Word jij vrijwilliger bij Le Champion?

Elk jaar organiseert Le Champion meer dan 60 hardloop- fiets- en wandelevenementen. Van grote legendarische evenementen tot kleine evenementen die de sfeer doen herleven. Jij kan hier onderdeel van uitmaken!

Ben jij een echte sportliefhebber? Wil jij Le Champion evenementen van dichtbij meemaken? Ben jij op zoek naar extra ervaring in het mede-organiseren of begeleiden van deze evenementen? Jij kunt straks één van de 4.000 vrijwilligers zijn die deze evenementen mogelijk maken. Of je nou aan de slag gaat op het parcours, bij organisatiestands of als social media expert: samen creëren wij onvergetelijke belevenissen.

Meld je hier direct aan als vrijwilliger!

Wie ben jij

 • je hebt passie voor sport
 • je bent minimaal 16 jaar
 • je bent een echte teamplayer
 • betrokken en hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel
 • en vooral: vrolijk, enthousiast en gastvrij

Wat krijg jij ervoor terug

 • een onvergetelijke ervaring
 • eeuwige waardering van deelnemers
 • je bent onderdeel van een bevlogen team en super toffe organisatie
 • een mooie aanvulling op je CV!
 • het hardloop- fiets of wandelshirt/herinnering van het evenement waar je op werkt
 • verzorging van eten en drinken op de dag zelf

Functies

Benut jouw talent! Bekijk hieronder de verschillende functiegroepen, welke werkzaamheden daarbij horen en welke talenten wij goed kunnen gebruiken om deze teams te versterken.

START & FINISH

Honderden deelnemers zien starten en/of finishen. Dé plek waar euforie heerst en emoties los komen. In deze verschillende functies draag jij bij aan dit belangrijke moment en maak je het van dichtbij mee.

Opbouw en/of begeleiding start
De startlocatie volledig opbouwen. Denk aan het plaatsen van spandoeken, vlaggen en  hekken. Begeleid je ook de start? Dan leid jij deelnemers naar de juiste startvakken. Samen met de andere vrijwilligers loop je hand in hand voor een startgroep uit naar de startstreep. Een kippenvel moment! Bij een fiets- en wandelevenement geef jij de deelnemers hun startstempel, eten/drinken en na de start help je met opruimen van het startgebied.

Opbouwen en/of bemannen verzorgingspost finish

De verzorgingspost volledig opbouwen met kramen, hekken, vlaggen en spandoeken. Beman je ook de verzorgingspost, dan verblijd jij deelnemers met iets leuks, zoals de medaille en eten/drinken. Aan het einde van het evenement help je met opruimen van het finishgebied.

Opbouwen en/of begeleiden finish

Je bouwt het finishgebied op met kramen, hekken, vlaggen en spandoeken. Begeleid je de finish, dan zorg je dat de doorstroming van de deelnemers goed loopt en er geen opstoppingen ontstaan. Bij fiets- en wandelevenementen geef jij de deelnemers een finishstempel, eten/drinken en een herinnering. Aan het einde van de dag ruimen we met z’n allen het finishgebied op.

ORGANISATIESTANDS

Bij elk evenement zijn er verschillende organisatiestands waar we deelnemers informeren en materialen uitreiken. Daarnaast worden de vrijwilligers geïnformeerd en gefaciliteerd met een lunchpakket, hesje én een mooie herinnering.

Informatiestand & helpdesk
Voor en tijdens het evenement komen deelnemers hier met vragen. Jij beantwoord, met behulp van online deelnemersinformatie, al hun vragen en helpt ze weer op weg.

Startbewijs uitgifte

Wanneer startbewijzen niet worden opgestuurd, kunnen deelnemers deze bij jou afhalen.

Na-inschrijvingen

Is er een na-inschrijving? Dan kunnen deelnemers zich op de dag zelf bij jou inschrijven.

Shirtverkoop

Een echte sales man/vrouw? Bij deze stand verkoop je shirts of andere sportmaterialen aan deelnemers en bezoekers.

Vrijwilligers meldpunt

Alle vrijwilligers die bij het evenement helpen melden zich bij jou. Jij geeft hen een lunchpakket, koffie, een hesje en mogelijk een mooie herinnering. Daarna stuur je ze op pad naar de juiste groepsleider waarbij ze helpen.

Lunchpakketten en herinneringen verdelen

Één dag voor het evenement leg je voor elke locatie de herinneringen en lunchpakketten klaar.

