Donderdagtocht

Stolpen te kijk
In Noord-Holland zijn nog veel stolpboerderijen te vinden. Boerderijen met een eenvoudige, maar sterke bouwconstructie. In het midden het vierkant met daar overheen de kap. In de gevel is een hoek teruggezet om bij de lage goothoogte de hoge deuren te kunnen plaatsen. Dan kan de hooiwagen ook naar binnen rijden. Let ook op de gemetselde schoorsteen. Vierkant, rond of siermetselwerk. Dat is van oorsprong een statussymbool. Hoe mooier de schoorsteen, hoe rijker de boer. Jaap laat ook zien dat er in West-Friesland nog meer moois is te vinden.

Startlocatie: Hotel Van der Valk, Westfriese Parkweg 1 Hoorn
Afstand: +- 85 km 
Start: 10.30 uur
Snelheid: rond de 23 km per uur
Inschrijven: Is op de dag zelf en op vertoon van ledenpas gratis voor Le Champion leden en introducees
Parkeren: Het parkeerterrein van Van der Valk is afgesloten. De parkeerplaats bij de ijsbaan is betaald parkeren. Zie plattegrond. 

Contactpersonen: Jack van Schie (tel. 0251-231530) en Ron Bruin (tel. 0224-551951)

Over Le Champion Donderdagtochten
Voor de wielerliefhebbers liggen er op zeven donderdagen, van 19 april t/m 7 juni, weer zeven nieuwe routes in het verschiet. Alle donderdagtochten zijn +- 85 km lang en starten altijd om 10.30 uur, telkens vanuit een andere startplaats. Enkele tochten hebben een uitgesproken thema.  Op de laatste dag is een traktatie de beloning na zeven volbrachte ritten. Iedereen is welkom voor een fietstocht in groepsverband, op de racefiets en uiteraard met helm. Het is ontspannen fietsen in een rustig tempo, vaak langs minder gebruikelijke wegen en paden. De voorrijders kennen de route en brengen je naar de koffiestop.

Lees hier alle aanwijzingen en regels voor het fietsen in groepen. 

Nieuwsgierig naar alle donderdagtochten? Bekijk dan hier het volledige aanbod.