Duinentocht

Inschrijven voor deze editie van de Duinentocht is niet meer mogelijk. Alle startbewijzen zijn verkocht. Inschrijven is ook NIET mogelijk bij de start op de dag van de toertocht.


Yes, we mogen weer fietsen met elkaar. Tijdens de Duinentocht gaan we met maximaal 249 fietsers van start vanuit Castricum. Met de maatregelingen die we treffen kan iedereen verantwoord meedoen aan de Duinentocht. Er zijn drie afstanden, 40, 75 en 100 km, dus voor iedere fietser een geschikte route door het prachtige duingebied. We kunnen niet wachten om jou te ontvangen!

Wanneer
zaterdag 8 augustus 2020.

Afstanden
40 km
75 km
100 km 

Samen verantwoord fietsen
Wij zijn super blij dat we weer samen met elkaar kunnen fietsen.  Per 1 juli mag sporten, en dus ook de wielersport, weer zonder 1,5 meter afstand. Uiteraard heeft de vevilighied van onze deelnemers en vrijwilligers de hoogste prioriteit. Bij het organiseren van de Duinentocht houden we ons aan het protocol van de NTFU, waar ook het protocol ‘Verantwoord sporten’ van NOC* NSF onderdeel van is. Lees onderaan deze pagina welke maatregelen er onder andere genomen worden.

Routes
De routes zijn geheel uitgepijld en deelnemers ontvangen een gpx-bestand.

40 km groen:
Vanuit start rechtsaf, Via PWN duin naar Egmond a/d Hoef. Verzorging 10 km. Via PWN duin naar Bergen a Zee 16 km. Via PWN en SBB-duin naar Bergen voor de controle 24 km. Via PWN duin naar  Egmond a/d Hoef Egmond Binnen 37 km. Bakkum finish 42 km.

75 km groen, geel, groen:
Vanuit start rechtsaf, Via PWN duin naar Egmond a/d Hoef. Verzorging 10 km. Via PWN duin naar Bergen a Zee 16 km. Via PWN en SBB-duin naar Camperduin 27 km Petten, Sint Maartenszee Controle 39 km, Schoorl Bergen 55 km, Alkmaar, Egmond a/d Hoef 68 km Egmond Binnen, Bakkum finish 77 km.

100 km blauw, groen, geel, groen
Vanuit start linksaf via PWN-duin naar de Kruisberg 6 km, via PWN duin naar Beverwijk (kassengebied), Wijk aan Zee 15 km via PWN duin naar Egmond a/d Hoef. Verzorging 33 km. Via PWN duin naar Bergen a Zee 40 km. Via PWN en SBB-duin naar Camperduin 51 km Petten, Sint Maartenszee Controle 63 km, Schoorl Bergen 73 km, Alkmaar, Bakkum finish 101 km.

Start en Finish
Hotel Fase Fier
van Oldenbarneveldweg 25
1901 KA Castricum

Vanzelfsprekend respecteer je de verkeersregels. Deelname is op eigen risico.
Bij ernstige ongevallen 112 bellen.
Telefoon organisatie 06-22768243.
Finish sluit om 16:00 uur.

Startschema
– 8:30 – 9.00 uur 50 personen 100 km
– 9.00 – 9.30 uur 50 personen 100 km
– 9.30 – 10.00 uur 50 personen 100 km
– 10.00 – 10.30 uur 50 personen 75 km
– 10.30 – 11.00 uur 49 personen 40 km & 75 km

Voor het evenement krijg je van ons een starttijd en de te nemen maatregelen per e-mail.

Inschrijven
Inschrijven voor de Duinentocht 2020 is niet meer mogelijk. Inschrijving was alleen online mogelijk tot 7 augustus 12:00 uur, bij de start op de dag van de toertocht kun je NIET inschrijven. Het evenement organiseren we onder voorbehoud van de ontwikkeling van het Coronavirus.

AfstandRegulierLC en NTFU leden
40 km€5,-€4,-
75 km€5,-€4,-
100 km€6,50€4,50

 

 

 

 

Optioneel herinnering: €2,50
Duinkaart: €1,80 is verplicht voor deelnemers die er geen hebben.

Goede doel
Het goede doel van de Duinentocht is Fonds Gehandicaptensport. Wist je dat er 1,7 miljoen mensen in Nederland een handicap hebben? Voor mensen met een handicap is het helaas niet vanzelfsprekend om te sporten. De droom van Fonds Gehandicaptensport is dat iedereen met een handicap dicht bij huis kan sporten. Help je ook mee aan deze droom? Zet een actie op of doneer via bit.ly/2OvmQyl. Ook kun je tijdens de inschrijving een vrijwillige donatie doen.

Parkeren 

Parkeren doe je het beste bij Johanna’s Hof of PWN duin-ingang Koningsbosch.

Het is goed om de route naar de start te volgen die is aangeraden door de organisatie. Zie hieronder
Klik op de kaart voor een grotere afbeelding. 

 

Extra maatregelen
– alleen online inschrijven is mogelijk;
– houd je aan de hygiëne maatregelen. Bij klachten blijf thuis;
– we zorgen voor waarschuwingsborden om 1.5 meter te houden en faciliteren in handgel;
– we geven deelnemers een startijd mee. We creëren geen starvakken, deelnemers kunnen starten in de doorgegeven startperiode om opstopping te voorkomen;
– op de verzorgingsposten delen we zoveel mogelijk verpakte materialen uit en medewerkers/vrijwilligers dragen handschoenen en houden 1,5 meter, ook onderling. Deelnemers ontvangen geen stempel;
– Er zijn nooit meer dan 100 personen op één plek tegelijk;
– we starten eerder om doorgaans publiek te vermijden;
– we verzoeken om deelnemers niet eerder dan 10 minuten voor starttijd aanwezig te zijn;
– bij de start delen we polsbandjes uit, waarbij een looprichting is en 1.5 meter afstand houden mogelijk is;
– toiletten worden schoongehouden door Hotel Fase Castricum;
– we stimuleren het niet om bij de finish te blijven na het evenement;
– er is op iedere locatie start/finish en verzorgingsposten die de 1.5 meter afstand in de gaten houd en deelnemers erop aanspreekt.

Heb je vragen?

Stuur ons een mailtje via helpdesk@lechampion.nl