Cateringmedewerker

Van hard werken krijgt men dorst. Jij verzorgt de vrijwilligers van koffie/thee. Per auto of lopend met een winkelwagentje. Dankbaar werk waar de vrijwilligers erg blij mee zijn!

KLEDING INNAME & UITGAVE

Tijdens grote hardloopevenementen kunnen deelnemers hun kleding in een tas bij jou afgeven. Met een sticker op hun startnummer en op hun tas zorg jij ervoor dat ze na het evenement hun tas weer bij je op kunnen halen.

VERZORGINGSPOSTEN

Bij elk evenement zijn er één of meerdere verzorgingsposten waar je eten/drinken en eventueel een stempel uitdeelt. Dit is daarnaast dé plek om alle deelnemers aan te moedigen! De post bouw je zowel op als af met je hele team.

PARCOURSBEGELEIDING

Tijdens het evenement is het parcours één van de belangrijkste onderdelen. Bij deze functies hoef jij niet stil te zitten!

Parcoursmedewerker

Als parcoursmedewerker ben je medeverantwoordelijk voor het parcours. Vóór het evenement, dan zet je een deel van het parcours af en zorg je ervoor dat het er strak uitziet, tijdens het evenement en na afloop help je met de afbouw van het parcours.

Uitpijler

Wil jij zelf actief in beweging zijn? Bij de wandel- en fietsevenementen zet jij de route uit met GPS en pijlen, controleer je tijdens het evenement het parcours en haal je na afloop de pijlen weer op.

Voor- of achterfietser

Voor de echte sportievelingen: als voorfietser fiets je voor de eerste deelnemer uit en begeleid je deze over het hele parcours. Als achterfietser blijf je tot de finish bij de laatste deelnemer. Zo fiets jij zelf ook het hele parcours!

Evenementenverkeersregelaar
Op diverse punten op of langs het parcours zorg je dat de oversteek of kruising veilig verloopt. Hiervoor volg je eerst een online cursus, zodat je de dienst veilig kan uitvoeren en alle weggebruikers goed kan instrueren.

TEAMLEIDER

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor een deel van een evenement. In de voorbereiding organiseer en denk je mee met de eindverantwoordelijke over de invulling van het evenement. In de uitvoering zal jij een groep vrijwilligers aansturen die jou helpen om het gezamenlijk doel te behalen.

LOGISITIEKE ONDERSTEUNING

Onmisbaar binnen elk evenement is de logistieke invulling. Van het organiseren en vervoeren van materialen tot het stroomlijnen van personenvervoer.

Chauffeur

Met een bakwagen of bus rijd je op en neer tussen verschillende locaties. Ook ben je verantwoordelijk voor het vullen van de bakwagen met de juiste materialen. Rijervaring met een groter voortuig is hierbij een plus.

Magazijnmedewerker
Magazijnmedewerkers zorgen dat per evenement en locatie de juiste materialen klaargezet worden. En dat deze na afloop weer op de goede plek opgeruimd worden. Een secure klus!

Wegwijzer
Jij begeleidt deelnemers en bezoekers op de parkeerlocatie ’s en stuurt op grote evenementen mensen richting pendelbussen en de evenementenlocatie.

COMMUNICATIE & MEDIA

Het communicatie & media team zorgt voor goede informatievoorziening rondom de evenementen van Le Champion. Heb jij veel kennis van communicatie, journalistiek of sociale media, dan zou jij dit team kunnen versterken!

Medewerker Social Media

Het up-to-date houden van de social media kanalen tijdens evenementen door als reporter het veld in te gaan.

Medewerker redactie
Interessante content schrijven en verzamelen over onze evenementen en trends op het gebied van hardlopen, fietsen en wandelen; voor in het Le Champion Magazine en diverse websites.

Medewerker promotieteam
Op evenementen promoot jij Le Champion en Le Champion evenementen. Vereiste: een dikke glimlach en inzetbaarheid op minstens 1 evenement per maand.

Fotograaf

Beeldmateriaal schieten op evenementen vanuit een specifieke opdracht. Bijvoorbeeld beelden waarop uitingen van sponsoren zichtbaar zijn. Of beelden van één specifiek onderdeel van een evenement.

Meld je hier direct aan als vrijwilliger!

Ben jij meer een bestuurlijk talent? Of wil jij ervaring opdoen in het mede-organiseren van een Le Champion event? Word dan onderdeel van het bestuur of verschillende commissies! Jouw kans om je kwaliteiten in te zetten en te laten zien wat je kan. Bekijk hier deze vacatures.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Stuur een mail naar onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@lechampion.nl.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief