Vrijwilligers

Vrijwilligers nemen bij Le Champion een heel belangrijke plaats in. Zonder hen is het onmogelijk om alle evenementen te organiseren. In totaal zijn er bij de circa 80 evenementen zo’n 4.000 vrijwilligers actief. Ze helpen mee met de voorbereidingen, zoals het uitpijlen van de routes en het begeleiden van de start, ze werken als verkeersregelaar, bemannen stempel- en verzorgingsposten, delen medailles uit enz.

Meld je hier direct aan als vrijwilliger van Le Champion!

Veel trouwe vrijwilligers
De meeste vrijwilligers bij Le Champion blijven vele jaren actief; sommigen zelfs 25 jaar of meer. Behalve individuele vrijwilligers zijn er ook tientallen verenigingen, waarop elk jaar een beroep kan worden gedaan. Scoutinggroepen, atletiek- en gymnastiekverenigingen enz. bieden hun diensten aan en krijgen in ruil daarvoor een vergoeding voor hun clubkas. Voor studenten is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen in het kader van hun maatschappelijke stage.

Onvergetelijke ervaring
vrijwilligers_waterpost300x200Meewerken aan een evenement van Le Champion is een onvergetelijke ervaring. Je maakt de sfeer van het evenement en het enthousiasme van de deelnemers van dichtbij mee. Je werkt altijd onder leiding van een coördinator, die ervoor zorgt dat je voldoende instructies en ondersteuning krijgt. En natuurlijk word je gedurende de dag uitstekend verzorgd met koffie, thee en een lunchpakket en een mooie herinnering na afloop.

16 jaar of ouder? Meld je aan!
Ben je 16 jaar of ouder en wil je als vrijwilliger meewerken aan een van de vele evenementen van Le Champion? Meld je dan aan via bovenstaande button. In ons inroosteringssysteem kan je zien welke diensten nog beschikbaar zijn en waarop jij je nog kan inroosteren. Een overzicht van de evenementen vind je op de homepage. Heb je vragen, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Vacatures
Kijk hier voor de vrijwilligersvacatures.

Vergoedingen
Kijk hier voor meer informatie over de vrijwilligersvergoedingen.

Nieuwsbrief
Vier keer per jaar verschijnt er een nieuwsbrief voor de vrijwilligers van Le Champion. Via onderstaande links kun je deze bekijken.

December 2012
Maart 2013 
Juni 2013
November 2013
December 2013
Maart 2014
Juni 2014
November 2014
Maart 2015

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief