Nieuws /

Clubwandeltocht Heemskerk weer een succes

Afgelopen zaterdag (21 oktober) zag het weer er slecht uit, dikke wolken boven de clubwandeltocht in Heemskerk! Nadat de organisatie het startpunt gereed maakte bij de volkstuinvereniging Bickershof in Heemskerk, stond om 09.00 uur de koffie klaar en kwamen de eerste wandelaars aan. Ondertussen hield de regen gelukkig op en kon de wandeling beginnen.

Uit vele delen van het land kwamen de wandelaars binnen: Noordwijk, Berkhout, Stompwijk, Muiden, Almere en nog meer bijzondere plekken. Wat vooral bijzonder was, waren de vijf dames uit Duitsland. Een weekendje weg in het buitenland, daar moest natuurlijk een wandeltocht bij gelopen worden. Een bijzonder gezelschap kon om 10.00 uur starten met de wandeltocht. 

Na een stuk asfalt kwamen de wandelaars al gauw op het Duinpad met links de akkers en rechts het duin. Heemskerker sinds eeuwen. Een uniek tuinbouwgebied dat niet veel meer te vinden is in Nederland. Even verder loop je zo weer het duin en bosgebied in. De geluiden van de grootindustrie op de achtergrond verstierven in het stukje oerbos op weg naar de verrassingspost. Hier werden we getrakteerd op een heerlijke Glühwein met kruidkoek. Dit alles in de ambiance van een historische rietgedekte boerenschuur. De wandeling ging verder door het tuindersgebied naar het landgoed Marquette. Wederom een unieke locatie met eeuwenoude bomen en bijzondere vegetatie. 

Na een klein stukje bewoonde wereld belandde de wandelaars op de Noordermaatweg. Een stukje van 2 kilometer nog wandelen door een uniek stukje natuur. Het is aan aangelegd gebied, maar duizenden vogels, zoals het er vroeger ook had uitgezien. 

Bij de volkstuinders was er weer koffie, even uitblazen van een ongewoon uitje. 

Volgende keer loop jij toch ook mee? 

 

 

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief