Vega: Quinoaburger

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de quinoa in een zeef en laat goed uitlekken. Doe dit samen met de zwarte bonen in een keukenmachine en mix goed. Doe de overige ingrediƫnten in een grote kom en meng goed. Voeg als het mengsel te vochtig is wat extra havermout toe. Verhit wat olie in een koekenpan. Verdeel het deeg in 6 stukken en kneed tot een burger. Bak de burger aan beide kanten krokant. Voorzichtig met omdraaien, want ze vallen snel uit elkaar. Serveer de burgers op een hamburgerbroodje of een geroosterde beschuitbol met tomaat, sla en mosterd.

Ingrediƫnten (6p)
80 gr ongekookte Quinoa, 250 gr gekookte zwarte bonen, 2 el sojasaus, 1 teen knoflook, 0,5 rode peper fijngesneden, 2 tl komijn, 0,5 el mosterd, 2 el ketchup, 40 gr havermout, arachideolie om in te bakken, blaadje sla, tomaat, evt mosterd op de burger, 6 hamburgerbroodjes of beschuitbollen

 

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief