Terug

Clubwandeltocht – zondagwandeling Amsterdam

Op zondag 6 oktober vindt de Clubwandeltocht Amsterdam plaats. 

De beroemde  impressionistische schilder Georges Seurat werd al geïnspireerd door een zondagmiddag in een stadspark : “un dimanche apres-midi a l’íle de La Grande Jatte”.

Op zondag 6 oktober starten we deze  clubwandeltocht in de dan nog slaperige binnenstad van Amsterdam. Veel mooie gevels en gebouwen zijn dan in alle rust goed te bekijken. ’s Middags  zullen verschillende parken met hun kunstwerken het decor zijn.  Kortom: een stadswandeling met een vleugje kunst en cultuur. Aanmelden en inschrijven: vanaf 9 uur. T/o de Tours en Ticket winkel, in het overdekte gedeelte, aan de IJzijde van het Centraal station Amsterdam.  Let op: na de start lopen we door het station naar de voor(stads)zijde van het station, je hebt je OV nodig om van de IJzijde van het station naar die voorzijde te lopen. 

Start van de wandeling: 9.30 uur.
Soort wandeling: rondwandeling van ongeveer 15 km. Onderweg zijn er talrijke mogelijkheden om van het OV gebruik te maken.   
Ben je lid van Le Champion dan kun je op vertoon van je lidmaatschapskaartje gratis meewandelen.  Niet-leden betalen 2 euro(contant) bij de start.
Contactpersoon: Margreet Cobelens 0622177297

Over Le Champion Clubwandeltochten
Le Champion Clubwandeltochten zijn laagdrempelige en kleinschalige groepswandelingen. De afstanden variëren per tocht, de wandelsnelheid ligt tussen de 4.5en 5.5 km/uur. Aanmelden doe je op de dag zelf op de betreffende startlocatie. Hier zijn twee Le Champion vrijwilligers aanwezig die de wandeling begeleiden. Van hen ontvang je een routebeschrijving (de routes zijn niet uitgepijld). Zorg dat je zelf ook wat te eten en drinken bij je hebt. Onderweg stoppen we minstens één keer bij een horecagelegenheid voor een kop koffie.

Voor leden van Le Champion zijn de wandelingen gratis, maar introducé(e)s zijn ook welkom en betalen € 2,-.