Terug

Clubwandeltocht: Wieringen

Op zaterdag 18 mei staat de Clubwandeltocht Wieringen op de wandelkalender. Een prachtige wandeltocht van 17,5 km.

Het eerste stuk van de route gaat door Wieringermeer. Daarna gaat de wandeltocht verder langs de Wierdijk, die vroeger is aangelegd om het eiland Wieringen te beschermen. Je wandelt door ‘Klein Parijs’ (Hippolytushoef) en wandelt verder over wegen omzoomt door hoge heggen. Aan de dijk langs het Wed is het tijd om even tot rust te komen.

Na een pauze gaat de wandeltocht richting Oosterland waar je via de plaatselijke kerk naar het wad gaat. Na een stuk route over het wad wandel je richting de haven van Den Oever. Na het verlaten van het haventerrein gaat het laatste stuk van de wandelroute langs Den Oever en kun je ervaren hoe gloeiend het eiland Wieringen is. Een nog verborgen parel.

Vind je 17,5 km een te lange afstand? Je kunt er ook voor kiezen om een kortere afstand te wandelen.

Afstand: ongeveer 17,5 km
Startlocatie:
café/restaurant De Zingende Wielen – Den Oever
Start wandeltocht: 10.30 uur
Inschrijven vanaf: 10.00 uur
Bereik: startplaats ongeveer 1 km vanaf het grote busstation den Oever
Contactpersoon: Nico Mourits (06-57004747)

Over Le Champion Clubwandeltochten
Le Champion Clubwandeltochten zijn kleinschalige groepswandelingen. De tochten worden georganiseerd door vrijwilligers van de verenigingsafdeling van Le Champion. De afstanden variëren per tocht, de wandelsnelheid ligt tussen 4,5 en 5,5 km/uur. Hoe je je kunt aanmelden wordt vermeld bij de aankondiging. Bij de start zijn twee vrijwilligers aanwezig die de wandeling begeleiden en van hen ontvang je een routebeschrijving (de routes zijn niet uitgepijld).  Zorg zelf voor eten en drinken, wel proberen we om onderweg minstens 1x een horecagelegenheid te bezoeken. 

Leden van Le Champion kunnen gratis deelnemen aan de wandelingen, introduce(e)s zijn ook welkom en betalen  €2,-.

Lees hier meer over de clubwandeltochten.