Terug

Noordhollandse Fiets4Daagse Schoorl

Fietsen in de állermooiste brede duinen van Nederland
Schoorl ligt ten noordwesten van Alkmaar in een schitterend gebied waar polders, bos, duinen en strand het landschap vormen. Fietsen is hier altijd een belevenis. In deze fietsvierdaagse leer je elke dag een andere kant van het Noord-Hollandse landschap kennen.

De fietsvierdaagse start vanuit Grandcafé Restaurant Hotel De Viersprong in het centrum van het dorp Schoorl (parkeren is gratis). Per dag kun je 40/45, 60 of 100 km fietsen. Alle routes zijn gepijld. Als je een dag een andere afstand wilt fietsen, dan kan dat. Het is ook mogelijk om minder dan vier dagen te fietsen. Je kunt dagelijks starten van 9.00 tot 12.00 uur. De eindcontrole sluit om 17.00 uur. Donderdagavond 25 juni houden we een gezellige avond in Grandcafé Restaurant Hotel De Viersprong. Er vindt tevens een verloting plaats.

Download hier de informatieflyer van 2015.

Dag 1: Hollands Noordenroute
De eerste dag fiets je de Hollands Noordenroute. Deze voert je door een ander deel van de duinen.Via de Westfrieseomringdijk is het middelpunt van de tocht het stadje Schagen.
De 100 km heeft als verste punt het vroegere eiland Wieringen met een rustplaats in het museum ‘Allerhande’ in Noordburen.

Dag 2: West-Frieslandroute
De tweede dag fiets je door West-Friesland in het oostelijke gedeelte van de kop van Noord-Holland. Dat deel van de provincie is een bezoek dubbel en dwars waard. Je fietst door leuke dorpjes als Tuitjenhorn, Waarland, en Oude Niedorp. Maar ook door polders en het recreatiegebied Geestmerambacht. Ook kun je het museum Broeker Veiling bezoeken. De 100 km doet Medemblik aan met een rustpunt in Onderdijk.

Dag 3: Duinenroute
De derde dag leidt onze route je voor het grootste deel door het Noord-Hollands duingebied. Dit gebied, ongeveer 5000 hectare groot, loopt van Bergen tot wijk aan Zee. De duinen zijn
bestemd voor drinkwaterwinning, natuurgebied en recreatie. De 100 km doorkruist de Wijkermeerpolder met een rustpunt in Assendelft.

Dag 4: Schoorl en Schermerroute
De 4e dag gaan de afstanden van 45 en 60 km door de prachtige omgeving van de Gemeente Bergen, waarvan Schoorl deel uitmaakt. Ook de staatsbossen in het mooiste Duingebied van Nederland worden aangedaan. De afstand van 100 km doorkruist de De polder De Schermer.

GPS-tracks
Download hier binnenkort de GPS tracks voor de Fiets4Daagse Schoorl.

mybeach200x165

Goede doel
Het officiele goede doel van de Fiets4Daagse Schoorl is MyBeach van Stichting De Noordzee. MyBeach is een speciale zone op het strand, grenzend aan een strandpaviljoen. Strandbezoekers houden hier zelf het strand schoon. Het stukje strand is te herkennen aan opvallende materialen, zoals informatieborden, beachflags, prullenbakken en MyBeach afvalzakjes. Er zijn momenteel 24 MyBeaches, verspreidt van Cadzand tot Ameland. Het doel is om in de komende jaren het aantal MyBeaches te vergroten. Hoe meer MyBeaches, hoe schoner het strand en hoe beter dit is voor de zee. Je kunt het initiatief MyBeach van Stichting De Noordzee ondersteunen door bij inschrijving voor de Fiets4Daagse Schoorl een vrijwillige bijdrage te doen. Met jouw bijdrage maak je de opening van een nieuwe MyBeach mede mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.mybeach.info.

Inschrijven
Online inschrijven is mogelijk t/m 7 juni. Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving tot en met 7 juni € 13,-. Leden van Le Champion kunnen bij voorinschrijving deelnemen voor € 6,- (met vermelding van het lidmaatschapsnummer van Le Champion). Bij na-inschrijving bedraagt het inschrijfgeld € 16,-. Kinderen jonger dan twaalf jaar mogen gratis deelnemen, maar dienen onder begeleiding te fietsen. Bij inschrijving kun je kiezen tussen 40, 60 en 100 km. De startbewijzen worden tien dagen voor het evenement per post toegezonden.

Deelnemers die in het bezit zijn van een NTFU-Toerfietskaart kunnen op de dag zelf deelnemen op NTFU-voorwaarden. Wanneer je niet alle dagen wilt deelnemen, kun je ter plekke inschrijven voor € 5,- per dag. Voor leden van Le Champion en de NTFU is dit bedrag € 4,-.

Bij het inschrijfgeld zijn onder andere de toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat op 25 juni, de routebeschrijvingen, een informatieboekje en de herinnering inbegrepen.

Annuleren
Wil je de inschrijving annuleren, dan is dit mogelijk t/m 22 mei 2015. Er wordt € 5,- administratiekosten in rekening gebracht. Na 22 mei vindt geen terugbetaling van het inschrijfgeld en van de extra bestellingen plaats.

Algemene voorwaarden en reglement
Download hier de algemene voorwaarden en het reglement.

Accommodatie
Hotels, campings en pensions en huisjes zijn in Schoorl en omgeving in ruime mate aanwezig, ook zijn er mogelijkheden om fietsen te huren (ook fietsen met trapondersteuning). De organisatie geeft een flyer uit waarin deze accommodaties zijn opgenomen. Je kunt deze aanvragen via telefoon 072-5338136 (tijdens kantooruren).

Contactpersoon
De contactpersoon is Jan Versteeg, Engelandstraat 6, 1966 NH Heemskerk, tel. 0251-235910, e-mail.