Clubwandeltocht: Texel

Tijdens Clubwandeltocht ‘Texel’ geniet je van het grootste Nederlandse Waddeneiland met allerlei verschillende landschappen. De route gaat door het zuidelijke gedeelte over de strandvlakte De Hors, langs en door het Nationaal Park Duinen van Texel, door het rustieke plaatsje Den Hoorn en langs de Waddenzee.

Een retourticket met de boot kost voor voetgangers € 2,50.

Op het parkeerterrein naast de terminal kun je gratis parkeren. Om dit parkeerterrein te bereiken, volg je de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’. Het parkeerterrein is niet bewaakt. Mocht dit terrein vol zijn, dan kun je ook in de omgeving parkeren. Wij adviseren om dan rekening te houden met een wandeling van 10 minuten. Let op: het parkeerterrein van het nabijgelegen Marinemuseum is niet openbaar, hier geldt een wegsleepregeling.

Soort wandeling: ongeveer 18 km
Startlocatie: vanuit Den-Helder met de boot
Starttijd: 9.30 uur vertrekt de boot, na aankomst start de wandeltocht om 10.15. Op de boot kunt u zich inschrijven. 

Contactpersoon: Gijs Oudshoorn tel. 0629620960 e-mail: wittebliksem@quicknet.nl of Martje Schavemaker tel. 0615136140 e-mail: martje.schavemaker@planet.nl

Over Le Champion Clubwandeltochten
Le Champion Clubwandeltochten zijn laagdrempelige en kleinschalige groepswandelingen. De afstanden variëren per tocht, de wandelsnelheid ligt tussen de 4.5en 5.5 km/uur. Aanmelden doe je op de dag zelf op de betreffende startlocatie. Hier zijn twee Le Champion vrijwilligers aanwezig die de wandeling begeleiden. Van hen ontvang je een routebeschrijving (de routes zijn niet uitgepijld). Zorg dat je zelf ook wat te eten en drinken bij je hebt. Onderweg stoppen we minstens één keer bij een horecagelegenheid voor een kop koffie.

Voor leden van Le Champion zijn de wandelingen gratis, maar introducé(e)s zijn ook welkom en betalen € 2,-.

    Lees meer over de clubwandeltochten van Le Champion!    

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief