Clubwandeltocht: Zijpe (afgelast!)

Let op! Vanwege het koude weer in januari zijn de bollenvelden nog niet helemaal uitgebloeid. De organisatie Bloeiend Zijp gaat daarom zelf op zondag 6 mei door de bollenvelden wandelen. Dat betekent dat de clubwandeltocht Zijpe niet door gaat.

Ervaar de tulpenpracht in het grootste bollengebied van Nederland

Op 6 mei organiseert Le Champion vanaf Land van Fluwel in Sint Maartenszee een unieke  clubwandeltocht door het land van de tulpen, duinen en strand. Tijdens de ongeveer 14 km lange tocht loop je door de bloeiende velden, langs de duinen en over het strand. De tocht brengt je ook langs het proefveld van Bollenexportbedrijf Fluwel waar je de meest prachtige en bijzondere soorten in bloei ziet staan.

De wandeltocht start en eindigt op Land van Fluwel. Na afloop kun je hier nog nagenieten van een kop heerlijke koffie of thee. Daarbij biedt Land van Fluwel je de gelegenheid om tegen het gereduceerde tarief van €7,- het park te bezoeken. Hier maak je met een audiotour kennis met de geschiedenis van Nederlands bekendste bloem: de tulp.

Trek je stoute schoenen “uit” om het gloednieuwe BloteVoetenPad te wandelen. Op Land van Fluwel ligt sinds deze winter het grootste blote voetenpad van Noord Holland. Vanaf een 11 meter hoge uitkijktoren heeft u een adembenemend uitzicht over de bloeiende velden. Miljoenen tulpen zorgen voor het kleurigste dagje uit van 2018!

De route is deels onverhard en honden zijn hierbij niet toegestaan.

Wanneer: zondag 6 mei 2018
Startlocatie: Land van Fluweel, Belkmerweg 65 in Sint Maartensvlotbrug
Aanvang: 10.00 uur – start 10.30 uur.
Contactpersoon: Angelique Stufkens  0612798855 of Nico Mourits  0657004747
Bereikbaarheid: deze bestemming is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer.

Over Le Champion Clubwandeltochten
Le Champion Clubwandeltochten zijn kleinschalige groepswandelingen. De tochten worden georganiseerd door vrijwilligers van de verenigingsafdeling van Le Champion. De afstanden variëren per tocht, de wandelsnelheid ligt tussen 4,5 en 5,5 km/uur. Hoe je je kunt aanmelden wordt vermeld bij de aankondiging. Bij de start zijn twee vrijwilligers aanwezig die de wandeling begeleiden en van hen ontvang je een routebeschrijving (de routes zijn niet uitgepijld).  Zorg zelf voor eten en drinken, wel proberen we om onderweg minstens 1x een horecagelegenheid te bezoeken. 

Leden van Le Champion kunnen gratis deelnemen aan de wandelingen, introduce(e)s zijn ook welkom en betalen  €2,-.

    Lees meer over de clubwandeltochten van Le Champion!    

 

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief