Terug

Clubwandeltocht Nokkentocht

Op zaterdag 15 februari vindt de Clubwandeltocht ‘Nokkentocht’ plaats. Deze prachtige Nokkentocht is al vaker georganiseerd! Dit keer start en eindigt deze bekende tocht bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Je kunt kiezen uit een afstand van ruim 9 km of maak een extra lus en wandel een afstand van 22 km.

De wandeling gaat voor 99% over onverharde paden en je maakt best veel hoogtemeters. Kortom, een pittige wandeling. Maar wat is het prachtig wandelen in de Schoorlse duinen. De lange afstand voert je ook nog een stukje over het strand en de zandwinning bij Camperduin.

Afstand: keuze uit 9 km of 22 km
Inschrijven: ter plekke van 10.00 tot 10.25 uur
Starttijd: 10.30 uur
Startlocatie: Buitencentrum Schoorlse Duinen (Oorsprongweg 1, 1871HA Schoorl)
Contactpersoon: Margreet Cobelens (0622177297)

Parkeren kan gratis aan de Molenweg in Schoorl, zijweg van de Laanweg tegenover de school. Het is dan 5 minuten lopen naar Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Over Le Champion Clubwandeltochten
Le Champion Clubwandeltochten zijn laagdrempelige en kleinschalige groepswandelingen. De afstanden variëren per tocht, de wandelsnelheid ligt tussen de 4.5en 5.5 km/uur. Aanmelden doe je op de dag zelf op de betreffende startlocatie. Hier zijn twee Le Champion vrijwilligers aanwezig die de wandeling begeleiden. Van hen ontvang je een routebeschrijving (de routes zijn niet uitgepijld). Zorg dat je zelf ook wat te eten en drinken bij je hebt. Indien aanwezig stoppen we minstens één keer bij een horecagelegenheid.

Ook nu kunnen leden van Le Champion op vertoon van het lidmaatschapskaartje, gratis meewandelen. Een eventuele introduce(e) betaalt € 2,- (geen pin). De route is grotendeels uitgepijld. Er zijn een beperkt aantal routebeschrijvingen beschikbaar.