenhotel Sporthotel Paradies in Sölden. Dit hotel ligt in het hart van de bergketen Ortler en het Nationaal Park Stelvio. Daarna volgen vier nachten in het driesterrenhotel Mezdi in Colfosco in de Dolomieten. Gedurende deze 9-daagse reis is een aantrekkelijk fietsprogramma ontwikkeld. Het beklimmen van tal van bekende cols is daarbij het uitgangspunt. Naast de Stelvio staan de Passo dello Mortirolo en de Passo Gavia op het programma. En in de Dolomieten ondermeer de ‘wereldberoemde’ Sella Ronda met vier aansprekende cols. Met tal van andere mogelijkheden. Het uiteindelijke programma wordt momenteel uitgewerkt. Overdag sportief inspannen wordt gevolgd door ‘s avonds gezellig napraten over de geleverde prestaties. En de mooie uitzichten die elke dag weer de boventoon hebben.

Een 9-daagse reis naar de Italiaanse Dolomieten, de Stelvio en aansluitend de Sella Ronda. Een fantastische klimmersweek in een prachtige streek in Italië.

Programma:

 • Vrijdag 30 augustus
  Vertrek vanaf een centrale opstapplaats met een comfortabele touringcar naar Paradies Pure
  Mountain Resort in Sölden (IT). Overnachtingen in 4-sterrenhotel Sporthotel Paradies.
 • Zaterdag 31 augustus
  Gelegenheid om de benen los te trappen.
 • Zondag 1 september
  Deelname aan Stilfser Joch Cycling Day oftewel de Internationale Stelvio dag.
 • Maandag 2 september
  Vandaag kun je prachtige routes rijden over bijvoorbeeld Passo dello Mortirolo of de Passo Gavia. Uiteraard verzorgen we diverse routebeschrijvingen.
 • Dinsdag 3 september
  Transfer van Sölden Naar Colfosco. Deze prachtige route kan afgelegd worden op de fiets, met de
  touringcar of een combinatie. Overnachtingen in het 3-sterrenhotel Mezdi in Colfosco.
 • Woensdag 4 september
  Vandaag fietsen we het wereldberoemde rondje van Sella Ronda met maar liefst vier cols en een adembenemend uitzicht.
 • Donderdag 5 & vrijdag 6 september
  Vandaag en morgen hebben jullie de gelegenheid om de prachtige beklimmingen van de Campolongo, Pordai, Gardena, Giau, Valparola of de Mür dl Giat te beklimmen. Waarschijnlijk niet allemaal op één dag maar
  verspreid over twee dagen rijd je de mooiste beklimmingen.
 • Zaterdag 7 september
  Terugreis met comfortabele touringcar.

Paradies Pure Mountain Resort
De eerste 4 nachten van jullie reis zullen jullie overnachten in het 4-sterrenhotel Sporthotel Paradies. Het hotel ligt prachtig gelegen in het hart van de bergketen Ortler en het Nationaal Park Stelvio. Het hotel beschikt over een groot terras met panoramisch uitzicht op de bergen, binnenzwembad en een hottub.

Hotel Mezdi
De laatste 4 nachten van jullie reis zullen jullie overnachten in het 3-sterrenhotel Hotel Mezdi. Het hotel ligt op 100 meter afstand van Colfosco en het natuurpark Puez Odle. Het hotel beschikt over een welnesscentrum met binnenzwembad, een saune en Turks bad waar jullie bij kunnen komen van het fietsen.

Arrangementsprijs
Prijs per persoon € 1059,00

Inschrijven voor deze 9-daagse reis kan via: Stelvio & Sella Ronda 

Mocht meer informatie gewenst zijn dan kan contact opgenomen worden met Renske van Veelen: renske.van.veelen@lechampion.nl