Terug

Clubwandeltocht: filosofische wandelroute door Amsterdam

DE STAD AAN JE VOETEN: een filosofische wandelroute door Amsterdam

Deze stadswandeling op zondag 8 maart voert je door het oude centrum van Amsterdam. Daar zijn onlangs stoeptegels geplaatst met citaten van bekende filosofen. In het Amsterdam van de 17e eeuw was de vrijheid van drukpers en de geloofsvrijheid groter dan in andere steden. Dit trok filosofen aan. We starten met Descartes en eindigen met Spinoza. Al wandelend kun je de teksten van deze stoeptegels bekijken.

Filosofie is van alle tijden. Filosofie is van elke dag. Filosofie is er niet alleen voor wetenschappers en geleerden. Voorbeelden zijn de filosofische uitspraken van de bekende sportman Johan Cruyff: “Toeval is logisch” en “De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zal zijn”.

Er is vooraf zeer uitgebreide informatie over deze route te beluisteren op je smartphone. Ga hiervoor naar: www.vrijheidvanamsterdam.nl. Scroll naar de keuze “Voor Volwassenen”, genaamd “16+filosofische wandelroute deel 2” en klik op de button “Start de tour”.

Bereikbaarheid
Vanaf het Centraal Station kun je, voorafgaand aan de wandeling, meelopen met een vrijwilliger van Le Champion naar de start van de wandeling (1.5 km, vertrek om 9.30 uur bij de vleugel in de hal). Ook na afloop van de wandeling is er de mogelijkheid om met een vrijwilliger terug te lopen naar het Centraal Station.

Datum: zondag 8 maart
Afstand: 5 km (met aanloop van en terugkeer naar Centraal Station 8 km)
Inschrijven: 10.00 – 10.25 uur
Starttijd: 10.30 uur
Startlocatie: Westermarkt (aan de achterkant van de Westerkerk)
Finishlocatie: Waterlooplein (bij beeld Spinoza)
Contactpersoon: Margreet Cobelens (0622177297)

Leden van Le Champion kunnen gratis meewandelen. Zij krijgen bij de start van de wandeling een beknopte versie van de tour op papier uitgereikt. Er is geen aparte routebeschrijving. We lopen als groep. Introducés betalen € 2,- (geen pin).

Voor inlichtingen bel je Margreet Cobelens, telefoon 0622177297